Κατηγορίες
Διάφορα

Κεντρίζει το ενδιαφέρον το Κροατία – Πορτογαλία στο Cafe “Draw”

202934-euro2016-omb-pes2016_1-vertΤο παιχνίδι που κλέβει την παράσταση από το σημερινό πρόγραμμα της φάσης των 16 του Euro δεν είναι άλλο από το Κροατία – Πορτογαλία και είναι μια μεγάλη ευκαιρία να απολαύσουμε το παιχνίδι στον άνετο και όμορφο χώρο του Cafe “Draw”, Ακροπόλεως 11 στον Προμηθέα!

Μπορεί η κατοχή της μπάλας και το σωστό passing game να είναι ένα από τα στοιχεία που διακρίνεται η Πορτογαλία σε αυτή τη διοργάνωση, όμως κακά τα ψέματα, ο κύριος λόγος που βρίσκεται στη φάση των 16 δεν είναι άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος στηρίζεται πάρα πολύ στις εκρήξεις του σούπερ-σταρ Κριστιάνο και αυτό φάνηκε πολύ έντονα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Τόσο απέναντι στην Ισλανδία όσο και απέναντι στην Αυστρία, η Πορτογαλία μπορεί να είχε το πάνω-χέρι, αλλά αυτό που της έλειπε ήταν το τελείωμα. Κι αυτό γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιρνε πάνω του σχεδόν όλες τις τελικές προσπάθειες των Πορτογάλων.

Τα παραπάνω αντανακλώνται και από τα στατιστικά της Πορτογαλίας μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές όπου μπορεί η κατοχή της μπάλας να έπιανε το μέσο όρο του 63% και η ακρίβεια στις por_croπάσες το 88%, ωστόσο η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα. Την ίδια στιγμή ο Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα σε Ισλανδία και Αυστρία είχε πραγματοποιήσει συνολικά 12 προσωπικές τελικές ενέργειες, χωρίς να καταφέρει ούτε μία από αυτές να στείλει την μπάλα στο πλεκτό!

Η εξάρτηση της Πορτογαλίας από τον Κριστιάνο Ρονάλντο φάνηκε στο τρίτο και πιο καθοριστικό ματς της Πορτογαλίας στη φάση των ομίλων αυτού του Euro. Εκεί που η μπάλα «έκαιγε» για την πρόκριση απέναντι στην Ουγγαρία ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε να «ξεκολλήσει» βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές και σώζοντας την παρτίδα στο συγκλονιστικό 3-3.

Θα το κάνει και απόψε το βράδυ απέναντι σε μία εξαιρετικά φορμαρισμένη ομάδα όπως είναι η Κροατία; Η βασική διαφορά των δύο σημερινών αντιπάλων είναι αυτή. Οι Κροάτες εν αντιθέσει με τους Πορτογάλους βγάζουν ομαδική δουλειά στο χορτάρι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι για να φτάσει η Κροατία πανηγυρικά στη φάση των 16 και να λογίζεται πλέον ως μία ομάδα που μπορεί να πάει πολύ μακριά σε αυτή τη διοργάνωση.

Οι επελάσεις και οι σέντρες του Σρνα από τη δεξιά πτέρυγα, η οργάνωση του παιχνιδιού από τον μαέστρο Μόντριτς, η μαχητικότητα του Τσόρλουκα στα μετόπισθεν, τα επικίνδυνα κατεβάσματα και οι κάθετες του Ράκιτιτς, αλλά και η εκρηκτικότητα του Πέρισιτς τόσο στα φτερά όσο και μέσα στην περιοχή, είναι μερικά από τα πολύ αξιόλογα στοιχεία της ομαδικής δουλειάς του συνόλου του Άντε Τσάτσιτς.

Αν η Κροατία πάρει και κάτι περισσότερο από τη δεδομένη εκτελεστική δεινότητα του Μάντζουκιτς στη γραμμή κρούσης, τότε πραγματικά οι Κροάτες μπορούν να πάνε πολύ μακριά σε αυτή τη διοργάνωση και γιατί όχι να κάνουν ακόμα και όνειρα για την κούπα. Άλλωστε τα σταυρώματα των ζευγαριών τους δίνουν τη δυνατότητα να ονειρεύονται ακόμα και αυτό…

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected