Αθλήματα

Οι ΘΕΝΠΟΥΔΕΣ από την Αθήνα ανάμεσα στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου στον Παγκόσμιο Τελικό του Neyamr Jr’s Five!

image001

Μπήκαν με φορά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στο τέλος πλασαρίστηκαν στο top 8 του Παγκόσμιου Τελικού Neymar Jr’s Five!

Το ταξίδι στο όνειρο τελείωσε με τις καλύτερες αναμνήσεις για τους ΘΕΝΠΟΥΔΕΣ, την ομάδα που μας εκπροσώπησε ανάμεσα σε 47 ομάδες από 44 χώρες στις 8 & 9 Ιουλίου στο “Instituto Projeto Neymar Jr”, το οποίο πρόσφατα ίδρυσε ο Neymar Jr στην Praia Grande, στη Βραζιλία, εκεί όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Στη φάση των ομίλων οι ΘΕΝΠΟΥΔΕΣ αναρριχήθηκαν στην πρώτη θέση κερδίζοντας τις ομάδες από τη Γερμανία (5-2), Ισπανία (5-0) και Αζερμπαϊτζάν (5-0). Έπειτα η ελληνική ομάδα πέρασε νικηφόρα από τη φάση των 32 αντιμετωπίζοντας την Ιορδανία (5-0) και τη φάση των 16 νικώντας τη Νότιο Αφρική (5-0). Στο top 8 οι ΘΕΝΠΟΥΔΕΣ αποχαιρέτισαν με ψηλά το κεφάλι το τουρνουά χάνοντας από την Αλβανία (1-0).

Τελικά ο μεγάλος νικητής ήταν μια παρέα έξι φίλων από τις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο που πέρασε την καλύτερη εβδομάδα της ζωής της. Αρχικά, στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια του Neymar Jr’s Five κερδίζοντας την-αήττητη έως τότε- ομάδα της Ολλανδίας στον τελικό. Έπειτα, πριν ακόμα προλάβει να στεγνώσει ο ιδρώτας από το μέτωπο, οι νικητές είδαν τον Neymar Jr Neymar Jr's Five (3)αυτοπροσώπως να πατά το πόδι του στο γήπεδο για μερικές επικές στιγμές 5Χ5 ποδοσφαιρικής λάμψης.

Με τα βλέμματα στραμμένα πάνω τους, ο Neymar Jr και η παρέα του, μεταξύ των οποίων ο τραγουδιστής Wesley Safadao και ο ποδοσφαιριστής Lucas Lima, έδωσαν ένα ρεσιτάλ θεάματος μπροστά σε εκατοντάδες ντόπιους Βραζιλιάνους αλλά και συμμετέχοντες του τουρνουά. Το φιλικό παιχνίδι αποτέλεσε το γκραν φινάλε αυτού του πρωτότυπου παγκόσμιου 5Χ5, στο οποίο περισσότεροι από 65.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο πήραν μέρος τους τελευταίους έξι μήνες. Με όλους τους παίκτες από την ίδια χώρα, το παιχνίδι μετατράπηκε στην απόλυτη βραζιλιάνικη μάχη, όμως τα παιδιά από το Ρίο δεν άφησαν τον Neymar Jr και τους φίλους του να τους εξολοθρεύσουν. Πέτυχαν τουλάχιστον το γκολ της τιμής ενώ ο ένας και μοναδικό παίκτης που απέμεινε στο γήπεδο κατάφερε να μην σκοράρει ο Neymar Jr προτού να λήξει το παιχνίδι. Αμέσως μετά το φιλικό, ο Βραζιλιάνος άσος, δήλωσε: «Το Neymar Jr’s Five είναι η ουσία του ποδοσφαίρου του δρόμου. Εκεί όπου γεννήθηκε το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και από όπου προέρχομαι εγώ. Είναι το είδος του παιχνιδιού κατά το οποίο η μπάλα δεν φεύγει ποτέ έξω άρα δεν σταματά ποτέ και κανόνες σχεδόν δεν υπάρχουν».

47 ομάδες από 44 χώρες ταξίδεψαν στην γενέτειρα του Neymar Jr, Praia Grande της Βραζιλίας και σχεδόν 300 παίκτες από τη Ρωσία μέχρι τον Μαυρίκιο, τα έδωσαν όλα για τον μεγαλύτερο 5Χ5 ποδοσφαιρικό τίτλο. Το ταξίδι του Neymar Jr’s Five στην Ελλάδα ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου μέχρι και το περασμένο Σάββατο, καθώς πραγματοποιήθηκαν 12 προκριματικοί σε εννέα πόλεις* και ένας Εθνικός Τελικός. Συνολικά 671 παίχτες από 121 ομάδες δοκίμασαν το ταλέντο τους σε αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού 5Χ5, που αποτελεί έμπνευση του Βραζιλιάνου άσου, ωστόσο μόνο 1 ομάδα κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Λίγα λόγια για το “Instituto Projeto Neymar Jr”:

Το Instituto Projeto Neymar Jr άνοιξε τις πόρτες του το 2014 στα πλαίσια του προγράμματος “FutbolNet” στην Βραζιλία σε συνεργασία με την ομάδα FC Barcelona. Στόχος του Ινστιτούτου είναι να προσφέρει εξωσχολικές εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες σε παιδιά και οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, με σκοπό την προώθηση της κοινωνικής ένταξης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected