Super League 1

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό. Οι πρώτες ενδείξεις για ανανεώσεις και αποχωρήσεις

Χωρίς τίτλοΗ ήττα από την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου οδήγησε τον Ολυμπιακό στην ολοκλήρωση της σεζόν των ρεκόρ με τον χειρότερο τρόπο. Πλέον, οι Πειραιώτες «τρέχουν» ήδη τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η προετοιμασία αρχίζει στις 20 Ιουνίου και τα περιθώρια είναι πιο στενά από ποτέ τα τελευταία χρόνια, καθώς οι πρωταθλητές θα δώσουν το πρώτο τους παιχνίδι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League στις 26 ή 27 Ιουλίου.

Τα κριτήρια

Οι πληροφορίες του sportit.gr αναφέρουν ότι με τη χθεσινή κακή παρουσία τους, στο ΟΑΚΑ, ορισμένοι ποδοσφαιριστές έχασαν… πόντους, σε ό,τι αφορά το μέλλον τους. Από την άλλη, όμως, ακριβώς επειδή διακυβεύονται 25-30 εκατ. ευρώ, που θα μπουν στα ταμεία με ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μέσω του «Δρόμου των Πρωταθλητών», η διοίκηση κι ο Μάρκο Σίλβα γνωρίζουν ότι το ενδεχόμενο να αλλάξει… θεαματικά το ρόστερ αποτελεί μεγάλο ρίσκο.

Ας μην λησμονούμε, άλλωστε, ότι ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που θα αποχωρήσουν θα κριθεί και από τις προτάσεις για πώληση που θα φτάσουν στα γραφεία της Πλ. Αλεξάνδρας, με τον Ολυμπιακό να έχει περάσει ήδη μια σεζόν κατά την οποία επέλεξε να μην πωληθεί κανείς από τους πρωτοκλασάτους…

Τα πρώτα ονόματα

Ύστερα (και) από τη χθεσινή απογοητευτική παρουσία του, ο Ερνάνι πρέπει να θεωρείται παρελθόν. Ο Μάρκο Σίλβα τον πίστεψε, τον έφερε στο λιμάνι και τον στήριξε μέχρι τέλους.

Από εκεί και πέρα, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν και οι περιπτώσεις των Καμπιάσο, Σαλίνο και Φουστέρ. Για τους δυο πρώτους, οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι να αποτελέσουν παρελθόν.

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι η χθεσινοβραδινή μη χρησιμοποίηση του Αργεντινού σχετίζεται με καθαρά αγωνιστικούς λόγους και δεν ήταν κάποιο «μήνυμα». Πάντως, το «βαρύ» συμβόλαιό του (περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως + εφορία) τον καθιστά… αουτσάιντερ για παραμονή. Η μοναδική περίπτωση να αλλάξουν τα δεδομένα είναι να ρίξει κατά πολύ τις απαιτήσεις του…

Για τον Σαλίνο, ο οποίος φέρεται επίσης πιο κοντά στην έξοδο, το μεγάλο «αγκάθι» είναι το γεγονός ότι πιάνει θέση ξένου. Μάλιστα, στον Πειραιά δεν κρύβουν ότι, αν δεν υπήρχε αυτό το εμπόδιο, θα ήταν ο πρώτος που θα περνούσε από τα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να υπογράψει την επέκταση της συνεργασίας του. Εχει κερδίσει την εκτίμηση όλων (διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας), γι’ αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή, όσο ο παίκτης δεν «κλείνει» αλλού. Αυτό, βέβαια, θα κριθεί και από τις υπόλοιπες κινήσεις των Πειραιωτών.

Οσον αφορά στον Φουστέρ, ουσιαστικά η ΠΑΕ είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να επεκτείνει τη συνεργασία μαζί του. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν η κακή παρουσία του στον τελικό μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Για την ώρα, εκτιμάται ότι βρίσκεται πιο κοντά στην παραμονή.

Οι πωλήσεις

Οι ποδοσφαιριστές που εκτιμάται ότι μπορεί να φέρουν προτάσεις ενδεχομένως να φτάνουν σε διψήφιο αριθμό. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνονται πάντοτε ή ότι οι προτάσεις, που έρχονται, είναι ικανοποιητικές. Επειδή προς το παρόν δεν έχει νόημα να αναπαράγουμε υποθετικά σενάρια, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι πιο… φευγάτος θεωρείται ο Ρομπέρτο.

Ενίσχυση άμεσα

Ο Μάρκο Σίλβα θέλει αναμφίβολα να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες από το νέο ρόστερ στη διάθεσή του από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Επειδή για κάποιους αυτό προφανώς δεν θα είναι εφικτό, λόγω των υποχρεώσεών τους με τις εθνικές ομάδες, η διοίκηση θα τρέξει άμεσα ορισμένες μεταγραφικές υποθέσεις, προκειμένου το «χτίσιμο» να ξεκινήσει πιο σωστά

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected