Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο “χάρτης” του νέου Champions League περιόδου 2016/2017

champions-league-2013Η σεζόν στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της και το Sport24.gr παρουσιάζει την εικόνα που θα έχει το Champions League της νέας περιόδου, τόσο στα προκριματικά όσο και στους ομίλους.

Δείτε τους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού και του νικητή των πλέι οφ της Super League στον 3ο προκριματικό γύρο.

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν μπει στην τελική ευθεία και σε αρκετά από αυτά έχει ήδη καθοριστεί ο πρωταθλητής, αλλά και οι ομάδες που θα στελεχώσουν το Champions League της σεζόν 2016-17. Έτσι, το Sport24.gr, ξεκινώντας από τον 1ο προκριματικό γύρο μέχρι και τη φάση των ομίλων, παρουσιάζει τις ομάδες που αναμένεται να βρεθούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης από τον προσεχή Ιούνιο.

Θυμίζουμε ότι από ελληνικής πλευράς, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από το μονοπάτι των πρωταθλητών στον 3ο προκριματικό γύρο, ως η ισχυρότερη ομάδα απ’ όλες. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως τα πράγματα θα είναι εύκολα για τους “ερυθρόλευκους”, καθώς ενδεχομένως να βρει στο δρόμο του κάποια επικίνδυνη ομάδα, όπως ο Ερυθρός Αστέρας, η Ρόζενμποργκ και οι πλούσιες Γκαραμπάγκ και Αστάνα. Και αν περάσει,  προκειμένου να βρεθεί στους ομίλους, θα πρέπει να δώσει άλλους δύο αγώνες στα πλέι οφ, με πιθανές championsleagueαντιπάλους ακόμα πιο δυνατές, όπως η Μπάτε Μπορίσοβ, η Λέγκια και η Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Φυσικά, καμία δεν αποτελεί φόβητρο για έναν καλό Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι και αμελητέες ποσότητες.

Στον 3ο προκριματικό γύρο, η ελληνική εκπροσώπηση θα είναι διπλή, αφού εκεί θα “μπει” και ο νικητής των πλέι οφ της Super League, αγωνιζόμενος όμως στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, που είναι σαφώς δυσκολότερο. Όποιος εκ των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιωνίου βρεθεί σε αυτή τη θέση, θα θεωρείται “αδύναμος” και θα πρέπει να… τα βάλει με αρκετά έως πολύ καλές ομάδες, όπως η Σαχτάρ, η Αϊντχόφεν, η Άντερλεχτ, η Φενέρμπαχτσε και η Σπάρτα Πράγας. Αν η πρόκριση έρθει για την ελληνική ομάδα, τότε στα πλέι οφ τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, αφού καραδοκούν η Μάντσεστερ Σίτι, η Πόρτο και η Βιγιαρεάλ.

Για να διαμορφωθούν οι πίνακες που θα δείτε παρακάτω, για τα πρωταθλήματα που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, έχουμε λάβει ως δεδομένο τις τωρινές βαθμολογίες σε κάθε πρωτάθλημα. Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στον 3ο προκριματικό γύρο, αφού αυτή τη στιγμή είναι πρωτοπόρος στα πλέι οφ της Super League. Επίσης, η Άρσεναλ έχει τοποθετηθεί απευθείας στους ομίλους, όντας τρίτη αυτή τη στιγμή στην Premier League. Μία πιο καλή εικόνα θα έχουμε περίπου στις 15 Μαΐου, όταν τα περισσότερα πρωταθλήματα θα έχουν λίγο-πολύ ξεκαθαρίσει.

Τέλος, η βαθμολογία των ομάδων από Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία και Ουκρανία ενδέχεται να αλλάξει, ανάλογα με τα αποτελέσματα των αγώνων που απομένουν στο φετινό Champions League και το φετινό Europa League.

* Το παρόν κείμενο θα ανανεώνεται κάθε φορά που θα υπάρχει κάποια διαφοροποίηση, μέχρι να οριστικοποιηθούν όλες οι ομάδες στις 28 Μαΐου, όταν διεξάγεται ο τελικός του Champions League.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τις ομάδες στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected