Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ένα αυτογκόλ έδωσε την περήφανη πρόκριση στην Ουαλία! (vid)

Cl0M2otWYAAk_E4Σε μία αναμέτρηση με ελάχιστες καλές στιγμές και μέτριο θέαμα, η Ουαλία επικράτησε με 1-0 της Βόρειας Ιρλανδίας χάρη σε αυτογκόλ του Γκάρεθ Μακόλεϊ και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro 2016!

Δύο απ’ τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του Euro, η Ουαλία με τη Βόρεια Ιρλανδία τέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των “16” με μοναδικό στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Κρις Κόουλμαν ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα απ’ τα πρώτα λεπτά, ενώ οι Βορειοϊρλανδοί με το γνωστό reactive παιχνίδι τους, έκλεισαν τους χώρους και επιχείρησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, έχοντας ως “αιχμή του δόρατος” τον Κάιλ Λάφερτι.

Με τον Άαρον Ράμσεϊ σε ρόλο δημιουργού, οι Ουαλοί κυνήγησαν το γκολ, αλλά υπήρχε φανερή έλλειψη συνεργασιών, με τον Γκάρεθ Μπέιλκαι τον Σαμ Βόουκς. Αποτέλεσμα, το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί χωρίς κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Η Βόρεια Ιρλανδία κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, κρατώντας μακριά από την εστία του Μάικλ Μακγκόβερν τους αντιπάλους της.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο. Οι -τυπικά- γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο κι είχαν μία πολύ σημαντική ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα στο 56ο λεπτό, μέσω στημένης φάσης. Ο Γκάρεθ Μπέιλεκτέλεσε αριστουργηματικά το φάουλ, αλλά ο Μακγκόβερν έπεσε στην αριστερή γωνία του κι απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Όσο περνούσε η ώρα, η Ουαλία ασκούσε ακόμη μεγαλύτερη πίεση, κυκλοφορώντας με υπομονή και… επιμονή την μπάλα έξω από την περιοχή της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η πίεση απέδωσε καρπούς, αφού στο 75′ ο Γκάρεθ Μπέιλ έκανε τη σέντρα από αριστερά κι ο συνονόματος Μακόλεϊ, έστειλε, άθελά του, την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Η ομάδα του Μάικλ Ο’ Νιλ προσπάθησε να αντιδράσει και να φθάσει στο γκολ της ισοφάρισης, όμως οι Ουαλοί έκλεισαν τους χώρους, διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το υπέρ τους προβάδισμα και πήραν την πρόκριση στους “8”, γράφοντας (ξανά) ιστορία!

Συνθέσεις

Ουαλία (3-5-2): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Α. Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τσέστερ, Τέιλορ, Άλεν, Λέντλεϊ (62. Τζ. Γουίλιαμς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Βόουκς (55′ Ρόμπσον-Κανού).

Βόρεια Ιρλανδία (4-5-1): Μακγκόβερν, Χιουζ, Μακόλεϊ (84′ Μαγκίνις), Κάθκαρτ, Τζ. Έβανς, Γουόρντ (69′ Γουάσινγκτον), Σ. Ντέιβις, Κ. Έβανς, Νόργουντ (79′ Μακγκίν), Ντάλας, Λάφερτι.

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected