Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ιταλία για μεγάλα πράγματα, 2-0 το Βέλγιο! (vid)

Ck2_QOuWYAA-FBCH Ιταλία, με όπλο την άμυνα, επικράτησε με 2-0 του “φλύαρου” Βελγίου κι άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro 2016. Σκόρερ για την “σκουάντρα ατζούρα” οι Εμανουέλε Τζακερίνι και Γκρατσιάνο Πελέ. Απογοητευτική εμφάνιση από Εντέν Αζάρ και Ρομέλου Λουκάκου.

Παρότι η αναμέτρηση είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, οι ευκαιρίες έρχονταν με το… σταγονόμετρο. Ο Αντόνιο Κόντε είχε θέσει ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν, χτυπώντας παράλληλα στις αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους Αντόνιο Καντρέβα καιΜατέο Νταρμιάν. Στον αντίποδα, το Βέλγιο περίμενε τις εμπνεύσεις τουΕντέν Αζάρ, αφού η άμυνα της Ιταλίας είχε “εξουδετερώσει” το μεγάλο επιθετικό ατού, Ρομέλου Λουκάκου. Μοναδικές αξιόλογες στιγμές στα πρώτα 25 λεπτά δύο μακρινά σουτ του Ράτζα Ναϊνγκολάν, τα οποία δεν ανησύχησαν τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Μετά το ημίωρο η “σκουάντρα ατζούρα” ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή της, αφού το σουτ του Γκρατσιάνο Πελέ στο 29′ ουσιαστικά δεν θορύβησε τονΤιμπό Κουρτουά. Ο Λεονάρντο Μπονούτσι, με μία εξαιρετική βαθιά μπαλιά, βρήκε μέσα στην περιοχή τον Εμανουέλε Τζακερίνι, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και με όμορφο πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Οι -τυπικά- φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αλλά σε δύο περιπτώσεις (35′, 36′) οι Καντρέβα και Πελέ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Οι παίκτες του Μαρκ Βίλμοτς μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και έχασαν μία τεράστια ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Λουκάκου, στην μοναδική φορά που ξέφυγε από τους αμυντικούς, βρέθηκε απέναντι από τον Μπουφόν, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από την εστία του έμπειρου πορτιέρο. Η Ιταλία απάντησε ένα λεπτό αργότερα, αλλά ο Κουρτουά αρνήθηκε το γκολ στην όμορφη κεφαλιά του Πελέ.

Ο Βίλμοτς έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ντρις Μέρτενς στη θέση του Ναϊνγκολάν. Οι Βέλγοι… κατασκήνωσαν στο δεύτερο μισό του γηπέδου, αλλά οι παίκτες του Κόντε είχαν την εμπειρία να κρατήσουν μακριά από την εστία του Μπουφόν τους αντιπάλους του. Μάλιστα, στο 84ο ο Τσίρο Ιμόμπιλε θα μπορούσε να “καθαρίσει” με την υπόθεση νίκη, αλλά ο Κουρτούα με μία τρομερή επέμβαση κράτησε στα επίπεδα του 1-0 το σκορ. Στα τελευταία λεπτά, το Βέλγιο βγήκε μπροστά για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ και το “πλήρωσε”, αφού στο 92′ ο Πελέ με σουτ στην κίνηση, προ κενής εστίας, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Συνθέσεις

Βέλγιο: Κουρτουά, Σιμάν (75′ Καράσκο), Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Ναϊνγκολάν (62′ Μέρτενς), Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Φελαϊνί, Αζάρ, Λουκάκου (73′ Ορίγκι).

Ιταλία: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Καντρέβα, Παρόλο, Ντε Ρόσι (78′ Τιάγκο Μότα), Τζακερίνι, Νταρμιάν (58′ Ντε Σίλιο), Πελέ, Έντερ (75′ Ιμόμπιλε).

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected