Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Εθνικές Ομάδες

Αυστραλία – Ελλάδα 1-2 (vid)

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ / FRIENDLY / AUSTRALIA - GREECEΧάρη στο απίστευτο γκολ του Γιάννη Μανιάτη πίσω από τη σέντρα, αλλά και το παρθενικό τέρμα του Πέτρου Μάνταλου με το εθνόσημο, η Ελλάδα επικράτησε με 2-1 της Αυστραλίας στο δεύτερο φιλικό των δύο ομάδων στη Μελβούρνη. Δυναμικό παρών από χιλιάδες Έλληνες στις εξέδρες.

Τρεις ημέρες μετά την ήττα της στο φιλικό με την Αυστραλία στο Σίδνεϊ, η Ελλάδα πήρε τη ρεβάνς στη δεύτερη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στη Μελβούρνη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα επικράτησε με 2-1 των “καγκουρό”, αλλά την παράσταση έκλεψε ο Γιάννης Μανιάτης και το ασύλληπτο γκολ του.

Η “γαλανόλευκη” ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 8′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μάνταλο. Ο Βέλλιος έκλεψε στο χώρο του κέντρου, ο Σάμαρης έβγαλε στον Μάνταλο κι εκείνος με ωραίο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο.

Με τη συμπλήρωσε 20 λεπτών αγώνα ο Μανιάτης πήρε τη μπάλα αρκετά πίσω από τη μεσαία γραμμή και χωρίς να το σκεφτεί έκανε ένα τρομερό σουτ, βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός έδρας. Η μπάλα πήρε τέτοια τροχιά που ο κίπερ δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του. Ένα γκολ του Μανιάτη αλά… Μπέκαμ που έκανε το twitter να τα “χάσει”.

Στην επανάληψη ο Σκίμπε προχώρησε σε αλλαγές με αποτέλεσμα ο ρυθμός της ομάδας να πέσει. Η Αυστραλία το εκμεταλλεύτηκε και έφτασε στο γκολ στο 58ο λεπτό με τον Σέινσμπερι κι ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Τοροσίδης είχε δοκάρι σε προσπάθειά του. Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τους Έλληνες φιλάθλους να το πανηγυρίζουν δεόντως στις κερκίδες

Συνθέσεις

Ελλάδα : Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Μανιάτης (70′ Τζιόλης), Μάνταλος, Σάμαρης, Χολέμπας (65′ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Βέλλιος (83′ Παπάζογλου)

Αυστραλία : Φεντερίτσι, Γκέρσμπαχ, Κέιχιλ, Μίλιγκαν, Λέκι (77′ Οικονομίδης), Ράιτ, Μόουι (72′ Γιάννου), Κρούσε, ΜακΓκόβαν, Σέινσμπουρι, Ρότζιτς.

δείτε βίντεο με τα γκολ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected