Κατηγορίες
Αθλήματα

Στεφανίδη και Κυριακοπούλου και πάλι μαζί στην κορυφή!

stefanidi_nikolΥπόθεση για δύο ήταν η κορυφή στον σημερινό αγώνα του επί κοντώ στο Diamond League της Ρώμης. Οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες, όπως πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια μετέτρεψαν έναν σπουδαίο αγώνα σε δική τους υπόθεση. 

Η νίκη πήγε στη Στεφανίδη που ξεπέρασε τα 4,75 μ., ισοφάρισε το φετινό της ρεκόρ και έδειξε για μία ακόμη φορά πως διανύει πολύ καλή σεζόν. Η 26χρονη ξεκίνησε τον αγώνα της με επιτυχημένο άλμα στα 4,50 μ., συνέχισε δίχως πρόβλημα στα 4,60 μ. και 4,70 μ. κι έπειτα ανέβηκε πάνω από τα 4,75 μέτρα.

Στη συνέχεια ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4,80 μ., ύψος στο οποίο η Στεφανίδη δοκίμασε μία φορά κι έπειτα συνέχισε με δύο άκυρα άλματα στα 4,85 μ., για να ολοκληρώσει τον αγώνα της. Πλέον η Στεφανίδη δεν συνεχίζει απλώς στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά με 24 βαθμούς απολαμβάνει την διαφορά των εννέα βαθμών, που την χωρίζουν από τη Νικόλ Μπούχλερ.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν ο σημερινός αγώνας για τη Νικόλ Κυριακοπούλου, όχι μόνο γιατί με την δεύτερη θέση μπήκε και πάλι στο παιχνίδι της βαθμολογίας, αλλά πολύ περισσότερο γιατί με την αγωνιστική της εικόνα έδειξε να βρίσκει τον εαυτό της. Η έμπειρη αθλήτρια πριν το 4,75 μ., που αποτελεί φετινό της ρεκόρ ξεπέρασε τα 4,45 μ.  και 4,55 μ. με την δεύτερη, τα 4,65 μ. με την πρώτη και τα 4,75 μ. με τη δεύτερη, ενώ έπειτα απέτυχε στα 4,85 μέτρα. Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε τη σεζόν με μικροπροβλήματα, που μέχρι σήμερα δεν της επέτρεψαν να κυνηγήσει μεγάλα άλματα.

Οι δύο αθλήτριες θα μεταφέρουν την αγωνιστική τους …κόντρα στο Μπέρμιγχαμ, στο έκτο Diamond League της χρονιάς, την Κυριακή (5/6).

Η Γιαργκέλις Σίλβα ήταν η τρίτη του αγώνα με άλμα στα 4,60 μ., χαμηλά έμεινε αυτή τη φορά η Νικόλ Μπούχλερ, που περιορίστηκε στα 4,50 μ. και την τέταρτη θέση.

Ο πήχης δεν έκανε το χατήρι στον Κώστα Μπανιώτη, που έμεινε στην έβδομη θέση στο ύψος με άλμα στα 2,24 μέτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου είχε καλά άλματα στα 2,27 μ., ύψος που όμως δεν κατάφερε να “νικήσει”. Ο αθλητής ξεκίνησε μουδιασμένα και χρειάστηκε δύο άλματα στα 2,15 μ. και τρία στα 2,20 μ., ενώ πέρασε με την πρώτη τα 2,24 μέτρα.

Δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο σερί των καλών εμφανίσεων η Βούλα Παπαχρήστου, που σε αυτό το Diamond League έμεινε στην όγδοη θέση με άλμα στα 14,01 μ. (-0,4). Η πρωταθλήτρια του τριπλούν παρόλα αυτά είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας, με οχτώ βαθμούς, μόλις έναν πίσω από την τρίτη του σχετικού πίνακα, Γιούλιμαρ Ρόχας. Η Παπαχρήστου έχει την ευκαιρία για μία ακόμη καλή εμφάνιση, την Κυριακή στο Μπέρμιγαμ.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Κατρίνα Ιμπαργκουέν με 14,78 (-0,1) και ακολούθησαν οι Ριμπάκοβα (14,51 μ., 0,7) και Τόμας (14,46 μ., 1,5).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected