Κατηγορίες
Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική

Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική (1ος όμιλος) ΑΕ Διδυμότειχου – Ορφέας Ξάνθης 1-2

Χωρίς τίτλοΔιπλασίασε τις νίκες του κόντρα στην ΑΕ Διδυμοτείχου ο Ορφέας Ξάνθης που ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 4ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου για την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία, καθώς οι Ξανθιώτες «απέδρασαν» με το διπλό από την έδρα του Διδυμοτείχου με 1-2 και πλέον είναι αγκαλιά με την άνοδο σε αντίθεση με την ΑΕΔ που έχει  μπροστά της τον «τελικό» με τον Ηρακλή στην Καβάλα.

Η ομάδα του Ορφέα κατάφερε να ξεκινήσει καλύτερα το ματς και να παγώσει τους περίπου 800 φιλάθλους των γηπεδούχων, που για ακόμη ένα παιχνίδι είχαν εντυπωσιακή παρουσία, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 11′ όταν ο Μουμίνογλου Τουγιάλ βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής αμαρκάριστος, γύρισε με πλάτη στο τέρμα, έπιασε το τεχνικό σουτ και άφησε «άγαλμα» τον Συριτούδη ανοίγοντας το σκορ για την φιλοξενούμενη ομάδα. Στην συνέχεια το ματς και μετά την αρχική «παγωμάρα» των γηπεδούχων από το γρήγορο γκολ του Ορφέα ήταν απόλυτα ισορροπημένο με εκατέρωθεν καλές στιγμές, με τους γηπεδούχους να έχουν μια πρωτοβουλία μετά το πρώτο 35λεπτο προσπαθώντας να βρουν το γκολ που θα έστελνε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες. Κάτι που κατάφεραν στο 41′ όταν ο Γιαννόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κισά Ομέρ διαμορφώνοντας το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδειχναν να θέλουν αλλά να μην μπορούν να βρουν χώρους προς την εστία του Κισά Ομέρ, σε αντίθεση με τον Ορφέα που ειδικά μετά το 64′ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και με ταχύτατες κόντρα επιθέσεις δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΔ. Χαρακτηριστικότερη η φάση του 71′ όταν ο Χίντ Ιμέρ θα συνεργαστεί με τον Λαζαρίδη και θα βγει απέναντι στον Συριτούδη που θα τον σταματήσει με τα πόδια διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης ο Μουμίνογλου εκτέλεσε το κόρνερ οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διώξουν με τον Παπαδιώτη να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας της ΑΕΔ και με πλασέ μέσα από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Ξάνθης. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι παίκτες της ΑΕ Διδυμοτείχου προσπαθούσαν να πιέσουν και να απειλήσουν την ομάδα της Ξάνθης, που ωστόσο αμυνόταν εξαιρετικά ενώ γινόταν συνεχώς επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση. Μεγαλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους το φάουλ σε πολύ καλό σημείο που κέρδισε ο Κουρδάκης στο 89′ και ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος χωρίς όμως να βρει στόχο.

Μετά το πέρας της πεντάλεπτης καθυστέρησης που κρατήθηκε και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της συνάντηση οι φιλοξενούμενοι ξέσπασαν σε έξαλλα πανηγύρια για το σπουδαίο διπλό που στέλνει με το ενάμισι πόδι τον πρωταθλητή Ξάνθης Ορφέα στην Γ’ Εθνική κατηγορία, με τους Ξανθιώτες να χρειάζονται μόλις έναν βαθμό για να την εξασφαλίσουν μαθηματικά και να έχουν μπροστά τους το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με την Δόξα Προσκυνητών στο ΑΟΞ. Από την άλλη η ΑΕ Διδυμοτείχου μετά την ήττα δεν… χάθηκε καθώς αν καταφέρει να κερδίσει την Κυριακή στο «Βερούλειο» τον Ηρακλή Καβάλας στον «τελικό» των μπαράζ θα είναι για τα καλά στο κόλπο της ανόδου, ενώ με αντίθετο αποτέλεσμα θα είναι και μαθηματικά εκτός της διεκδίκησης της ανόδου.

Συνθέσεις

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ : Συριτούδης, Κοτζά, Τσιτσκάρης (76′ Καραγιάννης), Τζανετάκος, Κουρδάκης, Παπούδης (54′ Δοϊνούδης), Γεωργουλάς, Γκατσιούδης (72′ Κούρτ), Πετρόπουλος, Γιαννόπουλος, Ιντζές

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ : Κισά Ομέρ, Τζαμπάζ Χακή, Καρά Αλή (77′ Μαλαδένης), Παπαδιώτης, Μακράκης,  Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β.(64′ Λαζαρίδης), Μόσχος, Χιντ Ιμέρ (90′ Μυγγίδης), Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου.

thrakisports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected