Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική (5ος όμιλος) Αστέρας Πετριτή – Δόξα Γαρδικίου 2-1

peittis-1Με το… δεξί μπήκε στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου η ομάδα του Βασίλη Ξάνθη, που εκμεταλλευόμενη, το φουριόζικο ξεκίνημα της, τελικώς, επικράτησε με 2-1 των Θεσπρωτών, στο Κανόνι.

Αυτό ήταν το βασικό ζητούμενο στην πρεμιέρα του Αστέρα Πετριτή, απέναντι στη Δόξα Γαρδικίου, στο γήπεδο της ΕΠΣΚ, αυτό έπραξαν οι ποδοσφαιριστές του Βασίλη Ξάνθη. Που νίκησαν (παρά τα αγωνιστικά τους προβλήματα, με ένεση έπαιξαν Δ. Στούπας, Ασπιώτης) την ομάδα της Ηγουμενίτσας με 2-1, κάνοντας το πρώτο κι αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια που ξεκίνησαν για την άνοδο στην Γ’ εθνική. Νικώντας, παράλληλα και το, λογικό, άγχος της αρχής.

Σε μια αναμέτρηση, όπου, οι Κερκυραίοι πραγματοποίησαν εκρηκτικό (και πολύ ουσιαστικό) ξεκίνημα, πήραν από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων (7′ γκολ-φάουλ από μακριά και πλάγια από τον Ασπιώτη, 23′ καλό πλασέ του Ν. Γεωργοπάλη από κοντά από κάθετη του “Ασπιώ”) και στη συνέχεια προσπάθησαν να ελέγξουν το ρυθμό του παιχνιδιού.

Ωστόσο, το γκολ-μείωση του Μηνά (μετά από μακρινό φάουλ-γέμισμα), στο 35′, τους χάλασε κάπως τα σχέδια, αφού, οι Θεσπρωτοί μπήκαν ξανά στο ματς.

Έτσι, στο έμπα της επανάληψης, οι της Δόξας μπήκαν δυνατά, κι άσκησαν πίεση στους Κερκυραίους στο πρώτο δεκάλεπτο (ζήτησαν πέναλτι πάνω στο Γκέκα, στο 48′). Αλλά, μετά, οι “λιμανίσιοι” (σε συνδυασμό με τις κινήσεις του Ξάνθη από τον πάγκο) ηρέμησαν την κατάσταση, έφεραν πάλι την αναμέτρηση στα δικά τους μέτρα, και παρότι, σε ορισμένες στιγμές, φάνηκε η αγωνιστική τους απραξία (τους έλειπαν τα καλά τρεξίματα), δεν απειλήθηκαν ποτέ ξανά, κι έφτασαν σ’ αυτό που τους ενδιέφερε πραγματικά. Το τρίποντο της νίκης!

Συνθέσεις

Αστέρας Πετριτή (Β. Ξάνθης): Ριγανάς, Καλούδης, Λέσσης, Πολύζος, Αλ. Πάγκαλης, Σπ. Στούπας, Ν. Γεωργοπάλης, Ασπιώτης (86′ Λιούμπας), Δ. Στούπας (46′ λ.τ. Γράντος), Χρ. Γεωργοπάλης, Π. Πάγκαλης (62′ Γούναρης).

Δόξα Γαρδικίου (Π. Παππάς): Ντόστας, Δ. Λάμπρου, Μπούρνας, Γκέκας, Μηνάς, Β. Τσίρης, Ζήσης, Γεωργάκης, Κώστας, Αλ. Λάμπρου, Δ. Τσουγκάρης.

corfusports.com

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected