Κατηγορίες
Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική

Αλμωπός Αριδαίας – ΦΑΣ Νάουσα 3-2 (photos+vid)

DSCN2369Σε κανονικές συνθήκες, για να γράψει κάποιος ρεπορτάζ για το σημερινό παιχνίδι, θα χρειαστεί πάνω από…10.000 λέξεις ωστόσο δεν έχουμε σκοπό να νυστάξουμε τους αναγνώστες αλλά ούτε και να πλατιάσουμε. Θα το γράψουμε με μια λέξη : ΕΠΟΣ!

Χωρίς υπερβολή, το σημερινό παιχνίδι δεν ήταν επιπέδου Α1 Ερασιτεχνικής αλλά κάτι παραπάνω! Άλλωστε και γι αυτούς που θα θεωρήσουν άτοπο το παραπάνω σχόλιο, θα τους πούμε πως δύσκολα μπορείς να βρεις ένα παιχνίδι με τέτοια διακύμανση του σκορ και τέτοιο πάθος στη Γ Εθνική. Είναι εξαιρετικά σπάνιο και ειδικά όταν κρίνεται μια άνοδος, να δει κανείς ένα τόσο ανοιχτό ματς με τόσες πολλές συγκινήσεις αλλά και απίστευτη τροπή.

Αυτός ήταν ουσιαστικά το…ρεζουμέ της σημερινής συνάντησης στο Δημοτικό Γήπεδο Αριδαίας. Μπροστά σε 1000 και πλέον θεατές (300 και παραπάνω από την Ημαθία) και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες (30 βαθμοί Κελσίου στην έναρξη του ματς), οι δύο ομάδες παρέδωσαν μαθήματα τακτικής (στο πρώτο μέρος), επιθετικού ποδοσφαίρου (στο δεύτερο) αλλά και τεράστιων ψυχικών αποθεμάτων.

Νικητής στις λεπτομέρειες ο Αλμωπός Αριδαίας, που πήρε τους τρεις βαθμούς σε…buzzer beater φάση, ακριβώς σαν αυτές που βλέπουμε κατά καιρούς σε αγώνες μπάσκετ. Στο 90+4′ ο Ζαρογιάννης εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Γιώργος Ελευθεριάδης στον άξονα, η μπάλα πήγε συρτά προς το ύψος του πέναλτι, ο Κοβάτσης με υπερένταση κέρδισε την κόντρα από τον Σαρηγιαννίδη, η μπάλα έφτασε στον Καραγιάννη που ήταν μόνος του αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιωακειμίδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

DSCN2402Ακολούθησε πανζουρλισμός όπως ήταν φυσιολογικό, καθώς με το γκολ αυτό αφενός μεν επήλθε η ανατροπή στο σκορ (η εντυπωσιακή Νάουσα στο δεύτερο μέρος προηγήθηκε 1-2) και αφετέρου η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη θέλει μόλις έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική με το Στρατώνι για να πανηγυρίσει την άνοδο στη Γ Εθνική. Από την άλλη πλευρά, η απίστευτα παθιασμένη ομάδα του Βαγγέλη Ντίσιου (παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε χωρίς δύο βασικά στελέχη, τους Ουέλινγκτον και Αβραμόπουλο που πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο) επανήλθε μετά το εις βάρος της 1-0 και κρατούσε στα χέρια της τη νίκη και κατ επέκταση την άνοδο, για 10 λεπτά. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες στο τέλος ήταν αυτές που έκριναν το αποτέλεσμα και την άλλη Κυριακή, οι “κυανόλευκοι” χρειάζονται τρεις βαθμούς με το Πάικο εντός για να επανέλθουν στη Γ εθνική μετά από δύο χρόνια.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, το δεύτερο γκολ του ΦΑΣ Νάουσα, που σημειώθηκε από τον Λαμπριανίδη στην κόντρα και ενώ υπήρχαν αψιμαχίες στο τέρμα των φιλοξενούμενων(!), το “ντου” του Μουρίκι και των συμπαικτών του στον Γκονσάλβες Ουέλινγκτον στο πρώτο τέρμα, ο οποίος βρισκόταν με πατερίτσες στον αγωνιστικό χώρο αλλά και οι απίστευτες σκηνές μετά το γκολ του Καραγιάννη στις καθυστερήσεις, όπου οι παίκτες των γηπεδούχων έγιναν ένα…κουβάρι πανηγυρίζοντας.

Το φιλμ της αναμέτρησης

13′ “Σπάσιμο” της μπάλας από τον Παπαδόπουλο στον Καραγιάννη, το σουτ του τελευταίου από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, κατέληξε ψηλά άουτ.

23′ Γέμισμα του Τσιμτσιρή από αριστερά, προ του Καπουσούζη ο Μουσικάκης με κεφαλιά, απέτρεψε την απειλή.

47′ ΓΚΟΛ! Απευθείας εκτέλεση του Ελευθεριάδη από τον άξονα, η μπάλα βρήκε κάπου και ξεγέλασε τον Ιωακειμίδη (1-0)

65′ Εκτέλεση κόρνερ του Σαρηγιαννίδη, ο Αποστόλου δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας, ακολούθησε σύγχυση στην άμυνα αλλά απομάκρυνε σε κόρνερ ο Θόδωρος Ελευθεριάδης.

66′ ΓΚΟΛ! Νέα εκτέλεση κόρνερ του Σαρηγιαννίδη, η μπάλα έφτασε μετά από διώξιμο, στον Καφέ, αυτός έδωσε πλάγια αριστερά στον Μουρίκι και στην παράλληλη σέντρα που επιχείρησε, ο αντίπαλος αμυντικός δεν εκτίμησε σωστά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-1)

69′ Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά για τον Αλμωπό, κεφαλιά του Καραγιάννη στο ύψος του πέναλτι, δεύτερη κεφαλιά του Καπουσούζη εξ επαφής, ο Ιωακειμίδης με υπερένταση και με τη βοήθεια του δοκαριού απομάκρυνε σε κόρνερ.

74′ ΓΚΟΛ! Και ενώ υπάρχουν αψιμαχίες στην εστία της Νάουσας, ο Λαμπριανίδης έφυγε στην κόντρα και αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, πλάσαρε ιδανικά δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (1-2)

71′ Σουτ του Κοβάτση από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ιωακειμίδης

84′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Κοβάτση από δεξιά, ο Μουρατίδης έπιασε την κεφαλιά, ο Ζαρογιάννης έκανε το γέμισμα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και ο Καραδήμος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά ισοφάρισε (2-1)

90+4′ ΓΚΟΛ! Ο Ζαρογιάννης εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Γιώργος Ελευθεριάδης στον άξονα, η μπάλα πήγε συρτά προς το ύψος του πέναλτι, ο Κοβάτσης με υπερένταση κέρδισε την κόντρα από τον Σαρηγιαννίδη, η μπάλα έφτασε στον Καραγιάννη που ήταν μόνος του αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιωακειμίδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει (3-2)

DSCN2371 DSCN2370

Συνθέσεις

Αλμωπός Αριδαίας : Αποστόλου, Ελευθεριάδης Θ., Καλαϊτζίδης, Ζαρογιάννης, Μουρατίδης, Καμπάνης (64′ Καραδήμος), Καπουσούζης, Ελευθεριάδης Γ., Καραγιάννης, Τσιμτσιρίδης (57′ Κοβάτσης), Παπαδόπουλος (76′ Μπογδάνης)

ΦΑΣ Νάουσα : Ιωακειμίδης, Περηφανόπουλος, Ζούρκος, Ηλιάδης, Μουσικάκης, Μουρίκι (89′ Τασιώνας), Σαρηγιαννίδης, Συμπεθέρης (46′ Αβραμόπουλος), Λαμπριανίδης, Πατατούκας (80′ Παπατάνος), Καφές

*Θα δείτε αργότερα ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ της αναμέτρησης σε βίντεο, 100 φωτογραφίες και δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Η εικόνα του ομίλου

5η αγωνιστική

Αλμωπός Αριδαίας – ΦΑΣ Νάουσα  3-2 (47′ Ελευθεριάδης Γ., 84′ Καραδήμος, 90+4′ Καραγιάννης / 66′ αυτογκόλ, 74′ Λαμπριανίδης)

Στρατώνι – Πάικο Γουμένισσας  2-0 (33′-72′ Κοσμίδης)

Βαθμολογία

Αλμωπός Αριδαίας  11-3, 11

ΦΑΣ Νάουσα  8-4, 8

Στρατώνι  6-4, 8

Πάικο Γουμένισσας  0-14, 0

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected