Κατηγορίες
Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική

Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική (7ος όμιλος) Ιστιαία – Αίολος Καρπενησίου 5-1

DSC_0179Με το ευρύ σκορ του 5 – 1 η Ιστιαία πήρε το τρίποντο στην 4η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική κατηγορία, αφού επικράτησε του Αίολου Καρπενησίου και κλειδώνει με τον τρόπο αυτό μια από τις δύο θέσεις ανόδου.

Έναν βαθμό λοιπόν θέλει η πρωταθλήτρια Εύβοιας για να πετύχει το στόχο, αλλά όπως δήλωσε ο προπονητής της Θανάσης Γουρνάς μετά τη λήξη του αγώνα: «πάμε για δύο νίκες και όχι για έναν βαθμό».

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε περίπατο για την ΑΕ Ιστιαίας που μπήκε δυνατά στο γήπεδο και στο πρώτο δίλεπτο είχε κιόλας την πρώτη καλή στιγμή με τον Νίκο Γοργομάτη να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το κάθετο του Κόκοτα.

Από εκεί και μετά ο μονόλογος συνεχίστηκε για τους παίκτες του Γουρνά, με την μια ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη.

Ο Αίολος που ήλθε στην Ιστιαία με δύο παίκτες στον πάγκο και αυτούς τραυματισμένους, λύγησε κάτω από την πίεση των πρωταθλητών Εύβοιας και το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής και να έχει και μια πολύ καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ στο 25΄, με τον Νικολάου να στέλνει την μπάλα στο κάθετο του Μπιμπάι, μπροστά μάλιστα σε κενή εστία.

Όπως είπε και ο κ. Φλωράκης όμως, ήταν τόσο καταιγιστική η πρωταθλήτρια Εύβοιας που ακόμα και αυτό να συνέβαινε, δεν θα άλλαξε την ουσιαστική επικράτηση της.

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα λοιπόν η Θήβα εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα με 10 βαθμούς και η Ιστιαία ακολουθεί κατά πόδας με 9, έχοντας ξεφύγει από τους άλλους δυο διεκδικητές του τίτλου. ¨Έτσι πλέον πιστεύουμε πως όλα θα κριθούν για το ποιος θα τερματίσει πρώτος και ποιος δεύτερος, στο παιχνίδι των δύο πρωτοπόρων μέσα στην Θήβα, στο τελευταίο παιχνίδι των μπαράζ.

Απλά να πούμε λοιπόν πως τα δύο πρώτα γκολ για την Ιστιαία ήλθαν από τα αποδυτήρια, αφού με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, στο 46΄, ο Φούκας έκανε το αυτογκόλ σε προσπάθεια να διώξει με το κεφάλι μπροστά στον Χρήστο Ανέστη ( 1 – 0 ) και στο 49΄ ο Αργύρης Στεργίου έκανε από κοντά το 2 – 0.

Στο 54΄ Ο Αρύρης Στεργίου δίνει στο δεύτερο δοκάρι στον Χρήστο Ανέστη που εύκολα κάνει το 3 – 0.

Στο 57΄ ο Μεταξούλης σε μια πολύ καλή, σχεδόν προσωπική του προσπάθεια, μείωσε σε 3 – 1, αφού σούταρε από κοντά και η μπάλα αν και κόντραρε στην προβολή του Τόουρφρε, δεν άλλαξε πορεία και βρέθηκε στα δίχτυα του Μπιμπάι.

Στο 75΄ο Αργύρης Στεργίου διπλασιάζει τα προσωπικά του γκολ για σήμερα, βρίσκοντας τα δίχτυα του Κόκοτα, κάνοντας το 4 – 1.

Το 5 – 1 έγινε στο 86΄ με ένα εκπληκτικής εκτέλεσης ανάποδου ψαλιδιού από τον Ηλιόπουλο, μετά από πάσα του Μιχαήλ.

Να σημειώσουμε πως το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο μιας και οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες για σκορ, ενώ υπήρξε άλλη μια καλή στιγμή για τον Αίολο, όταν στο 60΄ ο πολύ καλός Μεταξούλης, έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Μπιμπάι.

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η στιγμή που ο Μπιμπάι παραχώρησε την θέση του κάτω από τα γκολπόστ της Ιστιαίας, στο 76΄, στον γερόλυκο Χρήστο Καρατσόλια. Ο Χρήστος μας είχε κάνει αποκλειστικές δηλώσεις στη λήξη του πρωταθλήματος, ότι κρεμάει τα παπούτσια του με τη λήξη των μπαράζ και πως πιθανά θα υπηρετήσει την ΑΕ Ιστιαίας από κάποια άλλη θέση.
Σημαντική και η αναγνώριση στην προσφορά στην ομάδα για τον Μάικ Τόουρφρε που σήμερα φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Συνθέσεις

ΑΕ Ιστιαίας : Μπιμπάι Μ (76΄ Καρατσόλιας), Μερικούρη, Γοργομάτης Α, Τόουρφρε, Πανάκης, Γιουκάι (45΄ Στεργίου Α), Ηλιόπουλος, Μπιμπάι Τ, Μακρής (46΄ Ανέστης Χ), Γοργομάτης Ν, Μιχαήλ.

Αίολος Καρπενησίου : Κόκοτας, Μπογδάνος, Φούκας, Ζαραβέλης, Τόσκα, Ράμος, Μπόνιας, Στύλα, Μπουμπουρής, Μεταξούλης, Νικολάου

περισσότερες φωτογραφίες στο eviagoal.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected