Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Άντεξε και στην…κατηφόρα του Allianz Arena η Ατλέτικο! (vid)

_89581576_griezmannΣε ένα πολύ δραματικό παιχνίδι στο Μόναχο, η Ατλέτικο πήρε αποτέλεσμα πρόκρισης και περιμένει τον αντίπαλο της στον μεγάλο τελικό του Μιλάνου.

Η αρμάδα του Σιμεόνε Ινζάγκι, με εξαιρετική αμυντική λειτουργία για ακόμη μία φορά, αλλά και με έναν Γκριεζμάν που μπορεί να σου κάνει τη ζημιά ανά πάσα στιγμή, φτάνει σε έναν ακόμη τελικό, τον δεύτερο τα τελευταία τρία χρόνια.

Από την άλλη, η Μπάγερν ήταν καταιγιστική, έκλεισε στο μισό γήπεδο τους Ισπανούς ωστόσο το γκολ που δέχτηκε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, άλλαξε άρδην τα σχέδια του Πεπ Γκουαρδιόλα που μοιραία έδωσε το παρόν στο τελευταίο του παιχνίδι στον “ερυθρόλευκο” πάγκο.

To φιλμ της αναμέτρησης

Η Ατλέτικο απείλησε με δύο μακρινά σουτ του Γκάμπι που απέκρουσε ο Μάνουερ Νόιερ (6′, 15′), η Μπάγερν με μία κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (12′) και ένα σουτ του Αρτούρο Βιδάλ που μπλόκαρε ο Γιαν Όμπλακ, αλλά η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 20ό λεπτό.

Από την εκπληκτική μπαλιά του Τζερόμ Μπόατενγκ ο Τόμας Μίλερ βρήκε τετ-α-τετ με τον Όμπλακ, πάσαρε όμως στον Λεβαντόβσκι, η επιλογή ήταν κακή, όπως και η πάσα, έτσι ο Πολωνός ουσιαστικά δεν έκανε πλασέ, αλλά γύρισμα, με τον Σλοβένο πορτιέρε να αποκρούει με το πόδι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο ήταν πρωταγωνιστής, καθώς απέκρουσε καλό σουτ του Ριμπερί και εν συνεχεία πρόλαβε τον Λεβαντόβσκι πριν πάρει… ριμπάουντ, ενώ δεν χρειάστηκε η συμβολή του στο 27′, καθώς αστόχησε ο Λαμ.

Αρκετά άτυχος ο Γιαν Όμπλακ στο 31′, όταν η Μπάγερν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Τσάμπι Αλόνσο έκανε το 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Χοσέ Μαρία Χιμένες, αλλάζοντας πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα και οι Βαυαροί να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτο αγώνα.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Χοσέ Μαρία Χιμένες έκανε πέναλτι, “γκρεμίζοντας” τον Χάβι Μαρτίνεθ στην περιοχή, αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε την εκτέλεση του Τόμας Μίλερ!

Η Μπάγερν είχε 71% κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, η Ατλέτικο απείλησε ελάχιστα και ο Σιμεόνε πέρασε στο ματς τον Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, η οποία κατάφερε να σκοράρει στο 54′.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1, νικώντας στο τετ-α-τετ τον Μάνουελ Νόιερ, τετ-α-τετ στο οποίο βγήκε αφού έκανε το “ένα-δύο” με τον Φερνάντο Τόρες, ενώ πολλοί πίστεψαν αρχικά πως ο Γάλλος ήταν οφ-σάιντ όταν έκανε την πάσα ο Τόρες, αλλά καλυπτόταν από τον Αλάμπα.

Τα δύο μπακ της Ατλέτικο συνεργάστηκαν έξω από την περιοχή της Μπάγερν (!) στο 60′, με τον Χουανφράν να αστοχεί σε σουτ από την πάσα του Φιλίπε Λουίς. Φάση που δείχνει πόσο άλλαξε η ψυχολογία των “ροχιμπλάνκος”.

Η Μπάγερν έψαχνε πλέον δύο γκολ, στις πρώτες τις 2-3 ευκαιρίες μετά την ισοφάρισε την σταμάτησε ο Όμπλακ, αλλά στο 74′ δεν μπορούσε να κάνει κάτι στην κοντινή κεφαλιά του Λεβαντόβσκι, ο οποίος έδωσε ξανά προβάδισμα στην Μπάγερν με 2-1, έπειτα από την σέντρα του Αλάμπα και την κεφαλιά-πάσα του Βιδάλ.

Ο Φερνάντο Τόρες στο 83′ κέρδισε πέναλτι από τον Χάβι Μαρτίνεθ, αν και η ανατροπή ήταν εκτός περιοχής, τουλάχιστον η πρώτη επαφή. Ο Ισπανός στράικερ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε, στην ίδια εστία που στο πρώτο ημίχρονο έκανε το ίδιο ο Όμπλακ στην εκτέλεση του Μίλερ.

https://www.youtube.com/watch?v=WiN3PXle5So

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected