Κατηγορίες
Super League 1

ΠΑΟΚ για Champions League, πέρασε και από τη Νέα Σμύρνη! (vid)

paokΟ ΠΑΟΚ συνέχισε την εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί στα πλέι οφ, επικρατώντας με 2-0 του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη και παραμένοντας αήττητος στο “μίνι” πρωτάθλημα. Χαμένο πέναλτι για τους “κυανέρυθρους” στο 89′ με τον Βαγγέλη Οικονόμου που αποβλήθηκε στο 92

Ο ξαφνικός αποκλεισμός του Τάσου Μπακασέτα από την αποστολή του Πανιωνίου, ανάγκασε τον Μαρίνο Ουζουνίδη να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, δίνοντας φανέλα βασικού στον Τάσο Καραμάνο και διατηρώντας παράλληλα το ίδιο στυλ παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά, οι επιστροφές των Ρόμπερτ Μακ, Γκάρι Ροντρίγκες έδιναν την ευκαιρία στον Βλάνταν Ίβιτς να δημιουργήσει μία δυνατή επιθετική τετράδα, μαζί με τους Δήμητρη Πέλκα και Στέφανο Αθανασιάδη.

Ο “Δικέφαλος” μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση κι έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά ο “Κλάους” δεν κατάφερε να νικήσει τον Σωκράτη Διούδη από πλεονεκτική θέση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και έλεγχαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα, έχοντας ακόμα δύο καλές στιγμές με τους Πέλκα (15′) και Λέοβατς (17′) πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου. Οι Μακ και Ροντρίγκες άλλαζαν διαρκώς πλευρές, δημιουργώντας διαρκώς ρήγματα στην άμυνα των “κυανέρυθρων”.

Μοναδική αξιόλογη στιγμή για τον Πανιώνιο ένα διαγώνιο σουτ τουΚαρίμ Ανσαριφάρντ στο 21′, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Παναγιώτη Γλύκου. Οι παίκτες του Ίβιτς συνέχισαν να πιέζουν για το πολυπόθητο γκολ και είδαν την προσπάθειά τους να αποδίδει καρπούς στο 27ο λεπτό. Ο Στέλιος Κίτσιου έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αθανασιάδης εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Βαγγέλη Οικονόμου να απομακρύνει την μπάλα και με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία του εις βάρους τους γκολ, αλλά ελλείψει Μπακασέτα, δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Γλύκου, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κλείνουν τους χώρους και να μην αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Ο “Δικέφαλος” διατήρησε τα ηνία του παιχνιδιού και στο δεύτερο μέρος, κυνηγώντας το δεύτερο γκολ που θα του έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη. Όμως, μετά το 60′ ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοσή του κι έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες με τους Κενάν Μπαργκάν (62′, 65′) καιΜπρούνο Χαλκιάδακη (69′), αλλά ο Γλύκος αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και λίγα λεπτά μετά την επιστροφή τουΝτίμιταρ Μπερμπάτοφ στη δράση, ύστερα από 3,5 μήνες, ο ΠΑΟΚ έφθασε σε δεύτερη γκολ χάρη σε εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μακ. Ο Σλοβάκος απέφυγε υπέροχα τον Σπύρο Ρισβάνη και με όμορφο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Οι “κυανέρυθροι” είχαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά ο Οικονόμου αστόχησε πέναλτι στο 89′. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Νίκος Καθάριος σε ανατροπή από τον νεοεισελθόντα Δημήτρη Χατζηησαΐα. Μάλιστα, στο 92′ ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Οικονόμου, την οποία επιζητούσε επειδή είχε συμπληρώσει κάρτες.

Συνθέσεις

Πανιώνιος: Διούδης, Ρισβάνης, Οικονόμου, Βλάχος, Τασουλής, Κόρμπος (75′ Καθάριος), Σιώπης, Χαλκιαδάκης (84′ Βιγιάλμπα), Καραμάνος, Ανσαριφάντ (46′ Μπαργκάν), Μασούρας.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς (87′ Χατζηησαΐας), Τζαβέλλας, Λέοβατς (81′ Σκόνδρας), Χαρίσης, Τσίμιροτ, Πέλκας (74′ Μπερμπάτοφ), Ροντρίγκες, Μακ, Αθανασιάδης.

δείτε τα γκολ και περισσότερα στοιχεία στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected