Κατηγορίες
Α-Β-Γ Εθνική

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η γυναικεία ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας (photos)

IMG_7781Η 14η ήταν η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών και ο Αγροτικός Αστέρας αποχαιρετά την κατηγορία με εντός έδρας νίκη κόντρα στη Βασίλισσα Θράκης (5-4)

Τα κορίτσια του Αστέρα αιφνιδιάστηκαν στο 3ο λεπτό όταν η Μετοικίδου βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι μετά από παράλληλη σέντρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα της.

Στο 13′ η Παπαδόπουλου δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να ισοφαρίσει για τις “πράσινες” για να έρθει η νέα ψυχρολουσία στο 22′ όταν η Αρβανιτίδου με δυνατό σουτ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχες πίεσαν στη συνέχεια για την επίτευξη ενός τέρματος που θα έδινε άλλη διάσταση στην εξέλιξη του αγώνα ωστόσο σε μια αντεπίθεση στο 29′, η Μουρούκη εκμεταλλεύτηκε την έξοδο της Κανελλάκη και με πλασέ τριπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα της Ξάνθης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Ξάνθης προχώρησε σε αλλαγές αλλά η ομάδα του Αστέρα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 48′ με ατομική ενέργεια η Κιουτάχιαλη εισήλθε στη μεγάλη περιοχή από πλάγια θέση και με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής μείωσε σε 1–3.

IMG_7794Τα κορίτσια του Αστέρα ανέβασαν στροφές και στο 50΄ σε δυνατό σουτ της Μουρατίδου, απέκρουσε σωτηρία η Παρδή. Η Κιουτάχιαλη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και στο 52′ πάλι με ατομική ενέργεια βγήκε σε τετ-α-τετ και με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής μείωσε ακόμη περισσότερο σε 2–3 . Μετά τη μείωση του σκορ, ο αγώνας πήρε “φωτιά” και στο 56′ και πάλι η Κιουτάχιαλη πλάσαρε στην κλειστή γωνία ισοφαρίζοντας σε 3–3.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, με την ομάδα του Αστέρα να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση και στο 57′ η Παπαδοπούλου έχασε μεγάλη ευκαιρία από το ύψος της περιοχής όταν το σουτ που δοκίμασε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό η ίδια παίκτρια κατέβασε τη μπάλα με όμορφο τρόπο μέσα στην περιοχή έφυγε μόνη και πλάσαρε την Παρδή, κάνοντας την ανατροπή μέσα σε πανηγυρισμούς.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αλλά οι φιλοξενούμενες  απείλησαν στο 67′ με σουτ της Κατσαρού από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκών της Κανελλάκη. Η ίδια παίκτρια στο επόμενο λεπτό πάγωσε την ομάδα του Αστέρα όταν με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 4–4.

Παρόλο που ο αγώνας έδειχνε αμφίρροπος στην επόμενη φάση, η ομάδα του Αστέρα βγήκε στην επίθεση με μόνο σκοπό τη νίκη και στο 70′ στο σουτ της Κιουτάχιαλη από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε διπλά από δεξί κάθετο δοκάρι της Παρδή.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημειώθηκε στο 77′ με τέρμα του σημείωσε η Παπαδοπούλου με ψηλοκρεμαστό σουτ, εκμεταλλευόμενη της έξοδο της Παρδή.

Η παρθενική νίκη του Αστέρα κάλυψε τη αρνητική διαφορά της βαθμολογίας που είχε από την περσινή περίοδο, ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει τον υποβιβασμό στη Γ Εθνική.

 

Συνθέσεις

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Αθανάσιος Παπαστέργιος): Κανελλάκη, Δεληγιαννίδου, Στρίμπα, Ιντζεβίδου, Μπαξεβάνου, Κιουτάχιαλη, Μουρατίδου, Παπαδοπούλου, Κατσικά, Τσαχειλίδου, Πιστοφίδου,.

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΘΡΑΚΗΣ (Ανέστης Αλεξούδης): Παρδή, Λαζαρίδου, Ναλμπάντη, Αρβανιτίδου (74′ Βλάχου), Ιμάμ Εφένδη, Μαυρομάτη, Αλί, Παπαϊωάννου (46′ Κατσαρού), Μετοικίδου (46′ Μουμινόγλου), Μουρούκη, Πόρναλη.

περισσότερες φωτογραφίες στο agrotikos-asteras.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected