Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Οι παίκτες που…λιγουρεύεται η Ξάνθη από τον Πανθρακικό και ποιοι θεωρούνται “κλεισμένοι”

ImageHandler2Το γεγονός πως διαχρονικά η Ξάνθη αποτελεί μια από τις πλέον αξιόπιστες σε θέματα πληρωμών  και οικονομικής επιφάνειας ομάδες της Super League είναι γνωστό, όπως και το δεδομένο πως στην δύσκολα οικονομικά συγκυρία που διανύει όπως και η χώρα και το Ελληνικό ποδόσφαιρο η ομάδα της Θράκης αποτελεί έναν από τους ιδανικούς προορισμούς.

Από το δεύτερο σκέλος δεν θα μπορούσαν να λείπουν και ποδοσφαιριστές του γείτονα Πανθρακικού που μπορεί μετά από μια κακή σαιζόν να γνώρισε τον υποβιβασμό αλλά στο ρόστερ του διαθέτει αρκετούς παίκτες που δεν περνάν απαρατήρητοι από τους ιθύνοντες της Ξάνθης, και κυρίως αυτούς-ον που χειρίζεται τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Άλλωστε με το που τελείωσε η σαιζόν και με δεδομένο πως 21 παίκτες των «πράσινων» μένουν ελεύθεροι την 1η Ιουλίου, είναι κοινό μυστικό πως αρκετοί εξ’ αυτών ψάχτηκαν για την «ειδυλλιακή» Ξάνθη που και οικονομικά είναι σταθερή και πληρωμένοι είναι όλοι στην ώρα τους, σε αντίθεση με το καθεστώς που δούλευαν μέχρι τώρα.

Βέβαια επειδή η Ξάνθη δεν μπορεί να κινηθεί για όλους όσους «ψάχνονται» να έρθουν σε αυτή έχει γίνει ένα «ξεσκαρτάρισμα» στις επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες απότην Ελληνική αγορά προτού προχωρήσει στο τελικό στάδιο των συζητήσεων. Στο τελευταίο στάδιο φαίνεται πως βρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή και 4 ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού, άπαντες μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, με τους Ξανθιώτες να βλέπουν με θετικό μάτι τις περιπτώσεις τους αν και για τους δύο εξ’ αυτών τα πράγματα μοιάζουν αρκετά… χλωμά.

Ας δούμε όμως μια μια τις περιπτώσεις, όπως τις παρουσιάζει σήμερα το thrakisports.gr. Η πρώτη και ίσως η πιο «εύκολη» είναι αυτή του Ντενίζ Μπαϊκαρά. Ο Τούρκος είναι στα 32 του χρόνια και με παρελθόν στην Ξάνθη, καθώς ήταν αυτή που τον έφερε στην Ελλάδα και έκατσε σε αυτή μέχρι και το Γενάρη του 2008. Φυσικά ο Ντενίζ είναι μόνιμος κάτοικος Ξάνθης απ’ όταν επέστρεψε στην Θράκη το 2011 για λογαριασμό του Πανθρακικού, έχοντας πλέον και κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Η περίπτωση του Μπαϊκαρά θεωρείται ιδανική για τους Ξανθιώτες, καθώς και πολύ δεν θα κοστίσει και δεδομένα πέρα από την «αφύπνιση» του μουσουλμανικού στοιχείου προς την ομάδα αλλά και η καλή σαιζόν απο την οποία προέρχεται ο πολύπειρος Μπαϊκαρά αποτελούν σημαντικό στοιχείο έτσι ώστε ο Ντενίζ μετά απο 8,5 χρόνια να επιστρέψει στην Ξάνθη και γιατί όχι, να ολοκληρώσει την καριέρα του σε αυτή.

Η δεύτερη επίσης προσιτή περίπτωση που δείχνει πως οδεύει προς την θετική κατεύθυνση, της συμφωνίας δηλαδή, είναι αυτή του Λαρισαίου αμυντικού Θανάση Παπαγεωργίου, που αγωνίζεται στον Πανθρακικό από το καλοκαίρι του 2013 και στην Ξάνθη βλέπουν στο πρόσωπο του μια καλή back up λύση για τον Δήμο Μπαξεβανίδη που μετά την αποχώρηση του Μπέρτου αναμένεται να είναι ο βασικός πυλώνας του δεξιού άκρου της άμυνας. Την φετινή σαιζόν ο Παπαγεωργίου έκανε σχετικά καλή σαιζόν, είναι και σε αρκετά καλή ηλικία(26 ετών) έχει κάνει τους ανθρώπους της Ξανθιώτικης ομάδας να βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Πάμε τώρα στην δύσκολη περίπτωση αλλά και σε έναν από τους μετέωρους. Ο «δύσκολος» είναι ο Γάλλος μεσοεπιθετικός Νικολά Ντιγκινί που είναι από τους παίκτες που αρέσουν πολύ στους Ξανθιώτες αλλά η περίπτωση του κρύβει αρκετές παγίδες για την Ξάνθη καθώς απο τη μία υπάρχει ο Ατρόμητος που και καλύτερη πρόταση έχει κάνει και πιο δυναμικά έχει κινηθεί για την απόκτηση του Γάλλου, αλλά από την άλλη ο Ντιγκινί δείχνει να περιμένει μήπως βρεθεί κάτι καλύτερο απο το εξωτερικό, οπότε καταλαβαίνετε ότι δύσκολα μπορεί η Ξάνθη να μπει στο κάδρο για τον 27χρονο Γάλλο.

Σε αντίθεση με τον Ντιγκινί ο Αλφρέδο Μεχία έχει δεχτεί επίσημη πρόταση από τους Ξανθιώτες αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση του στην πρώτη κρούση της Ξάνθης ήταν αρνητική, με τον μέσο από την Ονδούρα να πιστεύει πως μετά την γεμάτη σαιζόν με τους «πράσινους» αλλά και το γεγονός πως είναι διεθνής, μπορεί να εξασφαλίσει  καλύτερη οικονομικά πρόταση και για αυτό αυτή την στιγμή έχει πάρει άδεια από τον Πανθρακικό και προπονείται σε ομάδα της χώρας του, χωρίς πάντως να κλείνει την πόρτα στην Ξάνθη, που ωστόσο δεν γνωρίζουμε πόσο «ζεστή» θα είναι μετά από αυτό το πρώτο όχι.

Πάντως αυτοί οι τέσσερις που σας αναφέραμε παραπάνω δεν αποκλείεται να μην είναι οι μόνοι που ενδιαφέρουν την Ξάνθη, αλλά είναι οι πρώτοι για τους οποίους η Ξάνθη ήδη έχει προχωρήσει. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις από τον γείτονα Πανθρακικό που μπορεί να απασχολήσουν το ρεπορτάζ της Ξάνθης, παίκτες όπως ο Ποτουρίδης και όχι μόνο, που όσο θα περνά ο καιρός,  θα μπαίνουν πιο δυναμικά στο προσκήνιο του μεταγραφικού παζαριού καθώς αρκετοί από τους 21 που μένουν ελεύθεροι απο τον Πανθρακικό αναμένεται να γίνουν μήλον της έριδος για αρκετές ομάδες της Super League.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected