Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Basket

Αυτές είναι οι 16 ομάδες της νέας Ευρωλίγκας!

euroleagueΗ Γαλατάσαραϊ κατέκτησε μια από τις διαθέσιμες πέντε θέσεις της Euroleague 2016-17, ακολουθώντας τις 11 ομάδες που έχουν υπογράψει δεκαετή συμβόλαια. Δείτε πως έχει διαμορφωθεί το πανόραμα της κορυφαίας διοργάνωσης.

Σύμφωνα με το sport24.gr, η FIBA δείχνει πιο αποφασισμένη από ποτέ για να πάρει την κατάσταση στα χέρια της με την προώθηση του Basketball Champions League όμως η Euroleague δεν είναι διατεθειμένη να χάσει τα κεκτημένα των τελευταίων 16 ετών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Εξάλλου, ο πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου παραδέχθηκε πως “αν κάθε εβδομάδα παίζουν οι κορυφαίες ομάδες μεταξύ τους θα είναι κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που παρουσιάζουμε μέχρι τώρα”, περιγράφοντας με αυτόν τον τρόπο το φιλόδοξο πρότζεκτ.

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Εφές Αναντολού, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Αρμάνι Μιλάνο, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε, η Λαμποράλ Κούτσα, η Μακάμπι και η Ζάλγκιρις Κάουνας είναι οι 11 από τις 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην νέα Euroleague, υπογράφοντας συμβόλαια δεκαετούς διάρκειας με τη διοργανώτρια αρχή.

Οι υπόλοιπες πέντε θέσεις προκύπτουν από τρία εθνικά πρωταθλήματα (σ.σ. Αδριατική Λίγκα, Γερμανία, VTB United League), τον νικητή του Eurocup και μια ομάδα που θα πάρει wild card. Από τη σεζόν 2017-18 καταργείται η wild card αφού η Ισπανία θα έχει ακόμα μια ομάδα στην Euroleague.

Σήμερα (27/4) λοιπόν η Γαλατάσαραϊ κατέκτησε το Eurocup για πρώτη φορά στην ιστορία της με MVP τον πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, Στεφάν Λάσμε και θα ακολουθήσει τις Εφές, Φενέρ στην Euroleague ως κάτοχος του τίτλου στον δεύτερο τη τάξει θεσμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο.

Η EUROLEAGUE ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected