Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Χτίζει” απίστευτη παράδοση η Σεβίλλη, τρίτος σερί τελικός! (vid)

_89608795_gameiroΞεκίνησε σαν αστείο, αλλά εάν η Σεβίλλη το σηκώσει και στη Βασιλεία, τότε θα πρέπει η διοργάνωση να πάρει το όνομα της.

Το… Sevilla League θα πάψει πλέον να είναι ένα λογοπαίγνιο και θα λάβει σάρκα και οστά. Οι Σεβιγιάνοι έχουν καταστήσει παιδικό τους πάρτι τον θεσμό και αφού απέκλεισαν εμφατικά τη Σαχτάρ, γίνονται οι μόνοι που θα αγωνιστούν σε τρεις διαδοχικούς τελικούς στην ιστορία του Κυπέλλου UEFA και του Europa League. Με το 3-1 επί των Ουκρανών και το 2-2 του πρώτου αγώνα, πάνε για την τρίτη σερί κατάκτηση και πέμπτη συνολικά σε μία 10ετία. Το λες και έπος δηλαδή…

Ο Κεβίν Γκαμεϊρό είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη και έτσι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το τραγικό λάθος του Μαλίσεβ, από το οποίο βγήκε τετ-α-τετ με τον Πιάτοβ στο 9ο λεπτό και με διαγώνιο σουτ τον νίκησε ανοίγοντας το σκορ για την Σεβίλλη.

Οι Ισπανοί έριξαν τον ρυθμό, έκαναν συντήρηση δυνάμεων, έδωσαν χώρο στους Ουκρανούς και τελικά το πλήρωσαν πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τον Εντουάρντο να κάνει το 1-1 με ψύχραιμο αριστερό πλασέ στο τετ-α-τετ με τον Σόρια, από την εξαιρετική πάσα του Μάρλος.

Η Σαχτάρ “αφυπνίστηκε” και είναι χαρακτηριστικό πως έχασε ευκαιρία αμέσως μετά το 1-1 και αμέσως μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά στο 47′ την “πλήγωσε” ξανά ο Γκαμεϊρό, με τον Γάλλο να κάνει το 2-1 αφού απέφυγε τον Σόρια, από την πάσα του Κριχόβιακ.

Στο 58′ ο Γκαμεϊρό θέλησε να συμπληρώσει χατ-τρικ με τρομερό γυριστό, αλλά αστόχησε, όμως στο 59′ ο δεξιός μπακ, Μαριάνο Φερέιρα έκανε το 3-1 για τους γηπεδούχους, πετυχαίνοντας πανέμορφο γκολ με εξαιρετικό δεξί σουτ με το εξωτερικό, έτσι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο παράτασης (2-2 το πρώτο ματς).

Συνθέσεις

ΣΕΒΙΛΛΗ: Νταβίντ Σόρια, Μαριάνο Φερέιρα, Ραμί, Ντανιέλ Καρίσο, Τρεμουλινάς (74′ Εσκουδέρο), Κριχόβιακ, Εν’Ζονζί, Μπανέγα, Κόκε, Βιτόλο, Γκαμεϊρό (82′ Ιμπόρα).

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Μαλίσεβ, Στεπανένκο, Κοβαλένκο, Μάρλος (84′ Ουέλινγκτον Νεμ), Τάιζον (76′ Μπερνάρντ), Εντουάρντο (84′ Ντεντίνιο).

δείτε βίντεο με τα γκολ στο gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected