Κατηγορίες
Αθλήματα

Γιώργος Κατσέλης: «Έφθασε η κορυφαία στιγμή για τους ποδηλάτες της ορεινής»

podilasia.oreini

«Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι η κορυφαία στιγμή για τους ποδηλάτες της ορεινής ποδηλασίας, και όχι μόνο των καλύτερων. Είναι η ευκαιρία όλων, για να ξεχωρίσουν, για να γίνουν πιο γνωστοί, για να πείσουν για την αξία τους. Αλλά και για εμάς τους προπονητές είναι μια ευκαιρία να δούμε όλους τους ποδηλάτες μαζί, να συναγωνίζονται να διεκδικούν την διάκριση».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της ορεινής ποδηλασίας Γιώργος Κατσέλης μιλώντας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Cross Country, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο (15-16 Ιουλίου), στη Ναύπακτο. Και συνέχισε:

«Όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθεί ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, σε μια πανέμορφη πόλη όπως είναι η Ναύπακτο. Οι διοργανωτές δείχνουν έντονη την διάθεση να προσφέρουν περισσότερα στους συμμετέχοντες, να έχει χρώμα ο αγώνας και κυρίως να έχει θεατές, κάτι ασυνήθιστο για την ορεινή ποδηλασία. Δεν γνωρίζω την διαδρομή αλλά είμαι σίγουρος ότι κι αυτή θα είναι σε υψηλά στάνταρ βλέποντας την μέχρι τώρα προεργασία».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας να συνδιοργανώνουμε ένα αθλητικό γεγονός που φιλοδοξεί να γίνει το κορυφαίο στο είδος του στη χώρα. Η σύμπραξη όλων μας με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τον τόπο μας αλλά και για το ίδιο το staraka.xristinaάθλημα. Ποιος μπορεί να φανταστεί καλύτερον αγώνα για mountain bike από εκείνον που διατρέχει το Ενετικό κάστρο, το δασικό μονοπάτι και τα καλντερίμια της πόλης της Ναυπάκτου; Είμαι βέβαιη ότι η ποδηλασία βουνού, με τους πρωταθλητές που θα μας τιμήσουν αλλά και τους πάμπολλους ενθουσιώδεις αθλητές από τα σωματεία που θα συμμετάσχουν, θα διαφημιστεί σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της πατρίδας μας αλλά και θα την αναδείξει ακόμη περισσότερο»

Για την διοργάνωση μίλησε και ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Γιώργος Τσαπρούνης: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς έχουμε την ευκαιρία να στηρίξουμε τη διοργάνωση του  Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cross Country  που φέτος διοργανώνει η ΜΚΟ Πράσινο+Μπλέ.  Εικόνες και στιγμές από την διοργάνωση στην ιδιαίτερη Ναύπακτο θα ταξιδέψουν με τις απίστευτες ταχύτητες του δικτύου της WIND αναδεικνύοντας κάθε πτυχή του ξεχωριστού Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας».

Διοργανωτές του Πανελληνίου είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο  Δήμος  Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική  Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  «Πράσινο+Μπλε» που προσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας, στο κορυφαίο γεγονός της ορεινής ποδηλασίας στη χώρα μας. Ο πρόεδρος της ΕΟΠ Θανάσης Τερζής, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο Υπεύθυνος Συντονισμού Δράσεων του Πράσινο+Μπλε Τάσος Ξύδης, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους υποσχόμενοι μια διαφορετική και ιδιαίτερα εντυπωσιακή διοργάνωση.

Θα πάρουν μέρος οι 200 περίπου κορυφαίοι ποδηλάτες, από 45 σωματεία από όλη την Ελλάδα, που θα αγωνισθούν στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων, σε μια εντυπωσιακή επιλεγμένη διαδρομή γύρω από το κάστρο και την παλαιά πόλη, ενώ  σημείο βραβεύσεων των νικητών είναι το γραφικό ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Χορηγοί είναι: Volvo V60 Cross Country , Arla protein milk, Wind, Φάγε, Electric Rev Helma, Κορπή, Lurpak, Magoura, Xentis, Haibike και Υποστηρικτές: Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, Σκλαβενίτης, Μέλισσα, Therament, Taft, Gialousis, Advance, Minoan Lines, Areti, Polyrapid, Depend, Ideal, Mbike, Spoorts.gr, Ολύμπιον Θεραπευτήριο Πατρών.

Η διαδρομή των αγώνων αποτελείται από άσφαλτο, δασικό δρόμο, δασικό μονοπάτι και πλακόστρωτο, συνολικής κλειστής κυκλικής διαδρομής 4,1 χλμ., η οποία επαναλαμβάνεται. Στόχος η προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της πόλης της Ναυπάκτου  καθώς και η ανάδειξη του ξεχωριστού Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, cross country.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected