Ποδόσφαιρο Κόσμος

Περίπατος του Βελγίου και αγκαλιά με την πρόκριση! (vid)

ClPbH9NWQAAiy2u

“Ξεμπούκωσε¨στο δεύτερο μέρος το Βέλγιο και με μπροστάρη τον Λουκάκου, έφτασε στο ευρύ 3-0.

Το ζητούμενο για τους Βέλγους ήταν ν’ αποδείξουν ότι μπορούν. Ότι μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν ως φαβορί βγάζοντας αντίδραση μετά το “μάθημα” που τους έδωσε η Ιταλία. Ο Βίλμοτς έδωσε ρόλο κουμανταδόρου στον Ντε Μπρούινε, πίσω από τον φορ, και χρησιμοποιώντας τον Καράσκο αντί του Φελαϊνί προσέφερε το πλάτος που έλειπε από την ομάδα του στην πρεμιέρα.

Το αποτέλεσμα των επιλογών αυτών ήταν οι “κόκκινοι διάβολοι” να μονοπωλήσουν την κατοχή και να ψάχνουν με πολλές πάσες τον τρόπο που θα διασπάσουν τη διπλή ζώνη των Ιρλανδών. Στο σετ παιχνίδι δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Ιδίως με τον Αζάρ να σουτάρει άουτ στο 21′ και τον Χούλαχαν να διώχνει στη γραμμή την κεφαλιά του Βερτόνγκεν στο 43′.

Όταν ωστόσο προέκυψε κενός χώρος, ήρθε το 1-0 από τον Λουκάκου στην αντεπίθεση του 48′. Οι Ιρλανδοί θα μπορούσαν να είχαν διακόψει τη φάση για τραυματισμό του Λονγκ, προτίμησαν παρόλα αυτά να… παίξουν και μετά από λάθος εκτέθηκαν στο ανοικτό γήπεδο.

Το πρώτο γκολ δημιούργησε νέα δεδομένα, αφού οι Ιρλανδοί όφειλαν να κυνηγήσουν με διαφορετική τακτική το αποτέλεσμα. Ανέβηκαν μέτρα για ν’ απειλήσουν και η αμυντική συνοχή τους υπέστη… φθορές. Ουδείς ακολούθησε τον Βίτσελ στο 61′ και αυτός με εύστοχη κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των Βέλγων. Το σύνολο του Ο’Νιλ εγκατέλειψε έκτοτε κάθε προσπάθεια να λειτουργήσει με σύνεση και ψυχραιμία και το 3-0 του 70′ από την εξαιρετική προσπάθεια του Αζάρ και το δεύτερο γκολ του Λουκάκου ήρθε σε ακόμη μία κατάσταση τρανζίσιον.

Το Βέλγιο είχε πετύχει τρία γκολ σε 22 λεπτά και ψάχνει πλέον ένα βαθμό για να συνεχίσει, δίχως μαθηματικά, στα νοκ άουτ.

Συνθέσεις

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Άλντερβαϊρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Λουκάκου (82′ Μπεντέκε), Αζάρ, Καράσκο (64′ Μέρτενς), Μενιέ, Ντεμπελέ (57′ λ.τ. Ναϊγκολάν).

Ιρλανδία (Μάρτιν Ο’ Νιλ): Ράντολφ, Κόουλμαν, Κλαρκ, Ο’ Σέι, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (64′ ΜακΛιν), Λονγκ (78′ Κιν), Χέντρικ, Γουόρντ, Χούλαχαν (72′ Μαγκίντι).

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected