Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Και ξανά δεύτερη θέση ελέω Ιγκουαΐν! (vid)

Napoli's Gonzalo Higuain (C) jubilates with his teammates after scoring the goal during the Italian Serie A soccer match SSC Napoli vs Atalanta BC at San Paolo stadium in Naples, Italy, 02 May 2016. ANSA/CESARE ABBATE

Με δύο γκολ του Αργεντίνου, που έφτασε σε 32, η Νάπολι νίκησε (2-1) την Αταλάντα και παρέμεινε στη 2η θέση.

Με την Ρόμα να έχει περάσει από τη Γένοβα (3-2 την Τζένοα), η Νάπολι έπρεπε οπωσδήποτε να νικήσει ώστε να διατηρήσει το προβάδισμα για την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Και το διατήρησε χάρη στον ηγέτη της, ο οποίος επέστρεψε στα γκολ και καθάρισε ακόμη μία φορά για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο Ιγουαΐν άνοιξε το σκορ στο 10′ εκτελώντας στην κίνηση μετά την μπαλιά του Χάμσικ και στη συνέχεια οι Παρτενοπέι έδειξαν να χαλαρώνουν. Συνέπεια αυτού ήταν η Αταλάντα να μείνει ζωντανή και να το παλέψει όσο μπορούσε, γλιτώνοντας το δεύτερο γκολ στο 40′, όταν η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το ανάποδο ψαλίδι του Ινσίνιε. Στο δεύτερο μέρος η Νάπολι είχε καλή φάση με τον Χάμσικ στο 52′, όταν ο Σπορτιέλο μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Σλοβάκου, για να φτάσει ακόμη πιο κοντά στο 2-0 ο Αλαν στο 57′ με το οριζόντιο δοκάρι σε τετ α τετ.

Η ομάδα του Σάρι ήταν καλύτερη, ήλεγχε την κατάσταση, είχε καλή ευκαιρία με τον Μέρτενς στο 71′ και στο 77′ ο Ιγουαΐν με κεφαλιά, μετά την σέντρα του Καγιεχόν, έκανε το 2-0. Ο Αργεντίνος αποθεώθηκε καθώς γινόταν αλλαγή στο 84′ και στο επόμενο λεπτό το αυτογκόλ του Αλμπιόλ, μετά την προσπάθεια του Κουλιμπαλί να απομακρύνει, έβαλε την Αταλάντα ξανά στο ματς (2-1). Στα λεπτά που απέμεναν, όμως, οι Μπεργκαμάσκι δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι αξιόλογο, σε αντίθεση με τους Παρτενοπέι που είχαν τρεις φάσεις για γκολ με τους Γκαμπιαντίνι-Μέρτενς-Ελ Καντούρι αλλά ο Σπορτιέλο απέκρουε τα πάντα.

https://www.youtube.com/watch?v=LRcggvZIijI

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected