Κατηγορίες
Football League

Τέλος εποχής με αιχμηρές δηλώσεις από Μπαλτιμά

cf8515_257c56ae443e4749a684cc60a062ef1d-mv2Τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και γάντια αποφάσισε να κρεμάσει σήμερα ένα από τους πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές  της “Μαύρης Θύελλας» μέσα και έξω από τα γήπεδα ο τερματοφύλακας της ο Γιάννης Μπαλτιμάς.

Ο 34χρονος Αιγιώτης γκολκίπερ γεννημένος στις 07/03/1982  τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε σε ηλικία 14 ετών στο αθλητικό γυμνάσιο, όχι από τη θέση που διακρίθηκε ως σήμερα αλλά σαν δεξιός αμυντικός όμως όπως σε πολλούς συναδέλφους του η ποδοσφαιρική του μοίρα ήθελε άλλα για αυτόν. Σε έναν αγώνα τραυματίστηκε ο αδελφός Σπύρος που έπαιζε  τερματοφύλακας και επειδή είχε τα ρούχα του ο Γιάννης αναγκαστικά κάθισε αυτός  κάτω από τα γκολπόστ. Αυτό ήταν η αρχή για την μετέπειτα ποδοσφαιρική  του καριέρα.

Στα 19 ποδοσφαιρικά χρόνια που ακολούθησαν  στα  12 από αυτά υπερασπίστηκε την εστία της αγαπημένης του ομάδας τον Παναιγιάλειο.

Ενώ φόρεσε τη φανέλα του Πατραϊκού, Άρη Πατρών και Αχιλλέα Καμαρών.

Το Aigio All Sports μίλησε με τον Γιάννη Μπαλτιμά για την απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε μια ηλικία όπου άλλοι συνάδελφοι βρίσκονται στην καλύτερη ποδοσφαιρική τους στιγμή.

«Εκπλήρωσα ένα όνειρο με την ομάδα που αγάπησα, αγαπώ και θα συνεχίσω να αγαπώ…αυτό που έβλεπα μικρός όταν τη δεκαετία 90 που έβλεπα την ομάδα β εθνική ήθελα να αγωνιστώ τότε. Το κατάφερα, πέρασα όλα τα στάδια από την παρακμή στην αναγνώριση Είδα γήπεδα κ ομάδες που δε το περίμενα. Μεγάλες επιτυχίες αλλά και στενοχώριες. Και όλα αυτά με τη συμμετοχή του φίλαθλου κόσμου. Κακίες δε κρατώ από κανέναν, γιατί στην ουσία ένα παιχνίδι είναι το ποδόσφαιρο.

Οι δυο στιγμές που κρατώ στο μυαλό μου για πάντα ήταν όσον αφορά τις ευχάριστη πλευρά  η  όλη ατμόσφαιρα από τον κόσμο στη νίκη με την Παναχαϊκή, ενώ από αυτές που ίσως θα ήθελα να ξεχάσω ο αγώνας και η ψυχρολουσία με την Επισκοπή.

Στην ερώτηση μας ποιοι ήταν οι λόγοι που τον έκαναν να σταματήσει νωρίς ανταπάντησε.

«Ένιωσα ότι δεν είχα να δώσω τίποτα άλλο πες το και σαν κορεσμός. Βλέπεις και ακούς πράγματα που είναι άδικα για κάποιους και  αυτό είναι κάτι που με κούραζε».

Ολοκληρώνοντας αυτή τη συνέντευξη ο  μέχρι πριν λίγες ώρες τερματοφύλακας της «Μαύρης Θύελλας» δήλωσε:

Κλείνει ένας κύκλος με Τάκη Παπαδόπουλο, Νίκο Διαμαντόπουλο, Νούνου (Διονύσης Ζαφειρόπουλος), Βασίλη Μπούνα. Μένουν πίσω ο Δημήτρης Σανδραβέλης και ο Λεωνίδας Σκαρτσίλας όπου θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατάνε άσβηστο το Παναιγιαλείτικο πνεύμα στα αποδυτήρια”.

Ο Γιάννης  Μπαλτιμάς θα συνεχίσει πλέον να μαθαίνει τα μυστικά της μπάλας αλλά και των τερματοφυλάκων σαν προπονητής καθώς θα πάει σε σχολή τον επόμενο Φλεβάρη για να αποκτήσει και το δίπλωμα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected