Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική

Επιστολή διαμαρτυρίας του προπονητή του Μακεδονικού για τον ομόλογο του στον Απόλλων Παραλιμνίου

96eebbd14fa34d39073a63c744d63bfc_XLΕπίσημη επιστολή προς τον σύνδεσμο προπονητών έστειλε σήμερα ο προπονητής του Μακεδονικού Γιώργος Αβραμίδης αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι μπαράζ του Μακεδονικού με τον Απόλλων Παραλιμνίου το οποίο διεξήχθη στο γήπεδο του Παραλιμνίου.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή όπως την δημοσίευσε το pamebala.gr:

Προς σύνδεσμο

προπονητών ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης

Μέσω της συγκεκριμένης επιστολής θέλω να καταγγείλω την συμπεριφορά που επέδειξε ο κ. Ν. Κουζουτζίδης ως «Προπονητής» της Ποδοσφαιρικής ομάδας «Απόλλων Παραλιμνίου» τόσο πριν την έναρξη, όσο και κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης ποδοσφαιρικής συνάντησης της   29-5-2016  ,στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Παραλιμνίου, μεταξύ της ομάδας του και της ομάδας «Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ» της οποίας ήμουν και είμαι προπονητής, συμπεριφορά η οποία και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με κάθε κανόνα δεοντολογίας και είναι ξένη στο ήθος που επιβάλλει η ιδιότητα του  προπονητή, αν δεν άπτεται της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου περί εξωσχολικού Αθλητισμού.

Πραγματικά άξιο απορίας είναι το πώς τρίτα άτομα ενδεδυμένα με διακριτικά ασφαλείας γηπέδου, αληθώς χωρίς καμία απολύτως αρμοδιότητα άγνωστοι και απρόσκλητοι, στην κυριολεξία ξένοι στον συγκεκριμένο χώρο,  να βρίσκονται στην είσοδο των αποδυτηρίων της ομάδας μου να εκφοβίζουν και να προπηλακίζουν του παίκτες της ομάδας μου καθυβρίζοντάς τους  και ο ίδιος να βρίσκεται λίγα μέτρα παραπέρα στις ίδιες εγκαταστάσεις, φανερά αυταρεσκόμενος του συμβάντος λες και ήταν ο εντολέας τους, αντί να επιβάλλει ο ίδιος την απομάκρυνσή τους και γιατί όχι την σύλληψή τους.

Και θα μπορούσα να θεωρήσω την συγκεκριμένη στάση του ως ανάλογη ενός χαμηλής ποιότητας και ανύπαρκτων ηθικών αντανακλαστικών χαρακτήρα, αν δεν επισυνέβαιναν τα όσα διέπραξε στην συνέχεια ο ίδιος, ο οποίος (όπως αυτά με τον ένα η με τον άλλο τρόπο καταγράφηκαν και στο φύλλο αγώνα),  ευθέως προέβη σε παραινέσεις προς τους αθλητές της ομάδας του για την διάπραξη εσκεμμένων αντιαθλητικών συμπεριφορών σε βάρος των αθλητών της αντίπαλής ομάδας, όπως επίσης όταν χτύπησε ο ίδιος παντελώς απρόκλητα έναν αθλητή της αντίπαλης ομάδας δίνοντας εντολές σε τρίτους που τον περιβάλλανε εν είδη «σωματοφυλακής» να χτυπήσουν ακόμη και εμένα απροκάλυπτα ενώ προσπαθούσα να προστατέψω τον αθλητή μου.

Είναι λυπηρό ακόμα εν έτη 2016, να διαπιστώνονται σε τέτοια ένταση και βαθμό απαξίας ακατανόμαστες συμπεριφορές που υποβιβάζουν οτιδήποτε θα μπορούσε να στηρίξει την ευγένεια του αθλήματος, υποβιβάζοντάς το σε βιαιότητα και βαρβαρική λογική.

Θα μπορούσα να προβώ σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου σε κάθε νόμιμη διαδικασία. Επιφυλασσόμενος όμως κάθε δικαιώματός μου προς το παρόν, με αφορμή αυτό το γεγονός θεωρώ ότι κρείττον και σοφότερο είναι οι σύνδεσμοι προπονητών να αδράξουν την ευκαιρία να στιγματίσουν το συγκεκριμένο συμβάν, να περιορίσουν με τον επιβαλλόμενο τρόπο τέτοιες συμπεριφορές περιθωριοποιώντας τέτοια πρόσωπα, και κυρίως χρησιμοποιώντας το παραπάνω συμβάν ως ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αποφυγήν, να αναδείξουν για ακόμη μια φορά την πρώτιστη υποχρέωση του κάθε πραγματικού  Προπονητή να διαπλάσει πρώτα άριστους χαρακτήρες και στη συνέχεια μέσα από την σωστή προπόνηση καλούς ποδοσφαιριστές και όχι να υποθάλπει και να δημιουργεί συνθήκες «ρωμαϊκής αρένας»

Γιώργος Αβραμίδης

Προπονητής UEFA Α’

Μέλος του συνδέσμου προπονητών Θεσσαλονίκης

Α.Σ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected