Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Δημοσίευμα κάνει λόγο για υποβιβασμό μόλις δύο ομάδων από κάθε όμιλο της Γ Εθνικής!

Γ-Εθνική-640x420Είναι γνωστό ότι την προσεχή σεζόν στην Γ’ Εθνική θα ανέβουν όλοι οι πρωταθλητές των ΕΠΣ, καθώς όπως είχε γράψει και το ThrakiSportS καταργούνται από τη νέα σεζόν τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική και θα διεξάγονται μόνο τα μπαράζ για την άνοδο από την Γ’ Εθνική στην Football League.

Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν ήξερε πόσες ομάδες θα πέσουν από καθέναν από τους έξι ομίλους της Γ’ Εθνικής (τόσοι θα είναι την προσεχή σεζόν από τέσσερις την περασμένη). Πέρυσι οι μισές ομάδες έπεφταν, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο τοπικό τόσο ο Έβρος Σουφλίου όσο και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, οι μόνοι εκπρόσωποι της Θράκης στη Γ’ Εθνική. Τη νέα σεζόν όμως;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ThrakiSportS, το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ της ΕΠΟ. Εκεί επισημοποιήθηκε ότι στην επόμενη σεζόν θα ανέβουν όλες οι πρωταθλήτριες των ΕΠΣ ώστε στην Γ’ Εθνική της μεθεπόμενης να μην υπάρχει νομός που να μην εκπροσωπείται στα εθνικά πρωταθλήματα. Έγινε όμως και η πρώτη συζήτηση για το πόσοι θα πέσουν την προσεχή χρονιά.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταρχήν απόφαση που έχει ληφθεί, από κάθε όμιλο της Γ’ Εθνικής θα υποβιβάζονται δύο ομάδες, σε αντίθεση με 8 ή 9 που είχαμε την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Αυτό γίνεται αντιληπτό ότι αυξάνει πολύ τις πιθανότητες αποφυγής του υποβιβασμού από τις ομάδες της Δόξας Προσκυνητών και του Ορφέα Ξάνθης, που θα εκπροσωπήσουν τη νέα σεζόν το θρακιώτικο ποδόσφαιρο στην Γ’ Εθνική.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει προφανώς ότι από την σεζόν 2017-2018 θα αυξηθούν κατά πολύ οι ομάδες στην Γ’ Εθνική και κατά συνέπεια πιθανότατα θα αυξηθούν και άλλο οι όμιλοι, θυμίζοντας το παλιό Περιφερειακό Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Ωστόσο τα τι και τα πώς της μεθεπόμενης περιόδου θα αναλυθούν από εβδομάδα, οπότε και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected