Κατηγορίες
Basket

“Μπρέικ” του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ!

160917xlargeΟ Παναθηναϊκός έδειξε τον χαρακτήρα που διαθέτει σαν ομάδα, και με μια ψυχωμένη εμφάνιση, κατάφερε να σπάσει με το καλημέρα την έδρα του Ολυμπιακού, και να επικρατήσει με 83-81, κάνοντας το 1-0, και κάνοντας δικό του το πλεονέκτημα έδρας.

Ο πρώτος τελικός ήταν ένας από τους καλύτερους που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να διαβάζει άρτια την αναμέτρηση, δείχνοντας ότι είναι μετρ στο να διαμορφώνει την ψυχολογία των παικτών του στα μεγάλα παιχνίδια, και κρίθηκε ακριβώς στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με τον Παπανικολάου να μπερδεύεται στην εξαιρετική άμυνα του Καλάθη.

Το ματς

Ως είθισται στις αρχές των ντέρμπι, καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε ρυθμό και έτσι το πρώτο δίλεπτο ήταν ισορροπημένο (4-4). Όμως, στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός επέβαλε πλήρως το ρυθμό του και αυτό χάρη στην καλή του άμυνα. Οι «πράσινοι» οδηγούσαν σε «σκοτωμένα» σουτ τον Ολυμπιακό και με τον Καλάθη να δημιουργεί και να σκοράρει πήγαν στο +7 (4-11). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν αδύνατο να βρουν ρυθμό και με εκείνους του Αργύρη Πεδουλάκη να κάνουν… θραύση και στα ριμπάουντ αλλά παράλληλα να τρέχουν σωστά στο παρκέ, έφτασαν ακόμη και στο +9 (8-17). Ο Πρίντεζης πάλευε σχεδόν μόνος του για την ομάδα του Πειραιά, με τους φιλοξενούμενους να «ζεσταίνονται» στα τρίποντα και να πηγαίνουν ακόμη και στο +10 (13-23), πριν το 15-24 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να «μπλοκάρει» αρκετά τον Ολυμπιακό και στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ενώ με καλές επιλογές στην επίθεση, είχε μία διαφορά 12 πόντων (19-31). Όμως, στα μισά οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν κάποιες καλές άμυνες και με τον Σπανούλη να παίρνει μπρος –από την περιφέρεια- μείωσαν στο καλάθι τη διαφορά (33-35). Μάλιστα, η δυσκολία των «πράσινων» στην επίθεση συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν (37-37), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, ο Παππάς από τον πάγκο έδωσε πολλές λύσεις στο «τριφύλλι» και έτσι εκείνο ανέκτησε τον έλεγχο –σε συνδυασμό και με τα επιθετικά ριμπάουντ- ενώ με το τρίποντο του Φελντέιν στο τέλος του χρόνου, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πήγε στα αποδυτήρια με το +6 (41-47).

Πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά αυτό βόλευε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν στο +7 (43-50) στα πρώτα λεπτά, ενώ στα μισά συντηρούσε ένα +5 (50-55). Εκεί, ήρθε η μεγάλη αντεπίθεση του Ολυμπιακού, καθώς μέσω της εξαιρετικής του άμυνας και βγάζοντας συνεχώς αιφνιδιασμούς έκανε ένα 6-0, για το προβάδισμα ύστερα από την αρχή του ματς (56-55). Μάλιστα, στη συνέχεια μπήκε στην… εξίσωση και ο Παπαπέτρου, ο οποίος με δικά του κρίσιμα καλάθια, έστειλε τους «ερυθρόλευκους» ακόμη και στο +4 (62-58), με τους παίκτες του Πεδουλάκη να βγάζουν αντίδραση στο τελευταίο λεπτό και να ψαλιδίζουν τη διαφορά στο ελάχιστο (62-61).

Το ντέρμπι καλά κρατούσε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς κανείς από τους δύο δεν ήταν σε θέση να ξεφύγει (67-67), έως ότου ο Καλάθης πήρε τον Παναθηναϊκό στην… πλάτη του και με μεγάλα καλάθια τον πήγε στο +3 (69-72). Οι Πρίντεζης και Λοτζέσκι έδωσαν… πνοή στον Ολυμπιακό για το νέο προσπέρασμα (74-72), αλλά εκεί μίλησαν οι… παλιοσειρές Διαμαντίδης και Φώτσης για τους «πράσινους», με το σκορ να γίνεται 74-77 στα 2:30’’ πριν τη λήξη. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν κακές και βιαστικές επιθέσεις, αλλά αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι», με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει εκεί και τον Χάντερ να μειώνει στον πόντο (76-77) στο ένα λεπτό. Στην επόμενη επίθεση, ο Φώτσης πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, αλλά τον μιμήθηκε ο Λοτζέσκι αμέσως (79-80). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ντέρμπι πήγε στη ρωσική… ρουλέτα των βολών, όπου ουδείς λάθεψε πλην του Διαμαντίδη, αλλά στη χαμένη του βολή η μπάλα έμεινε στον Παπανικολάου και έτσι το break έγινε με το τελικό 83-81.

περισσότερα στοιχεία και στατιστικά στο sport-fm.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected