Κατηγορίες
Basket

Με καλάθι του Σπανούλη στα τελευταία δευτερόλεπτα, νέο μπρέικ στους τελικούς! (vid)

161073xlargeΜεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό μέσα στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 68-66 χάρη σε buzzer beater τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ισοφάρισε την σειρά σε 1-1 και έδωσε ξανά το πλεονέκτημα έδρας στην ομάδα του, δίνοντας τις δικές του απαντήσεις για το «στοιχειωμένο» ΟΑΚΑ.

Μόλις 8” πριν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια της καριέρας του, είχε βάλει μπροστά τον Παναθηναϊκό με τρίποντο (66-65).

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι η αλήθεια ότι είχε διαβάσει άρτια το παιχνίδι, και κατάφερε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού, έχοντας στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου το προβάδισμα, περιορίζοντας τον Παναθηναϊκό στις 12 ασίστ (είχε 29 στο πρώτο παιχνίδι), και 2 μόλις στην τέταρτη περίοδο, με το παιχνίδι να πηγαίνει στις επαφές και τους «γηπεδούχους» να έχουν και περισσότερες βολές (27 με 15).

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν συγκλονιστικός, έχοντας 20 πόντους (10/19 σουτ, 9 ριμπ.) με τον Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει 11 πόντους με το πρώτο και τελευταίο τρίποντο της ομάδας του. Σημαντικές βοήθειες έδωσαν και οι Κώστας Παπανικολάου (9 π.) και Ματ Λοτζέσκι (7 π., 5 ασίστ), με τους «ερυθρόλευκους» να υπερτερούν και στα ριμπάουντ (39-32). Για τον Παναθηναϊκό, που εγκλωβίστηκε στην άμυνα του Ολυμπιακού (6/20 τριπ.), ο Νίκος Παππάς πήγε να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι (12 π.), ενώ 9 πόντους είχε ο Τζέιμς Γκιστ (αποβλήθηκε με πέντε φάουλ), με τους Νικ Καλάθη (7 ριμπ., 6 ασίστ) και Δημήτρη Διαμαντίδη να έχουν από 8 πόντους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected