Κατηγορίες
Basket

Ξεκινά το ταξίδι με τελικό προορισμό το Ρίο!

163462xlargeΣτους πέμπτους Ολυμπιακούς αγώνες της ιστορίας της θέλει να προκριθεί η Εθνική Ανδρών, η οποία ρίχνεται στην μάχη του Προολυμπιακού τουρνουά, ξεκινώντας σήμερα (4/7, 19:00) στο Τορίνο της Ιταλίας με αντίπαλο το Ιράν του Ντικ Μπάουερμαν.

Η επίσημη αγαπημένη του Ελληνικού κοινού μπορεί να έχει να παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες, αλλά με τα προολυμπιακά τουρνουά δεν δείχνει να έχει καλή σχέση, καθώς έχει μόλις μια πρόκριση μέσα από το συγκεκριμένα τουρνουά, και αυτή το 2008 όταν το τουρνουά έγινε στο ΟΑΚΑ και η Εθνική προκρίθηκε πανηγυρικά για το Πεκίνο. Έκτοτε, έχει να θυμάται το μέγα κάζο στην Βενεζουέλα, όπου ηττήθηκε στα προημιτελικά από την ψυχωμένη Νιγηρία και έμεινε εκτός συνέχειας, χάνοντας την ευκαιρία για συμμετοχή στο Λονδίνο, και σε τρίτη διαδοχική Ολυμπιάδα.

Πλέον, και έχοντας αρκετές απουσίες (Σπανούλης, Πρίντεζης, Ζήσης, Παπανικολάου, Σλούκας) αλλά πολύ ταλέντο καλείται να βγει πρώτη στον όμιλο της (Ιράν και Μεξικό) και να περιμένει μια εκ των Κροατία ή διοργανώτρια Ιταλία σε ημιτελικό (και αν προκριθεί) στον τελικό, με μια ομάδα να παίρνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο στην Βραζιλία. Ταυτόχρονα διεξάγονται δυο ακόμα προολυμπιακά τουρνουά σε Βελιγράδι και Μανίλα.

Το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη αντιμετωπίζει στο «PalaIsozaki» το Ιράν του Ντικ Μπάουερμαν, και αν δείξει την απαραίτητη προσοχή (όπως πρέπει να κάνει σε κάθε πρεμιέρα), δεν θα έχει προβλήματα για να φτάσει στη νίκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι 12 αθλητές της ομάδας αγωνίζονται στο Ιράν, με το μεγαλύτερο όνομα όλων να είναι ο Χαμέντ Χανταντί (2,18). Ο 31χρονος σέντερ αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια Πετροχίμι στην οποία μεταπήδησε έχοντας μια γεμάτη σεζόν στην Κίνα (46 παιχνίδια στην Σιτσουάν Μπλου Ουέιλς) όπου σκόραρε 19,9 πόντους και μάζεψε 15,8 ριμπάουντ, όντας ο πρώτος σε αυτή την κατηγορία. Ο Χανταντί έχει αγωνιστεί και στο NBA με Μέμφις και Φοίνιξ.

Για το πλήρες ρόστερ του Ιράν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

basketblog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected