Κατηγορίες
Basket

Φοβερός και τρομερός ο Άρης, έκανε το 2-2!

160413xlargeΌλα έμοιαζαν να του πηγαίνουν «στραβά κι ανάποδα» για 20 λεπτά, αλλά ο Άρης καταθέτοντας… ψυχή και σώμα στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να επιστρέψει μέχρι και από διαφορά 13 πόντων, για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό με 56-50.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ισοφάρισαν την ημιτελική σειρά της Basket League σε 2-2 και την επανέφεραν στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, καθώς σε ένα ματς που δε διεκδικεί «δάφνες ποιότητας», η «αφύπνιση» των Αμερικανών του έφερε το θετικό αποτέλεσμα, την ώρα που φαινόταν οι «πράσινοι» να είναι κυρίαρχοι στο δικό τους ρυθμό.

Ο Τζέρελ ΜακΝίλ ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, κερδίζοντας και 8 ριμπάουντ, αλλά εκείνος που έβγαλε «τα κάστανα από την φωτιά», τόσο στην αντεπίθεση του Άρη όσο και στο τέλος που η επιστροφή του Παναθηναϊκού έμοιαζε να «λυγίζει» τους «κίτρινους», ήταν ο Ντομινίκ Ουότερς με 12 πόντους και 5 ασίστ, ενώ double double με 10 πόντων και 14 ριμπάουντ σημείωσε ο Οκάρο Ουάιτ. Η τρομερή εμφάνιση του Έλιοτ Ουίλιαμς, με 19 πόντους, 7/15 σουτ και 5 ασίστ, δεν αρκούσε ούτε για να καλύψει το κενό των Αμερικανών που αποκλείστηκαν από τον Αργύρη Πεδουλάκη (Χέινς, Φελντέιν, Γκιστ), ούτε και για να γλιτώσει την ομάδα του από την ήττα.

Το φιλμ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με διάθεση να επιβάλει εξαρχής τους δικούς του κανόνες και το γρήγορο 0-6 που διαμορφώθηκε τρίποντο του Διαμαντίδη στο 2ο λεπτό, ήταν ένα «μήνυμα» στην αντίπερα όχθη. Βασικό σημείο αναφοράς, όμως, δεν υπήρχε και κάπως έτσι η μπάλα πήγε σε σχεδόν κάθε επίθεση στον Ραντούλιτσα, ο οποίος τελείωσε μερικές φάσεις για να διατηρηθεί το προβάδισμα της ομάδας του. Την ίδια ώρα, οι γηπεδούχοι φάνηκαν να μην έχουν μπει στο «πνεύμα» του αγώνα και αδιάψευστος μάρτυρας είναι μόλις οι οκτώ πόντοι της πρώτης περιόδου (8-12).

Το πολύ χαμηλό σκορ ευνοούσε τους φιλοξενούμενους, με τον Ραντούλιτσα να συνεχίζει να τελειώνει φάσεις και τους Διαμαντίδη, Φώτση να τον βοηθούν με σουτ από την περίμετρο, για να αποκτήσουν οι «πράσινοι» διαφορά σε διψήφιο νούμερο (11-22 στο 15′). Ο Ουίλιαμς προστέθηκε επίσης στην «εξίσωση» και η απόσταση διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Άρη να έχει βρει μόλις δύο τρίποντα μετά από το τραγικό ποσοστό των 0/10 και τον Ουάιτ να σκοράρει το πρώτο του καλάθι στα 2:31 πριν τη λήξη του εικοσαλέπτου. Μία λύση από τον Ουότερς, πάντως, θα διαμόρφωνε το 19-29 του ημιχρόνου.

Ο Αμερικανός γκαρντ, ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο στην τρίτη περίοδο, σκοράροντας δηλαδή τρίποντο για το 22-29 και από εκεί βρήκε ρυθμό ο Άρης, καθώς οι Μούρτος και ΜακΝίλ τον μιμήθηκαν και «εν ριπή οφθαλμού» η διαφορά είχε εξανεμιστεί (31-31 στο 23′). Λίγο αργότερα, ο ΜακΝίλ θα έβαζε μπροστά στο σκορ την ομάδα του για πρώτη φορά, διαμορφώνοντας το 33-32 στο αμέσως επόμενο λεπτό. Η άμυνα του Άρη, ήταν σαφέστατα εκείνη που «μίλησε» και άλλαξε το «μομέντουμ», καθώς εκτός του καλαθιού του Ουίλιαμς στις αρχές του δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός δε σκόραρε άλλο σουτ εντός παιδιάς. Ένα τρίποντο του Φλιώνη, θα μεγάλωνε την «ψαλίδα» στους έξι πόντους, πριν ο Φώτσης κάνει το 38-34 από τη γραμμή των βολών.

Το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς του «τριφυλλιού», μετά από δέκα λεπτά «αιμορραγίας», προήλθε από τρίποντο του Διαμαντίδη, αλλά με την ίδια «συνταγή» απαντούσαν οι «κίτρινοι», καθώς ο ΜακΝίλ συνέχιζε το «σόου» και σκόραρε ακόμη και πάνω στην άμυνα του αντίπαλου αρχηγού (45-37 στο 33′). Ήταν η σειρά της άμυνας του Παναθηναϊκού να δώσει ώθηση στους παίκτες του Πεδουλάκη και οι Ουίλιαμς, Φώτσης έδωσαν «σήμα» αντεπίθεσης με σερί 0-5 μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, αναγκάζοντας σε τάιμ-άουτ τον Πρίφτη (45-42). Αυτό δε θα είχε αποτέλεσμα, καθώς το σερί επεκτάθηκε στο 0-11, με τον Ουίλιαμς να το έχει… πάρει προσωπικά και να είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τους συμπαίκτες του (45-48 στο 37′).  Η αντίδραση των παικτών του Πρίφτη ήρθε τελικά, καθώς ο Ουότερς «φώναξε» και πάλι «παρών» και ο Ουάιτ τον ακολούθησε, για να «γράψει» το 51-48, με 113 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Ο Χαραλαμπόπουλος ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και η άμυνα ήταν έτοιμη να δώσει τη λύση για τον Παναθηναϊκό, αλλά με alley-oop του ΜακΝίλ στον Ουάιτ, ο Άρης ανέκτησε τη διαφορά τριών πόντων στα 54″ (53-50). Ο Ουίλιαμς αυτή την φορά δεν μπόρεσε να προσφέρει άλλη «ένεση» στην ομάδα του και οι 1/2 βολές του ΜακΝίλ στα 17.5″, έδωσαν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο στους γηπεδούχους (54-50). Ο Χαραλαμπόπουλος ήταν επίσης άστοχος από την περιφέρεια κι εκεί τελείωσαν όλα, με τις δύο βολές του Ουάιτ να διαμορφώνουν το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 8-12, 19-29, 38-34, 56-50

Άρης (Πρίφτης): Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Φλιώνης 6 (2), Ουάιτ 10, Ουότερς 12 (2), Κοέν 3, Μούρτος 7 (1), Σίμτσακ 2, ΜακΝίλ 16 (3)

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 2, Μποχωρίδης, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 10, Παππάς 1, Διαμαντίδης 9 (3), Καλάθης 3, Ουίλιαμς 19 (2), Χάντερ

Τα στατιστικά του αγώνα στο basketblog.gr

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected