Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική

Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική (12ος όμιλος) ΑΟ Τσιλιβή – Αστέρας Αμαλιάδας 2-2 (photos)

1-41-750x350Σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές ο Αστέρας Αμαλιάδας πήρε την ισοπαλία από το Τσιλιβή στο γήπεδο του Πλάνου (2-2) και είναι πλέον πολύ κοντά στην άνοδο…

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι (κυρίως στο β΄ μέρος) έχασαν ευκαιρίες αλλά στο τέλος υπέκυψαν από μια στημένη φάση…

Νικολόπουλος και Καραμαλίκης τα γκολ για τους «κόκκινους»,  Μενίκου και Αντωνόπουλος τα γκολ για τους φιλοξενούμενους

Κρίμα και πάλι κρίμα για το Τσιλιβή, που προσπάθησε τα έδωσε όλα, ήταν καλύτερο αλλά στο τέλος δεν πήρε αυτό που του άξιζε… Το γκολ του Αντωνόπουλου στις καθυστερήσεις πάγωσε το γήπεδο στον Πλάνο και μαζί το όνειρο της ανόδου στην Γ΄ Εθνική κατηγορία…

Μα έτσι είναι το ποδόσφαιρο! μοιράζει συγκινήσεις και αφήνει κοντράστ συναισθημάτων… Οι νησιώτες πλέον καλούνται να κάνουν τα δύο στα δύο για να πάρουν αυτοί ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου… Ένα παιχνίδι μέσα στην Κεφαλλονιά και ένα μέσα στην Κάτω Αχαγιά! Θα τα καταφέρουν; Ιδού το ερώτημα!

Στο αγωνιστικό μέρος παρουσία αρκετών φίλων και των δύο ομάδων ξεκίνησε το πρώτο μέρος με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αέρα που δεν άφησε τις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.. Παιχνίδι κέντρου, δυνατές μονομαχίες και λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες…

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 2΄ όταν ο Μπουτσικάκης σουτάρισε με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλάδη… Από εκεί και πέρα η μπάλα δεν έκανε το χατίρι σε καμιά από τις δύο ομάδες… Έπρεπε να φτάσουμε στο 25΄ για να δούμε μια ωραία ενέργεια… και σε αυτή προήλθε το γκολ του Τσιλιβή όταν ο Καραμαλίκης έδωσε ωραία στον Κάρδαρη πλάγια δεξιά, αυτός γύρισε την μπάλα παράλληλα προς το τέρμα και ο Νικολόπουλος την έστειλε στην δίχτυα μέσα σε αποθέωση…

Τα πανηγύρια για τους κόκκινους κράτησαν πάνω από δύο λεπτά καθώς στο 27΄ ο Μενίκου με μια βολίδα και με την βοήθεια του αέρα έστειλε την μπάλα στο αριστερό Γ της εστίας του Κλάδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει!

Μετά την επίτευξη αυτών των δύο τερμάτων από Τσιλιβή και Αστέρα και πάλι ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Στην επανάληψη το Τσιλιβή μπήκε δυνατά και έκλεισε στην περιοχή του τον Αστέρα, χάνοντας το γκολ που τα του έδινε τη νίκη… στο 48΄ ο Νικολόπουλος σουτάρισε αλλά ο Αντωνόπουλος Ανδρέας απέκρουσε εντυπωσιακά… Δύο λεπτά αργότερα ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ο Νικολόπουλος έκλεψε ωραία την μπάλα και από πλάγια αριστερά έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Καραμαλίκης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με ωραίο κοντινό σουτ την έστειλε στα δίχτυα δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην Ζακυνθινή ομάδα…

Η πίεση του Τσιλιβή συνεχίστηκε, στο 63΄ χάθηκε μια κόμη μεγάλη ευκαιρία όταν και πάλι ο Νικολόπουλος έβγαλε μόνο του τον Καραμαλίκη και ο τελευταίος αστόχησε πιεζόμενος από τον αμυντικό… Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά με τους κόκκινους να ψάχνουν απεγνωσμένα ένα 3ο γκολ για να κλειδώσουν τη νίκη.

Στο 73΄ ο Γεωργίου εκτέλεσε φαουλ και ο τερματοφύλακας του Αστέρα Αμαλιάδας έσωσε την ομάδα του! Δύο λεπτά αργότερα ο μετά από εκτέλεσε κόρνερ του Γεωργίου ο Κλάδης βρέθηκε σε καλή θέση όμως αρκετά πλάγια γύρισε την μπάλα αλλά πέρασε λίγο άουτ!

Με το Τσιλιβή να είναι όλο μπροστά ο Αστέρας βρήκε χώρο και χτύπησε σε αντεπιθέσεις στο 78΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν  την πιο μεγάλη ευκαιρία του αγώνα όταν ο Γούλος έβγαλε σέντρα από πλάγια δεξιά ο Μπουρούκης στο 2ο δοκάρι με πλασέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Κωστακιώτης σαν από μηχανής θεός με κεφαλιά πάνω στην γραμμή απομάκρυνε την μπάλα!

Το παιχνίδι είχε πάρει μια άγρια ομορφιά, ήταν γρήγορο με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη! Στο 83΄ Ο Σταμίρης εκτέλεσε κόρνερ η μπάλα πέρασε στην καρδιά της άμυνας αλλά Νικολόπουλος και Γεωργίου δεν πρόλαβαν να την σπρώξουν στην κενή εστία!

Και φτάνουμε στο 90΄ όταν ο Αστέρας κέρδισε φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής από πλάγια, το εκτέλεσε ο Θανάσης Αντωνόπουλος η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Κλάδη με τους παίκτες της Αμαλιάδας να πανηγυρίζουν έξαλλα την ισοφάριση!

Δύο λεπτά αργότερα η θεά τύχη γύρισε την πλάτη στην Ζακυνθινή ομάδα καθώς ο Σταμίρης εκτέλεσε φαουλ από πλάγια αριστερά ο Αγγελος Κλάδης σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε το τόπι στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αντωνόπουλου με τους παίκτες από δύο πάγκους να κρατούν το κεφάλι τους για διαφορετικούς λόγους βέβαια!

Στο 94΄ ο Καραμαλίκης έχασε ευκαιρία να σκοράρει αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει έγκαιρα και στο 95΄ ο Αστέρας άγγιξε τη νίκη όταν  Μαρκόπουλος από πολύ κοντά νικήθηκε από τον Κλάδη που έσωσε το Τσιλιβή από βέβαιο γκολ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό. Με τον Αστέρα όμως να πανηγυρίζει καθώς πέρασε από μια δύσκολη έδρα καταφέρνοντας να κλέβει στο τέλος έναν υπερπολύτιμο βαθμό!

Συνθέσεις

Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΗ (Διονύσης Μουζάκης): Κλάδης Β., Γιακουμέλος, Κωστακιώτης, Κόκας, Κλάδης Αγ., Κάρδαρης (71΄ Σταμίρης), Τσάνης, Γεωργίου, Καραμαλίκης, Νικολόπουλος (86΄ Κωζής), Κακολύρης (79΄ Μπάστας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Αλέξης Γαβριλόπουλος):Αντωνόπουλος Ανδρ., Μπουτσικάκης, Αντωνόπουλος Αθ., Σταθάτος (90΄+2΄ Ζώντος), Μπράβος (89΄ Μπαρδούσης), Βραχνής, Μενίκου (71΄ Μπουρούκης), Δούλος, Κολοτούρος, Μαρκόπουλος, Παρασκευόπουλος.

περισσότερες φωτογραφίες στο ioniansports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected