Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τα…χρειάστηκε η Γαλλία και με ανατροπή πήρε την πρόκριση! (vid)

Cl4pkC-WIAAA4c3Η Γαλλία ανέτρεψε το 1-0 της Ιρλανδίας και με δύο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν στο δεύτερο ημίχρονο προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2016. Αγγλία ή Ισλανδία η αντίπαλος των “μπλε” στην 8άδα.

Η Ιρλανδία ήθελε εκδίκηση για το… χέρι του Τιερί Ανρί που πριν από έξι χρόνια είχε στείλει τους Γάλλους… παράνομα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αφρικής. Πίστεψαν ότι φέτος ήταν η ευκαιρία τους. Και θα τα κατάφερναν αν δεν ήταν αυτή τη φορά το… κεφάλι και το πόδι του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος έγινε ο πρώτος Γάλλος από το 2004 και τον Ζιντάν που σκοράρει τρία γκολ σε EURO.

Η Γαλλία πέρασε στα προημιτελικά και περιμένει τώρα τον νικητή του ζευγαριού Αγγλία – Ισλανδία…

Κι, όμως, οι Ιρλανδοί κατάφεραν να «παγώσουν» το γήπεδο μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ο Πογκμπά έπεσε μάλλον άτσαλα πάνω στον Λονγκ και ο Ιταλός Ριτσόλι δεν θα χάριζε την παράβαση. Ο Μπρέιντι έστησε τη μπάλα στα έντεκα βήματα, πήρα φόρα, έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.

Οι Γάλλοι χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να συνέλθουν από το σοκ και προσπάθησαν στη συνέχεια να απαντήσουν κυρίως με στημένες φάσεις. Στο 9ο λεπτό η κεφαλιά του Γκριεζμάν από το σημείο του πέναλτι πέρασε ψηλά άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Ντάφι έδιωξε σε κόρνερ την επικίνδυνη σέντρα του Γκριεζμάν για τον Ζιρού, αλλά στην κίνησή του παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.

Ο χρόνος κυλούσε με τους «τρικολόρ» να μην δείχνουν καμία αντίδραση. Το άγχος μεγάλωνε στις κερκίδες, αλλά και στους παίκτες του Ντεσάμπ, οι οποίοι δεν δημιούργησαν κλασική ευκαιρία για να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο.Οι Ιρλανδοί, από την άλλη, αντί να γυρίσουν πίσω, προσπαθούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ και στο 42’ ο Ντάφι έκανε μια επικίνδυνη κοντινή κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γιορίς.

Με τη σέντρα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ντεσάμπ μην έχοντας άλλη επιλογή ρίσκαρε βάζοντας στο παιχνίδι τον Κομάν (τέταρτο παίκτη στην επίθεση) και αφήνοντας μόνους στο κέντρο Πογκμπά και Ματουιντί για να παίξουν περισσότερο οι ποδοσφαιριστές του με τη μπάλα κάτω.

Οι «τρικολόρ» έψαξαν από την αρχή της επανάληψης το γκολ και στο 48΄έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν μετά το φάουλ του Παγέ, ο Πογκμπά πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κοσιελνί την δεύτερη για να στείλει όμως τη μπάλα έξω. Ακολούθησε καλό δυνατό σουτ του Ματουιντί στο 55ο λεπτό με τον Ράντολφ να κάνει εξαιρετική επέμβαση και να διώχνει σε κόρνερ.

Τελικά το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 57ο λεπτό, όταν ο Παγέ έβγαλε ωραία για τον Σανιά, αυτός τη σέντρα στον Γκριεζμάν και ο τελευταίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά μετά ολοκληρώθηκε η ανατροπή με πρωταγωνιστή και πάλι τον επιθετικό της Ατλέτικο μετά την εξαιρετική κεφαλιά – πάσα του Ζιρού, ο Γκριεζμάν έπιασε το πλασέ και έγραψε το 2-1.

Η ψυχολογία ήταν πια με τους Γάλλους, είχαν την κατοχή της μπάλας και με την αποβολή του Ντάφι στο 66΄για ανατροπή του Γκριεζμάν, το έργο των διοργανωτών ήταν ακόμα πιο εύκολο. Οι Γάλλοι εξακολουθούσαν πια να έχουν τον έλεγχο και στο 77ο λεπτό ο Ζινιάκ με φανταστικό φαλτσαριστό σουτ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ράντολφ.

Ο Ζινιάκ μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν φρέσκος και δραστήριος και στο 86ο λεπτό είχε μια ακόμα ευκαιρία όταν τσίμπησε τη μπάλα μετά τη σέντρα του Ματουιντί, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Το σφύριγμα τη λήξης βρήκε τους Γάλλους να πανηγυρίζουν και τον Παγέ να… καθαρίζει (υποκλινόμενος) τα παπούτσια του Σούπερ Γκριεζμάν.

Συνθέσεις

Γαλλία (4-3-3): Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ (46′ Κομάν, 93′ Σισοκό), Πογκμπά, Ματουιντί, Γκριεζμάν, Παγέ, Ζιρού (73′ Ζινιάκ)

Ιρλανδία (4-4-2): Ράντολφ, Κόλμαν, Κίοχ, Ντάφι, Γουόρντ, ΜακΚάρθι (72′ Χούλαχαν), Χέντρικ, Μπρέιντι, ΜακΛιν (68′ Ο’Σι), Λονγκ, Μέρφι (65′ Γουόλτερς)

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected