Κατηγορίες
Basket

Γλύτωσε το…κάζο το Μεξικό, προκρίθηκε η Εθνική!

163596xlargeΟι Μεξικανοί είδαν μπροστά τους «τον χάρο με τα μάτια» και ουκ ολίγες διψήφιες διαφορές να «καταρρίπτονται» από το Ιράν, αλλά η ποιότητα των παικτών τους ήταν εκείνη που τους χάρισε την νίκη με 75-70, στη δική τους πρεμιέρα στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο.

Οι παίκτες του Σέρχιο Βαλντεολμίγιος, που κόντεψαν να υποστούν μία απώλεια που πιθανότατα θα τους στερούσε και την πρόκριση (παίζουν αύριο στις 19:00 με την Εθνική μας), απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε στην καλύτερη φόρμα του τον Χαμέντ Χαντάντι, αλλά στο τέλος φάνηκαν ψύχραιμοι, με τους Πολ Στολ και Φρανσίσκο Κρουζ να ολοκληρώνουν μέσα σε ένα απόγευμα, τις υποθέσεις νίκης και πρόκρισης στα νοκ-άουτ, τόσο για τους ίδιους όσο και για την Ελλάδα.

Ο πρώτος εκ των δύο πρωταγωνιστών στο φινάλε για τους Κεντροαμερικανούς, είχε 9 πόντους με 2/6 τρίποντα και τέσσερις ασίστ, ενώ ο δεύτερος σημείωσε 18 πόντους με 6/10 σουτ και τέσσερα ριμπάουντ. Σημαντική ήταν η συνεισφορά και του Χόρχε Γκουτιέρες, με 15 πόντους και 6/13 σουτ. Για το σύνολο του Ντιρκ Μπάουερμαν, που «πληγώθηκε» από το κακό ποσοστό των 16/27 βολών, κορυφαίος ήταν ο Μπενάμ Γιακτσαλί με 20 πόντους και 6/9 τρίποντα, ενώ οι Μοχάμεντ Χασάνζαντε και Χανταντί πρόσθεσαν από 12.

Ιράν (Μπάουερμαν): Ντοραγκί, Μασαγιεκχί 8 (1), Ασλανί, Χασάνζαντε 12, Γιακτσαλί 20 (6), Σαχακιάν 3, Καρντούστ, Καζέμι 6, Χαντάντι 12

Μεξικό (Βαλντεολμίγιος): Στολ 9 (2), Τοσκάνο 7, Χ. Γκουτιέρες 15 (1), Ι. Γκουτιέρες 1, Κρουζ 18 (1), Χιρόν 2, Γκαριμπάι, Ερνάντες 5 (1), Μέντες 8 (2), Μάτα 6, Ζαμόρα 4

basketblog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected