Κατηγορίες
Super League 1

“Τριάρα” ολκής από ΠΑΟ, στην κορυφή των play off με ΠΑΟΚ! (βαθμολογία)

berg1Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και άλλο ένα στο φινάλε ο πιο “φρέσκος” Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 της ΑΕΚ στη Λεωφόρο και με την πρώτη νίκη του στα πλέι οφ έπιασε τον ΠΑΟΚ στην ειδική βαθμολογία. Στο -2 πλέον η Ένωση.

Ο Παναθηναϊκός συνάντησε μια ΑΕΚ που έπαιζε τρίτο ματς σ’ έξι ημέρες και δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει σε τρεξίματα. Παρά την απειλητική κεφαλιά του Σιμόες στο 7′, η Ένωση απέτυχε ν’ αντισταθεί και με σοβαρό πρόβλημα στον άξονα επέτρεψε στους “πράσινους” να έχουν τη συντριπτική κατοχή, ν’ αναπτύσσονται με άνεση, ν’ ανοίγουν το παιχνίδι στα πλάγια. Το γκολ του Λουντ στο 11′ ήρθε από μια τέτοια επίθεση, έστω κι αν χρειάστηκε η τύχη μετά το τακουνάκι του Μπεργκ.

Το 4-3-3 των “κιτρινόμαυρων” δεν λειτουργούσε και άφηνε εκτεθειμένο τον Σιμόες, αφού Γιόχανσον και Μάνταλος (ως εσωτερικός) δεν τον στήριζαν ή τον κάλυπταν. Ο Πορτογάλος χαφ έχανε τις μονομαχίες μπλεγμένος μεταξύ Κουτρουμπή και Βιγιαφάνιες, με αποτέλεσμα στο 30′ ν’ αποβεί μοιραίος. Ο Έλληνας έκλεψε, ο Αργεντινός σέντραρε και ο Μπεργκ με προβολή στο πρώτο δοκάρι πρόλαβε τον Ανέστη.

Ο Παναγιωτάρας άλλαξε τον Πλατέλλα με τον Μπουονανότε, ισορροπία πάντως η ΑΕΚ δεν βρήκε. Τα λάθη ήταν πολλά, το κυριότερο όμως ήταν πως οι Κυπελλούχοι έφταναν δεύτεροι στην μπάλα χάνοντας προσωπικές μονομαχίες. Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε ευκαιρίες πέρα από την κεφαλιά του Μπεργκ στο 60′, παρόλα αυτά ήταν εμφανές πως είχε τον απόλυτο έλεγχο των καταστάσεων χωρίς να κινδυνεύει.

Ούτε η παρουσία του Κορδέρο αντί του εξουθενωμένου Σιμόες συμμάζεψε την κατάσταση για την Ένωση που “παραπατούσε” στο χορτάρι. Ο Στραματσόνι προσέθεσε διαδοχικά περισσότερη ταχύτητα στην 11άδα του με Μπουμάλ, Βλαχοδήμο και Κλωναρίδη, παίρνοντας στο 90′ το τρίτο γκολ από τον τελευταίο. Ο νεαρός εξτρέμ έκλεψε και προσπέρασε μέχρι και τον Ανέστη προτού πλασάρει σε κενή εστία, σφραγίζοντας την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Νάνο, Κουτρουμπής (79′ Βλαχοδήμος), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες (87′ Κλωναρίδης), Λέτο (61′ Μπουμάλ), Μπεργκ

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (70′ Κορδέρο), Πλατέλλας (46′ Μπουονανότε), Μάνταλος (85′ Πέκχαρτ), Αραβίδης, Τζεμπούρ

δείτε βίντεο με τα γκολ και περισσότερα στοιχεία στο contra.gr

Η βαθμολογία

Παναθηναϊκός  5-2, 7

ΠΑΟΚ  5-2, 7

ΑΕΚ  3-5, 5

Πανιώνιος  1-4, 1

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected