Κατηγορίες
Αθλήματα

Δημοσίευμα για αποχώρηση Αλβανού από ΠΑΟΚ!

1705392Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr o έμπειρος περιφερειακός βρίσκεται κοντά στον ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ, ενώ ενδιαφέρονται για την απόκτησή του Φίλιππος, Δούκας, Διομήδης και ΑΕΚ.

Στις 21 Ιουλίου 2015 ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι ο Αλέξης Αλβανός συμφώνησε να ανανεώσει για δύο χρόνια και ο έφορος Γρηγόρης Πετρίδης περιχαρής δήλωνε: «Εξαρχής προτεραιότητά μας, για τη διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ, ήταν η παραμονή του Αλέξη Αλβανού, ενός αθλητή με αδιαμφισβήτητη αγωνιστική αξία και ήθος, ενός άξιου πρεσβευτή όσων αντιπροσωπεύει ο ΠΑΟΚ. Για τα επόμενα δύο χρόνια η συνεργασία μας δεν θα περιοριστεί σε όσα θα κάνει ο Αλέξης στον αγωνιστικό χώρο. Αντιθέτως θα είναι πρωταγωνιστής σε μία προσπάθεια πλήρους αναδιοργάνωσης του τμήματος, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των ακαδημιών και την περεταίρω πρόοδο της ανδρικής ομάδας. Πέρσι του ευχήθηκα να γεράσει στον ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή η περσινή ευχή γίνεται πράξη».

Πως αλλάζουν τα πράγματα όμως…

Στις 12 Ιουνίου 2016 σε συνέντευξη του ο Γρηγόρης Πετρίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχουν συμβόλαια στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δεν ισχύει αυτό που ακούστηκε για Αλβανό και Κοκώνη. Θα ξανασυζητήσουμε από την αρχή μαζί τους, όπως και κάθε χρόνο με όλους τους παίκτες. Στις αρχές κάθε νέας σεζόν γίνεται νέος σχεδιασμός».

Η στάση της διοίκησης του ΠΑΟΚ και του εφόρου Γρηγόρη Πετρίδη έδειξαν ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμούν την συνέχιση της συνεργασίας με τον Αλέξη Αλβανό, αλλά δεν έχουν και την διάθεση να συνεχίσουν να επενδύουν στο χάντμπολ –τουλάχιστον για φέτος- έχοντας κάνει προτάσεις για μειώσεις σχεδόν σε όλους τους παίκτες!

Δεν τυχαίο εξάλλου ότι αρκετοί αθλητές σκέφτονται σοβαρά την αποχώρηση, όπως οι Μπουκοβίνας, Νικολαϊδης που έχουν στα χέρια τους προτάσεις από άλλες ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ ούτε «εκμεταλλεύτηκε» με καλό τρόπο την ιστορία, το όνομα και την αξία του Αλβανού, αφού δεν προχώρησε το project με τις ακαδημίες, ενώ κράτησε και την ομάδα εκτός Ευρώπης, δεχόμενος την κριτική του αθλήματος, αλλά και του ίδιου του κόσμου του.

Αντίθετα η στάση απέναντι στον Αλέξη Αλβανό και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες, οδηγούν τον ΠΑΟΚ σε μία μεγάλη επικοινωνιακή ήττα, την οποία είναι σίγουρο ότι θα «πληρώσει» και στην φετινή μεταγραφική περίοδο, αλλά και στο μέλλον.

Ακόμα και αν ήθελε την λύση της συνεργασίας θα μπορούσε να είχε τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες απέναντι του και να κρατήσει καλές σχέσεις με έναν αθλητή- κόσμημα που θα του άνοιγε πολλές πόρτες στο μέλλον.

Ο Αλβανός δεν είναι αθλητής ο οποίος θα… καθόταν σε μια ομάδα για τα χρήματα. Το απέδειξε και στην Γερμανική Ράιν Νέκαρ Λόβεν, όταν άφησε ένα υπέρογκο συμβόλαιο (που μπορεί και να πλησιάζει όλο το μπάτζετ του χαντμπολικού ΠΑΟΚ) επειδή δεν έπαιζε για να πάρει λιγότερα χρήματα στο Λούμπεκε που όμως εκεί θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο ίδιος αισθάνεται προδομένος, θιγμένος και απογοητευμένος από την συμπεριφορά απέναντι του, σε σημείο που να έχει αποφασίσει να επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα, αφού εκεί βλέπει ότι υπάρχει καλύτερη προοπτική όσον αφορά το χάντμπολ.

Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Αλβανός ενδιαφέρεται πολύ και για την επόμενη ημέρα -δηλαδή μετά το τέλος της καριέρας του- που είναι η προπονητική.

Η πρόταση του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ –που και πέρσι είχε φτάσει κοντά στην απόκτηση του- είναι ολοκληρωμένη και ίσως η συμφωνία κλείσει τις επόμενες ώρες, αλλά έχει επίσης υπάρξει ενδιαφέρον από Φίλιππο, Δούκα, Διομήδη, ενώ ένα-δύο τηλεφωνήματα έγιναν από την ΑΕΚ!

Ο 36χρονος αθλητής έχει καθαρή την συνείδησή του, αφού περίμενε τον ΠΑΟΚ και αυτή την εβδομάδα, αλλά από τον «δικέφαλο» ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, οπότε και ηθικά έχει το ελεύθερο να προχωρήσει…

Το σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης Αλβανός δεν θα βγει χαμένος από αυτή την υπόθεση. Ο μεγάλος χαμένος είναι ο ΠΑΟΚ σε πολλούς τομείς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected