Κατηγορίες
Διάφορα

Αποκλεισμός στα σημεία για την ΕΠΣ Ξάνθη στο Region’s Cup

Χωρίς τίτλοΚρίμα και άδικο για τους παίκτες της επίλεκτης μεικτής ομάδας της ΕΠΣ Ξάνθης που πάλεψαν είχαν το προβάδισμα, τους πήγε καλά και το άλλο παιχνίδι (νίκη Καζακστάν), αλλά δέχτηκαν από αδράνεια την ισοφάριση ένα εικοσάλεπτο πριν το σφύριγμα της λήξης και παρά την πίεση στο τέλος, δεν κατάφεραν να πετύχουν το «χρυσό» γκολ που θα τους έστελνε στην Β’ φάση του Region’s Cup.

Παρά τον αποκλεισμό οι παίκτες του Απόστολου Κουτρουλού αξίζουν μόνο συγχαρητήρια και τον σεβασμό όλη της αθλητικής όχι μόνο Ξάνθης και Θράκης αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Είναι μια ομάδα που στην πρώτη της συμμετοχή στο Region’s Cup κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στην Ελλάδα και να γίνει η πρώτη ερασιτεχνική ομάδα από την Θράκη που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και έφτασε μάλιστα μια ανάσα από την πρόκριση.

Αυτοί οι μάγκες που εκπροσώπησαν επάξια το Ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, έπαιξαν με ψυχή με πάθος, και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να κάνουν υπερήφανους πρωτίστως τους εαυτούς τους και τους δικούς τους ανθρώπους. Και τους έκαναν! Η πρόκριση μπορεί να χάθηκε, όχι όμως η προσπάθεια αυτών των παιδιών, που ανταμείφθηκαν και θα ανταμείβονται για καιρό ακόμη από την αγάπη και τον σεβασμό όλων για την προσπάθεια τους.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο με εκατέρωθεν καλές στιγμές, με κορυφαία την επέμβαση του Αθανασίου στο σουτ του Τσετσαρόλι από κοντινή απόσταση, με την απάντηση των Ξανθιωτών να είναι άμεση με τον Γιάννη Καραγκιόζη στο 21′ μετά από σέντρα από τα δεξιά να κάνει την προβολή να μην βρίσκει όμως την μπάλα με τον Λίπεν να μπερδεύεται και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας. Μετά το 1-0 οι παίκτες του Σαν Μαρίνο πίεσαν για την ισοφάριση χωρίς όμως να απειλούν ιδιαίτερα τον Αθανασίου.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες της οικοδέσποινας χώρας μπήκαν πιεστικά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, καθώς με βάση και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα εκείνη την στιγμή η Ξάνθη ήταν  αυτή που περνούσε στην επόμενη φάση. Στο 72′ η πίεση του Σαν Μαρίνο απέδωσε καρπούς με τους Ξανθιώτες να πληρώνουν μια αμυντική αδράνεια που έδωσε την ευκαιρία στον πρώτο σκόρερ του όμιλο Τζάουπι να βρεθεί σε θέση βολής και να νικήσει τον μέχρι εκείνη την στιγμή ανίκητο Αθανασίου για το 1-1.

Στο 77′ οι ελπίδες των Ξανθιωτών επανήλθαν καθώς ο Ελβετός απέβαλε σωστά τον Αντζελίνι για «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον Αλίογλου Γκιουνγκιόρ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο συν τα τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις οι Ξανθιώτες πίεσαν πολύ, έπαιξαν το Σαν Μαρίνο στο μισό γήπεδο αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τον τρόπο να παραβιάσουν την εστία των οικοδεσποτών για δεύτερη φορά και να πετύχουν το «χρυσό» γκολ της πρόκρισης – καθώς την ίδια ώρα το Καζακστάν κατακτούσε τη νίκη με 3-2 επί της Ουαλίας.

Συνθέσεις

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ(Απόστολος Κουτρουλός): Αθανασίου, Πελτεκίδης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Αλίογλου, Τουργαίδης Κ., Τουργαίδης Στ., Καραγκιόζης, Κωφίδης, Μυλωνάς, Ζάικος, Παπαδημητρίου.

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ(Φαμπρίτσιο Κοσταντίνι): Μαντσαρόλι, Ρίτσι, Μουτσίνι, Γκολινούτσι, Μπατιστίνι, Μπερνάρντι, Τσετσαρόλι, Τζάουπι, Σαντίνι, Λίπεν, Φαετανίνι.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Σαν Μαρίνο  7

2. Ξάνθη    4

3. ZMSK Καζακστάν  3

4. Νότια Ουαλία 3

thrakisports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected