Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με…φωτοβολίδα Μόντριτς, η Κροατία 1-0 την Τουρκία (vid)

CkwjR-XWUAAENRHΗ Κροατία βρήκε ένα καταπληκτικό γκολ με τον Λούκα Μόντριτς, είχε δύο δοκάρια, αμέτρητες ευκαιρίες και η νίκη 1-0 επί της Τουρκίας μοιάζει να αδικεί κατάφορα την απόδοσή της.

Από τη μία το καλύτερο ρόστερ στην ιστορία της Τουρκίας και ο καλύτερος προπονητής. Από την άλλη, το καλύτερο κέντρο της διοργάνωσης, ή έστω δύο από τους καλύτερους μέσους. Το αποτέλεσμα; Αναφανδόν υπέρ των Κροατών, που από την πρώτη στιγμή, χάρη στον άξονα των Λούκα Μόντριτς και Ιβάν Ράκιτιτς, είχαν τον απόλυτο έλεγχο.

Αμυντικά, οι Τούρκοι αντιμετώπισαν προβλήματα από τα άκρα, με τις σέντρες για το κεφάλι του Μάριο Μάντζουκιτς να προκαλούν διαρκείς κινδύνους στον Βολκάν Μπαμπατζάν. Από τη στιγμή που ο Οζάν Τουφάν έχασε τη μοναδική καλή ευκαιρία, ακόμα και ο… αιματηρός τραυματισμός του Βέντραν Τσόρλουκα στο κεφάλι πέρασε απαρατήρητος.

Το ασύλληπτο σουτ του Λούκα Μόντριτς στο 41′, ίσως το καλύτερο γκολ του τουρνουά μέχρι στιγμής, έδωσε “αέρα” στους παίκτες του Άντε Τσάτσιτς. Στο 50′ η κεφαλιά του Μάντζουκιτς, στο 52′ το δοκάρι του Ντάριο Σέρνα, στο 55′ η σέντρα σουτ του Ιβάν Πέρισιτς, στο 61′ και στο 67′ τα σουτ του Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, συνέθεσαν ένα σκηνικό ασφυκτικής πίεσης στην εστία των Τούρκων.

Ο Φατίχ Τερίμ προσπάθησε να απαντήσει (κι ενώ στο ημίχρονο είχε ρίξει τον Βολκάν Σεν) πρώτα με τον Μπουράκ Γιλμάζ, αντικαθιστώντας τον (διάττωντα) αστέρα της ομάδας, Αρντά Τουράν, και στη συνέχεια με τον 18χρονο επιθετικό Εμρέ Μορ (τον πιο νεαρό Τούρκο που κάνει ντεμπούτο σε τουρνουά). Φευ. Οι Κροάτες παρέμειναν με το πόδι στο γκάζι, έχασαν κι άλλες ευκαιρίες (δοκάρι ο Πέρισιτς) κι εν τέλει έφτασαν στη νίκη.

Συνθέσεις

Τουρκία (4-1-4-1): Μπαμπατζάν, Γιονιούλ, Τοπάλ, Μπαλτά, Ερκίν, Τσαλχάνογλου, Τουφάν, Εζιακούπ (46′ Σεν), Τουράν (65′ Γιλμάζ), Τοσούν (69′ Μορ)

Κροατία (4-2-3-1): Σούμπασιτς, Σέρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μόντριτς, Μπάντελι, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς (89′ Σίλντενφελντ), Πέρισιτς (87′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (90+3′ Πιάτσα)

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected