Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ένα βήμα πριν την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου η “Μπάρτσα”! (vid)

_89634303_messi_goal_gettyΗ Μπαρτσελόνα έκανε περίπατο στο καταλανικό «ντέρμπι» με την Εσπανιόλ (5-0) και με νίκη επί της αδιάφορης Γρανάδα την τελευταία αγωνιστική κατακτά το πρωτάθλημα Ισπανίας.

Εκτός από Κυριακή του Θωμά θα πρέπει να ήταν και Κυριακή του Λουίς Ενρίκε! Ότι κι αν ονειρεύτηκε το πρωί ο Καταλανός τεχνικός έγινε πράξη το απόγευμα. Η Μπαρτσελόνα πήρε πανεύκολα το καταλανικό ντέρμπι (5-0), ο Λουίς Σουάρες με δύο γκολ σχεδόν εξασφάλισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε, αλλά το πιο σημαντικό: η Γρανάδα σώθηκε και μαθηματικά, κάτι που σημαίνει ότι την τελευταία αγωνιστική η Μπαρτσελόνα θα ψάξει νίκη απέναντι σε μία αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα!

Η Εσπανιόλ είναι πάντα ένας πολύπλοκος αντίπαλος για τους Καταλανούς. Ίδια αγωνιστική ήταν το 2007, όταν ένα γκολ του Ραούλ Ταμούδο έγραφε το 2-2 και στερούσε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα στους «μπλαουγκράνα»!

Αυτή τη φορά όμως είχαν γνώση οι φύλακες και τα πάντα απλοποιήθηκαν πολύ νωρίς. Ένα φάουλ όνειρο από τον Λιονέλ Μέσι (8’, 1-0) έβαλε από νωρίς τις βάσεις για μία εύκολη νίκη.

Ο επόμενος στόχος είναι να σκοράρει όσο το δυνατόν περισσότερο ο Λουίς Σουάρες, ώστε να βγει πρώτος σκόρερ. Κι αυτός εξετελέσθη. Ο Μέσι έβγαλε μπαλιά πάρε – βάλε στον Ουρουγουανό κι εκείνος δεν αστόχησε (52’), ενώ 9 λεπτά αργότερα ο Λουίς Σουάρες με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έφτασε τα 37 γκολ στην Primera Division (4 περισσότερα από τον Κριστιάνο), ξεπερνώντας τα 36 φετινά ολόκληρης της Εσπανιόλ!

Ουσιαστικά δεν υπήρχε πια ματς. Η Μπάρτσα έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και βρήκε δίχτυα άλλες δύο φορές με Ραφίνια (74’) και Νεϊμάρ (83’), φτάνοντας στο ευρύ 5-0, που την φέρνει αγκαλιά με τον τίτλο. Το μόνο που μένει για την στέψη στο «Κάρμενες» την επόμενη εβδομάδα είναι ακόμα μία νίκη επί της αδιάφορης Γρανάδα. Εδώ που έφτασε, η Μπάρτσα δεν το χάνει πλέον…

δείτε βίντεο με τα γκολ ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected