Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με “τεσσάρα” στον τελικό του Copa America η Αργεντινή! (vid)

ClhXdpkUkAE3HRUΜε… άγριες διαθέσεις στον τελικό του επετειακού Κόπα Αμέρικα η Αργεντινή.

Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο «NRG Stadium» τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/6) και επικράτησε με 4-0 των ΗΠΑ, εξασφαλίζοντας το εισιτήριό της για τη μεγάλη αναμέτρηση της 26ης Ιουνίου. Πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της που θα προκύψει από τον άλλο ημιτελικό ανάμεσα στην Κολομβία και τη Χιλή τα ξημερώματα της Πέμπτης (23/6).

Ξεχωριστό ήταν παράλληλα πάντως το παιχνίδι και για τον ηγέτη της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έγραψε ιστορία με το γκολ που πέτυχε αφού ανέβηκε στην κορυφή της λίστας με τους σκόρερ όλων των εποχών της «αλμπισελέστε».

Μόλις στο 4’ η Αργεντινή πήρε προβάδισμα στο σκορ με την κεφαλιά του Λαβέτσι από τη διαγώνιο της μικρής περιοχής έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Μέσι, ενώ στο 32’ ο δημιουργός του πρώτου τέρματος έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Γκουζάν με εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα για το 2-0.

Στο 50’ ο Ιγκουαΐν με διπλή προσπάθεια, αφού προσωρινά απέκρουσε ο Γκουζάν, ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0, ενώ στο 86’ ο ίδιος παίκτης με πλασέ στο τετ α τετ διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λαβέτσι στο 65’ τραυματίστηκε προσπαθώντας να προλάβει μια χαμένη μπαλιά με αποτέλεσμα να χτυπήσει το χέρι του πέφτοντας από μία διαφημιστική πινακίδα και έγινε αναγκαστική αλλαγή για την Αργεντινή με τον Λαμέλα να παίρνει τη θέση του. Έτσι, είναι αμφίβολος για τον τελικό.

Συνθέσεις

ΗΠΑ: Γκουζάν, Γέντλιν, Μπρουκς, Κάμερον, Ζούσι, Τζόνσον, Μπέκερμαν (61’ Μπίρνμπαουμ), Μπράντλεϊ, Βοντολόβσκι (46’ Πούλισιτς), Ζάρντες, Ντέμπσεϊ (78’ Νάγκμπε).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Ραμίρο Φούνες Μόρι, Οταμέντι, Μερκάδο, Ρόχο (84’ Κουέστα), Μπανέγκα, Μασεράνο, Αουγκούστο Φερνάντεζ (λ.τ. 60’ Μπίλια), Λαβέτσι (65’ Λαμέλα), Μέσι, Ιγκουαΐν.

https://www.youtube.com/watch?v=3QHkqy9vb_s

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected