Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Σαν σήμερα η ήττα της Μπαρτσελόνα στη Θεσσαλονίκη!

63ae8dd535459e6ddaa9950601158f8d_LΣαν σήμερα, στις 30 Μαΐου 1962 η ισπανική ομάδα ηττήθηκε από την Μικτή Θεσσαλονίκης με 2-1 στο Καυτανζόγλειο στάδιο.

Όπως αναφέρει το oldfootball.gr, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας της στην Αθήνα με νίκες επί των τριών μεγάλων της Αττικής η Μπαρτσελόνα πέρασε από την Θεσσαλονίκη για να κλείσει εκεί τον κύκλο της με τα ελληνικά παιχνίδια. Στις 30 Μαΐου 1962 αντιμετώπισε την Μικτή της πόλης και ηττήθηκε με 2-1 σε ένα παιχνίδι που ρόλο πρωταγωνιστή είχε ο Λώλος Χασεκίδης του Ηρακλή. Οι νίκες των Ισπανών επί του Ολυμπιακού (1-0), της ΑΕΚ (5-1) και του Παναθηναϊκού (2-0) δεν άφηναν πολλά περιθώρια για κάτι διαφορετικό στην Θεσσαλονίκη, αλλά η Μικτή ήταν εκείνη που κατάφερε να κάνει την έκπληξη.

Ενώπιον 25.000 θεατών εις το Καυτανζόγλειον Στάδιον, η μικτή ομάς της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε της ισπανικής Μπαρτσελόνα με 2-1. Οι δύο αντίπαλοι ανέπτυξαν θαυμάσιο παιχνίδι και εχειροκροτήθηκαν θερμώς από τους θεατές. Κυρίως, όμως, εξαιρετική ήταν η απόδοση της μικτής, η οποία και προηγήθηκε εις το ημίχρονο με 2-0. Και τα δύο τέρματα σημείωσε ο έξοχος Λ. Χασεκίδης εις το 26’ και 38’.

Μάλιστα το δεύτερο τέρμα επιτεύχθηκε με θεαματική ενέργεια από εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ο μοναδικό γκολ των Ισπανών επέτυχε εις το 68’ ο Βιθέντε. Καλύτεροι παίκτες της μικτής ανεδείχθησαν οι Λ. Χασεκίδης και Καλλιότζης.

ΜΙΚΤΗ: Γαβριγιώργος, Χασιώτης (Νανάκος), Μπερεδήμος, Λιάρος (Μπέλης), Νικολαϊδης, Ραπτόπουλος, Λέναδρος, Λ. Χασεκίδης, Γιακουμής, Καλλιότζης, Ε. Χασεκίδης. Αγωνίστηκαν ακόμη και οι Πασχαλίδης, Τσίγκος, Μουρατίδης, Καραβέργος.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πεζούντο, Φόνσο,, Ολιβέλια, Ρίφε, Μαρανιόν, Μπενίτες, Ζαγκάλο, Βιλαβέρντε, Ρε, Εβαρίστο, Βιθέντε.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ιωαννίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected