Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

ΕΠΙΚΗ πρόκριση Ισλανδίας κόντρα στη “loser” Αγγλία! (vid)

CmBvYTbWYAEhOFTΗ Ισλανδία έκανε το θαύμα της. Ανέτρεψε το 1-0, νίκησε 2-1 και πέταξε εκτός Euro 2016 την απογοητευτική Αγγλία που δεν δημιούργησε κλασική ευκαιρία.

Ενώ όλα θα μπορούσαν να κυλήσουν ονειρικά για την Αγγλία μετά το 1-0 του 4′, απόρροια του κερδισμένου πέναλτι από τον Στέρλινγκ σε επαφή με τον Χάλντορσον και της εξαιρετικής εκτέλεσης του Ρούνεϊ χαμηλά, τα φαντάσματα δεν άργησαν να επιστρέψουν.

Η Ισλανδία βρήκε γρήγορα, στο 6′, το γκολ της ισοφάρισης, χάρη σε συνεργασία των… στόπερ της (κεφαλιά-πάσα και προβολή) στην αντίπαλη περιοχή, και μετά το πρώτο τέρμα του Σίγκθορσον στη διοργάνωση με τη… βοήθεια του αδικαιολογήτου Χαρτ στο 18′, το όνειρο των “τριών λιονταριών” άρχισε να γίνεται εφιάλτης. Ο Άλι και ο Ρούνεϊ είχαν τη διάθεση να ηγηθούν και να φτιάξουν για τους υπόλοιπους, η επιθετική τριάδα όμως που επέλεξε ο Χόντσον με Στέρλινγκ, Στάριτζ και Κέιν δεν είχε… επαφή με τους πίσω. Ιδίως ο αρχισκόρερ της Τότεναμ απέτυχε να κάνει αισθητή την παρουσία του λυγίζοντας από την πίεση του βασικού φορ. Τα μακρινά σουτ ήταν η μόνιμη επιλογή των Άγγλων που κυνηγούσαν το απίθανο περισσότερο από το πιθανό.

Οι Ισλανδοί δεν έπαιζαν μονάχα κυνικά. Έπαιζαν με σχέδιο και τακτική, αστείρευτες δυνάμεις, αλληλοκαλύψεις και εκμετάλλευση του τρανζίσιον. Σκούλασον και Σίγκουρτσον απείλησαν διαδοχικά, ενώ στο 55′ ο Ράγκναρ Σίγκουρτσον, ο σκόρερ του πρώτου γκολ, έκανε το… ακροβατικό προτού ο Χαρτ πάρει το αίμα του πίσω. Ο Χόντσον είχε βάλει στο 46′ τον Γουίλσιρ και χρησιμοποίησε από το 60′ δύο φορ (Κέιν, Βάρντι).

Δίχως πάντως ψυχραιμία, τον Ρούνεϊ από 6άρι μέχρι 10άρι και έλλειψη δημιουργικότητας η Αγγλία ήταν εγκλωβισμένη. Ο Στάριτζ ήταν χαμένος δεξιά, ο Άλι κινείτο στο χώρο άσκοπα, ο Κέιν έβγαινε πολύ έξω, εκτός πεδίου στόχευσης. Η αμυντική συνέπεια των Ισλανδών ήταν παραδειγματική, οι τοποθετήσεις αρχοντικές, τα τάκλινγκ καίρια. Η ευκαιρία του Γκούντμουντσον στο 84′ (απέκρουσε ο Χαρτ σε κόρνερ) ήρθε να επιβεβαιώσει πως το σύνολο του Λάγκερμπακ και ήθελε και ήξερε πως να λειτουργήσει στο γήπεδο. Η αντικατάσταση του Ρούνεϊ (και όχι του Στάριτζ ή του Κέιν) από τον Ράσφορντ ήταν η… λευκή πετσέτα του Χόντσον, ο οποίος πέταξε εκτός τον μοναδικό παίκτη που θα μπορούσε να φτιάξει παιχνίδι. Μια σέντρα του Στάριτς που έφερε… κόρνερ ήταν η ταφόπλακα στις επιδιώξεις των Άγγλων για την παράταση.

Συνθέσεις

Αγγλία (4-3-3): Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ (46′ Γουίλσιρ), Άλι, Ρούνεϊ (87′ Ράσφορντ), Στάριτζ, Στέρλινγκ (60′ Βάρντι), Κέιν

Ισλανδία (4-4-2): Χάλντορσον, Σαΐβαρσον, Ούρνασον, Ρ.Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκ.Σίγκουρντσον, Γκούναρσον, Γκούντμουντσον, Κ.Μπγιάρνασον, Μπέντβαρσον (88′ Τραούστασον), Σίγκθορσον (77′ Ελ.Μπγιάρνασον)

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected