Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Καθάρισε” με δύο γρήγορα γκολ στις αρχές του δευτέρου η Πορτογαλία! (vid)

CmtawUZXgAADjRP

Τέλος στο ταξίδι της Ουαλίας στο φετινό Euro έβαλε ο Ρονάλντο και η παρέα του, με την Πορτογαλία να φτάνει σε ένα γρήγορο 2-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ποιος είπε ότι ο Φερνάντο Σάντος κερδίζει μόνο 1-0; Η Πορτογαλία, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο που άνοιξε το σκορ και με τον Νάνι να κάνει το 2-0, απέκλεισε την Ουαλία και βρίσκεται στον τελικό του Euro, για πρώτη φορά μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004.

Το πρώτο μέρος ήταν όπως το περιμέναμε. Η σκοπιμότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των δύο ομάδων, με τους Πορτογάλους να έχουν τον έλεγχο αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα των Ουαλών. Αντίθετα, οι Βρετανοί κάθε φορά που έκλεβαν τη μπάλα, έδειχναν ότι είναι κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις.

Μεγάλες φάσεις δεν υπήρχαν παρά μόνο κάποιες ατομικές προσπάθειες από Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπέιλ, οι οποίες δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους δύο τερματοφύλακες! Κάπως έτσι, το ημίχρονο βγήκε… σβηστά, με τις δύο ομάδες να φαίνεται πως κρατάνε τις δυνάμεις τους για την επανάληψη ή ακόμη και για το σενάριο της παράτασης.

Η Πορτογαλία μπήκε με τα… μπούνια στην επανάληψη και κατάφερε να πάρει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τρομερό επιτόπιο άλμα και δυνατή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Γκερέιρο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 50’. Τρία λεπτά μετά, ο σκόρερ έκανε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, ο Νάνι έκανε την προβολή και νίκησε τον Χένεσεϊ, κάνοντας το 2-0.

Ο Κόουλμαν αναγκάστηκε να βάλει στο γήπεδο όλους τους επιθετικογενείς παίκτες του αλλά και πάλι οι Ουαλοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Αντιθέτως, οι Πορτογάλοι πίεζαν και για τρίτο τέρμα, αλλά Κριστιάνο και Ζοάο Μάριο δεν κατάφεραν από πλεονεκτικές θέσεις να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Μπέιλ πάλευε μόνος του αλλά τα δύο πολύ μακρινά σουτ που επιχείρησε, έδιωξε ο Ρουί Πατρίσιο και ο Ρονάλντο στο 86’ δεν κατάφερε να σκοράρει από θέση τετ-α-τετ.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι Πορτογάλοι κράταγαν εύκολα το προβάδισμά τους, οι Ουαλοί δεν μπορούσαν να τους απειλήσουν και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τους Ίβηρες να πανηγυρίζουν την πρώτη τους πρόκριση σε τελικό μετά το Euro του 2004. Από την άλλη μεριά, η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση, κάνοντας μια αξιοπρεπέστατη πορεία στην παρθενική της συμμετοχή.

Συνθέσεις

Πορτογαλία (4-4-2): Ρ.Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρ.Άλβες, Φόντε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζ.Μάριο, Αντ.Σίλβα (79′ Μουτίνιο), Ρ.Σάντσες (74′ Αντ.Γκόμες), Νανί (86′ Κουαρέσμα), Κρ.Ρονάλντο

Ουαλία (3-5-2): Χενεσέι, Γκάντερ, Κόλινς (66′ Τζ.Γουίλιαμς), Ασ.Γουίλιαμς, Τσέστερ, Τέιλορ, Λέντλι (58′ Βόουκς), Άλεν, Κινγκ, Ρόμπσον-Κάνου (63′ Τσερτς), Μπέιλ

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected