Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική

Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική (9ος όμιλος) Προοδευτική – Αετός Κορυδαλλού 2-0

praet1Διαβασμένη η Προοδευτική από τα παιχνίδια Κυπέλλου με τον Αετό -αν και δυσκολεύτηκε- πήρε τη νίκη με 2-0 και έβαλε γερές βάσεις ανόδου στην Γ’ Εθνική.

Ακόμα ένα μεγάλο βήμα για την άνοδο στην Γ’ Εθνική έκανε η Προοδευτική που επικράτησε 2-0 του Αετού Κορυδαλλού στο γήπεδο της Νίκαιας για την 3η αγωνιστική του 9ου Ομίλου και πλέον χρειάζεται ακόμα μία νίκη για να εξασφαλίσει την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Αν και τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Βασίλη Σπάθα κόντρα σε μία ομάδα που τους απέκλεισε στο Κύπελλο Πειραιά, στην επανάληψη μπήκαν εκπληκτικά στον αγωνιστικό χώρο χτίζοντας ουσιαστικά τον δρόμο προς τη νίκη. Το γκολ του Γιακούμπι στο 62ο λεπτό και του Τσαγκάρη στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσαν τη νίκη στους «βυσσινί» και παράλληλα έγινε ακόμα ένα βήμα για την άνοδο.

Ο Αετός Κορυδαλλού ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση και τα πρώτα λεπτά έδιναν την εντύπωση ότι μπορεί να κάνει ξανά (όπως στο Κύπελλο) τη ζημιά στην Προοδευτική. Μόλις στο 2’ ο Ξενιτόπουλος έγινε απειλητικός, όταν το μακρινό σουτ πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μένιου, ενώ στο 10’ ο Καλλέργης από πλάγια θέση μέσα από τη περιοχή έστειλε λίγο άουτ την μπάλα έπειτα από δυνατό δεξί σουτ. Οι παίκτες του Σταυρακόπουλου είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν –χωρίς να κυλάει ο χρόνος- να παίξουν ποδόσφαιρο, να επιτεθούν και να σκοράρουν, όμως η καλοστημένη άμυνα της Προοδευτικής δεν το επέτρεπε.

Σιγά σιγά, οι γηπεδούχοι έβρισκαν περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 35’ ήρθε η πρώτη καλή –σημαντική- ευκαιρία, με τον Τζανέτο να σεντράρει από τα αριστερά και τον Μαναριώτη με δυνατή κεφαλιά (παρά το μαρκάρισμα του Σύρμα) να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καλογερά. Στο 42’, μάλιστα, ξανά ο Μαναριώτης, πάλι με τον ίδιο τρόπο η κεφαλιά του βρήκε το δοκάρι σηκώνοντας τον κόσμο από τα καθίσματα.

Ένα παράξενο γεγονός έγινε στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σταθόπουλου, όταν οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν προς τη φυσούνα για τα αποδυτήρια. Οι οπαδοί της Προοδευτικής είχαν μαζευτεί πίσω από τα κάγκελα –πάνω από την φυσούνα- με συνέπεια τον προπονητή Σταυρόπουλο να δίνει εντολή να μην πάνε οι παίκτες του στα αποδυτήρια. Έτσι, η ανάπαυλα βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» στον πάγκο, ενώ υπήρξε και η σχετική ένταση.

Στην επανάληψη, το πρώτο 15ο λεπτό ανήκει στην Προοδευτική, αφού μπήκε εκπληκτικά στον αγώνα, με πάθος και γρήγορες επιθέσεις και μάλιστα στο 47’ το δυνατό σουτ του Μπέλερη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καλογερά. Στις ελάχιστες επισκέψεις του Αετού το δεύτερο μέρος στην εστία του Μένιου, ήταν και στο 60ο λεπτό, που αν ο Μούτσας έβρισκε στόχο η συνέχεια θα ήταν διαφορετική. Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων βρέθηκε σε καλό σημείο, μόνος του και ανενόχλητος, όμως το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μένιου. Ότι δεν έκανε ο Μούτσας, έκανε ένα λεπτό αργότερα ο Γιακούμπι στην άλλη εστία. Το δυνατό σουτ του ακραίου επιθετικού της Προοδευτικής, άλλαξε πορεία όταν χτύπησε πάνω στον Ξενιτόπουλο με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και όλο τον πάγκο των «βυσσινί» στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίσει.

Τα σκληρά μαρκαρίσματα, οι τραυματισμοί, τα νεύρα και οι αλλαγές έριξαν τον καλό ρυθμό του αγώνα με συνέπεια να μην δημιουργηθούν πολλές φάσεις, παρά μόνο κάτι επισκέψεις των δύο ομάδων στους τερματοφύλακες με στημένες φάσεις. Το τελικό 2-0 για την Προοδευτική έκανε ο Τσαγκάρης στο 95’ όταν έφυγε στην κόντρα (με την άμυνα του Αετού πάνω από την σέντρα για την ισοφάριση) και αφού πέρασε τον Καλογερά διπλασίασε τα τέρματα για την Προοδευτική, παρά τα αρκετά παράπονα των φιλοξενούμενων για φάουλ στο κέντρο που δε σφύριξε ο διαιτητής Σταθόπουλος.

Η Προοδευτική τι θέλει πλέον; Ισοπαλία στο Αιγάλεω την Τετάρτη κόντρα στην τοπική ομάδα για να εξασφαλίσει την άνοδο. Αν δεν την πάρει και ηττηθεί; Χρειάζεται σίγουρα τρίποντο στα επόμενα δύο ματς.

Συνθέσεις

Προοδευτική: Μένιος, Κουσουρής, Μύρκος, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Μπέλερης, Γιακούμπι (90’ Δηλαβέρης), Σαμαράς, Μαναριώτης (65’ Ζελέκου), Τζανέτος (75’ Τσαγκάρης), Ατματζίδης

Αετός Κορυδαλλού: Καλογεράς, Κουντουράς (23’ Κράσι λ.τρ.), Ξενιτόπουλος, Καφαλίδης, Σύρμας, Σιδηρόπουλος, Λέσι, Καλέργης, Μπερίσα (76’ Μπαμπουλάκης), Μούτσας, Δρυμούσης

περισσότερες φωτογραφίες στο pamebala.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected