Κατηγορίες
Basket

Πέρασε και…σκούπισε ο Ολυμπιακός!

160357xlargeΧάρη σε ένα εξαιρετικό του τελευταίο δεκάλεπτο, όπου συμπλήρωσε μια αντεπίθεση διαρκείας από τα τέλη της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός πέρασε από το ΟΑΚΑ με το 89-75 επί της ΑΕΚ, περνώντας στους τελικούς της Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι», βρίσκοντας ηγέτες στα πρόσωπα των Χάκετ και Λοτζέσκι, με τους Σπανούλη και Αγραβάνη να τους συνεπικουρούν στο φινάλε, σε συνδυασμό με την καλή τους άμυνα που «ενεργοποιήθηκε» στο ίδιο σημείο, έφτασαν σε ένα αποτέλεσμα που δεν προμηνυόταν, καθώς οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς ήταν ανώτεροι για 30 λεπτά.

Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν κορυφαίος του συνόλου του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 18 πόντους και 5 ασίστ, ενώ 14 πόντους με 4 ασίστ πρόσθεσε ο Ματ Λοτζέσκι, με τον Βασίλη Σπανούλη να συμπληρώνει στο τέλος τους περισσότερους εκ των 13 του πόντων, με 4 ασίστ, αλλά και 5 λάθη. Ο Τζέι Κόβαν Μπράουν διακρίθηκε με 17 πόντους και 5 ασίστ για τους ηττημένους, με τον Μαλίκ Χέρστον να έχει 10 πόντους.

Το φιλμ

Μάντζαρης και Σπανούλης ξεκίνησαν «ζεστοί» για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε νωρίς ένα προβάδισμα επτά πόντων (4-11 στο 3′). Η αντίδραση ήρθε άμεσα για τους γηπεδούχους, με τον Μπράουν να αναλαμβάνει να «ξεκολλήσει» την ομάδα του και τον Καλαμπόκη να προσθέτει την εμπειρία του, προκειμένου να έρθει το πρώτο προβάδισμα χάρη σε επιμέρους 11-2 (15-13 στο 6′). Το σερί μετά το 6-13 από τον Παπανικολάου στο 4ο λεπτό, επεκτάθηκε στο 13-0, για να απαντήσουν με λύσεις στο ανοικτό γήπεδο οι Πρίντεζης και Χάντερ, για να κλείσει στο τρίποντο η διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου (21-18).

Η δράση του Μπράουν που δεν μπορούσε να περιοριστεί, έφερε ως αποτέλεσμα την πρόσθεση των Αμερικανών στην «εξίσωση», με τους Κάρτερ και Χέρστον να συμβάλλουν καταλυτικά στο «χτίσιμο» διψήφιας διαφοράς για την ΑΕΚ (32-20 στο 14′). Τα τρίποντα του Σάκοτα έμελλε επίσης να «πληγώσουν» τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ωστόσο εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιθετικές επιλογές των αντιπάλων τους στο τελείωμα του ημιχρόνου, κρατώντας την απόσταση τουλάχιστον στους 10 πόντους, ευστοχώντας από τη γραμμή των βολών κι έχοντας τον Πρίντεζη ουσιαστικά να παλεύει ανάμεσα στα «θηρία» (41-31).

Η Ένωση δεν πτοήθηκε από το «μουδιασμένο» φινάλε του εικοσαλέπτου και μπήκε δυναμικά στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Μπράουν-Χέρστον να κάνουν «πάρτι» και να «εκτοξεύουν» τη διαφορά στο +17 (50-33 στο 24′). Μια τεχνική ποινή που έδωσε ελεύθερη βολή στον Λοτζέσκι, ήταν ικανή να δώσει ρυθμό στον Ολυμπιακό και δη στον Χάκετ, ο οποίος «ενορχήστρωσε» μέσω της εκτέλεσης ή της δημιουργίας, μία αντεπίθεση που θα μίκραινε την «ψαλίδα» στο -6 για την ομάδα του και θα έβαζε πίεση στην αντίπαλό της (61-55).

Ο Λοτζέσκι ήταν εξίσου «θερμός» και οι δύο Αμερικανοί θα ήταν οι «μπροστάρηδες» ενός σερί 0-10 στα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου, όπου ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε πια τα ηνία (61-65). Εκτός αυτών, ήρθε να προστεθεί ένας εξαιρετικός Αγραβάνης, με τη διαφορά να φτάνει στα «πρόθυρα» του διψήφιου νούμερου λίγο μετά τα μέσα του δεκαλέπτου, χάρη σε βολές του νεαρού και τρίποντο του Σπανούλη (69-78 στο 36′). Ένα ακόμη τρίποντο του Σπανούλη, δύο λεπτά αργότερα, θα αποτελείωνε κάθε ελπίδα της ΑΕΚ, η οποία φάνηκε να είχε παραδώσει «πνεύμα» (73-85). Το τέλος, αποδείχθηκε τυπική διαδικασία.

Δεκάλεπτα: 21-18, 41-31, 61-55, 75-89

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου 2, Σάκοτα 9 (3), Χέρστον 10, Μιλόσεβιτς 7 (1), Μαυροκεφαλίδης 8, Κάρτερ 9 (1), Μπράουν 17 (2), Κατσίβελης 2, Καλαμπόκης 7, Μαυροειδής 4, Έρικ

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Παπαπέτρου 9 (1), Σπανούλης 13 (3), Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 11 (1), Αγραβάνης 8 (1), Μάντζαρης 6 (2), Ουόρικ, Χάκετ 18 (3), Λοτζέσκι 14 (1), Παπανικολάου 4

στατιστικά στο basketblog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected