Κατηγορίες
Basket

Το πρόγραμμα των play off και play out στην Α2 και οι κορυφαίοι της σεζόν

161458xlargeΑνακοινώθηκε πριν λίγο από τη διοργανώτρια, το πρόγραμμα των play off και play out στην Α2 του Μπάσκετ.

Aναλυτικά :

«Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε και τη σκυτάλη παίρνουν τα playoff και τα playout. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την 1η Ιουνίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

PLAY OFF

1η αγωνιστική, 1/6

Π. Νικολαϊδης 19.00 ΑΟ Φάρος Κερ.-ΑΟ Παγκρατίου

Εσπέρου 17.00 Εθνικός ΟΦΠΦ-ΑΣΠ Προμηθέας

2η αγωνιστική, 4/6

Μετς Α 17.00 ΑΟ Παγκρατίου-ΑΟ Φάρος Κερατσινίου (αν χρειαστεί)

Παναχαϊκής 17.00 ΑΣΠ Προμηθέας-Εθνικός ΟΦΠΦ

3η αγωνιστική, 8/6

Π. Νικολαϊδης 19.00 ΑΟ Φάρος Κερατσινίου-ΑΟ Παγκρατίου (αν χρειαστεί)

Εσπέρου 17.00 Εθνικός ΟΦΠΦ-ΑΣΠ Προμηθέας (αν χρειαστεί)

PLAYOUT

1η αγωνιστική, 1/6

Λιβεαδιάς 17.00 ΑΕ Λιβαδειάς-ΓΣ Περιστερίου

ΔΑΚ Πεύκων 17.00 ΑΣ Μαχητές-Πανερυθραϊκός

2η αγωνιστική, 4/6

Α. Παπανδρέου 17.00 ΓΣ Περιστερίου-ΑΕ Λιβαδειάς (αν χρειαστεί)

Σ. Καλαϊτζής 17.00 Πανερυθραϊκός-ΑΣ Μαχητές

3η αγωνιστική, 8/6

Λιβαδειάς 17.00 ΑΕ Λιβαδειάς-ΓΣ Περιστερίου (αν χρειαστεί)

ΔΑΚ Πεύκων 17.00 ΑΣ Μαχητές-Πανερυθραϊκός (αν χρειαστεί)

*Υπενθυμίζεται πως υπολογίζονται οι μεταξύ των δύο ομάδων αγώνες της κανονικής περιόδου.

Φάρος-Παγκράτι (2-0)

Εθνικός-Προμηθέας Πατρών (1-1)

Λιβαδειά-Περιστέρι (2-0)

Μαχητές Δόξας Πεύκων-Πανερυθραϊκός (1-1)

Επιλέχθηκαν οι κορυφαίοι της χρονιάς!

Έπεσε η αυλαία της κανονικής περιόδου της Α2 με την 30η αγωνιστική να περιλαμβάνει αρκετά σημαντικά αποτελέσματα.

Οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Θωμάς Νίκου: Εξαιρετικό και ουσιαστικό παιχνίδι από τον πολύπειρο γκαρντ στην εκτός έδρας επιτυχία του Ψυχικού στη Λευκάδα, η οποία “σφράγισε” την απευθείας παραμονή της ομάδας. Με 11 πόντους (1/2 β., 2/3 διπ., 2/3 τριπ.), 8 ασ. και 5 κλ., ο Νίκου είχε τεράστια συμβολή στη νίκη των “κυανοκίτρινων”.

2. Αλέξης Κυρίτσης: Ήρθε τον Δεκέμβριο στον Δούκα και πρόλαβε να πετύχει 337 πόντους, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση των σκόρερ της ομάδας του Αμαρουσίου. Ο έμπειρος άσσος ήταν… καταιγιστικός και στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στο Περιστέρι καθώς αποτέλεσε τη βασική απειλή για το καλάθι του Περιστερίου. Απολογισμός: 27 πόντοι (7/8 β., 7/8 διπ., 2/5 τριπ.), 5 ριμπ. και 3 ασ.

3. Στάθης Παπαδιονυσίου: Ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση πρόσθεσε στο φετινό του ενεργητικό ο 24χρονος γκαρντ του Παγκρατίου, επιβεβαιώνοντας την σταθερά ανοδική του πορεία. Στην επικράτηση επί του Πευκοχωρίου, ξεχώρισε πετυχαίνοντας 15 π. (6/9 διπ., 1/2 τριπ.) ενώ το στατιστικό του είχε και 5 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ.

4. Μιχάλης Κακιούζης: Εμφάνιση, αντάξια του βαρύ ονόματος που κουβουλάει πραγματοποίησε ο πολύπειρος φόργουορντ του Φάρου Κερατσινίου. Στην επιβλητική νίκη επί του Πανερυθραικού ήταν σχεδόν… άριστος, σημειώνοντας 19 π. (4/4 β., 6/7 διπ., 1/1 τριπ.), 4 ριμπ., ενώ είχε 962 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

5. Σιγκουρντούρ Θορστέινσον: Ο “Βίκινγκ” των Μαχητών ήταν η… αιχμή του δόρατος στη νίκη επί του Ηρακλή, η οποία εξασφάλισε στην ομάδα των Πεύκων το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ. Ο Ισλανδός σέντερ “φόρτωσε” το αντίπαλο καλάθι με 8 π. (9/13 διπ.), ενώ είχε σημαντική συμβολή και σε άλλους τομείς (7 ριμπ., 1 ασ., 2 κλ., 1 κοψ).

Προπονητής της αγωνιστικής – Γιώργος Ρεμεντέλας

Με δύο πολύ “μεγάλα” διπλά σε Πεύκα και Λευκάδα, το Ψυχικό “σφράγισε” την απευθείας παραμονή του στην Α2 και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Οι “κυανοκίτρινοι” ξεκίνησαν με υψηλές φιλοδοξίες, όμως στη πορεία του πρωταθλήματος κινδύνεψαν άμεσα… Η παρουσία του Έλληνα προπονητή ενέπνευσε ηρεμία και ψυχραιμία στο Ψυχικό, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της σεζόν. Με σωστή διαχείριση του ρόστερ κατάφερε να κρατήσει όρθια την ομάδα στην πιο κρίσιμη καμπή, ενώ η νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα όπως αυτή της Δόξας, ήρθε να επιβραβεύσει την δουλειά του Γιώργου Ρεμεντέλα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected