Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

ΠΑΟΚ – Στεάουα 3-4 (vid)

195910Το φιλικό με τη Στεάουα άρχισε ωραία για τον ΠΑΟΚ, προηγήθηκε 3-1, αλλά τέλειωσε με… πόνο από τα αμυντικά κενά και παιδικά λάθη κι έτσι ήρθε η ήττα με 4-3. 

Την πρώτη του ήττα στα επί ολλανδικού εδάφους φιλικά του παιχνίδι γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Στεάουα. Ο Δικέφαλος, πλήρωσε τα πολλά… εύκολα λάθη του στην άμυνα, καθώς αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-1 στο 32′, δεν κατάφερε να κερδίσει και βρέθηκε να χάνει με 3-4 στο ημίχρονο. Βέβαια, υπάρχουν και ελαφρυντικά, καθώς η κόπωση σαφώς και ήταν μεγαλύτερη συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα φιλικά, καθώς το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έχει μπει στην κορύφωσή του.

Ο Βλάνταν Ιβιτς χρησιμοποίησε και πάλι δύο διαφορετικές ενδεκάδες, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του. Καλός στο πρώτο ημίωρο ο ΠΑΟΚ που είχε ρυθμό, κυκλοφορία και αποτελεσματικότητα, προβλημάτισε στη συνέχεια, ενώ το δεύτερο ημίχρονο ήταν άνευρο δίχως φάσεις.

​Εβαζε μπροστά, «έμπαζε» πίσω…

Σε ένα… τρελό πρώτο ημίχρονο που ο ΠΑΟΚ αν και ήταν μπροστά στο σκορ στο 32’ με 3-1, τελικά βρέθηκε στην ανάπαυλα του να χάνει με 4-3.

Ο Δικέφαλος φανέρωσε αρκετές από τις αδυναμίες του κυρίως μεσοαμυντικά, ενώ σε κακό απόγευμα ήταν και ο Μάρκος Βελλίδης που ευθύνεται για τα δύο από τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε.

Ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε και πάλι με σύστημα 4-2-3-1 είχε ξανά εκρηκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τον Κουλούρη να βρίσκει για τρίτο σερί φιλικό δίχτυα και να ανοίγει το σκορ, μόλις στο 2’ με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι και τα μέσα του ημιχρόνου, είχε και πάλι πολλά από τα θετικά στοιχεία που εμφάνισε και στα δύο πρώτα φιλικά. Καλή κυκλοφορία, κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα και φυσικά οι «ασπρόμαυροι» δούλεψαν πολύ το transition αφού αρκετές ήτα οι φορές που βγάλανε φάσεις μέσα από κλέψιμο της μπάλας από τον αντίπαλο.

Από στημένη φάση ωστόσο προήλθε και η ισοφάριση της Στεάουα, με τον Ενάκε να νικάει στον «αέρα» τον Κίτσιου, ωστόσο και η αντίδραση του Βελλίδη δεν ήταν η ιδανική με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Κάπου εκεί, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα παιδικά λάθη της άμυνας των Ρουμάνων, με τον Δικέφαλο να παίρνει εντελώς ανέλπιστα και πάλι κεφάλι στο σκορ, αφού οι παίκτες της Στεάουα έβαλαν μόνοι τους τη μπάλα στα δίχτυα μετά το παιδικό λάθος του Κιντίλι που γύρισε τη μπάλα στον πορτιέρε της ομάδας του, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει κοντρόλ με συνέπεια να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τον ΠΑΟΚ με τον Ροντρίγκες να «χτυπάει» με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 32’, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 3-1.

Κατάρρευση…

Κάπου εκεί ανέλπιστα ο ΠΑΟΚ έχασε τη συνοχή του, υπέπεσε σε αβίαστα λάθη, με τη Στεάουα να τα εκμεταλλεύεται και να φέρνει… τούμπα το παιχνίδι.

Στο 36’ ένα.. .φτηνό πούλημα της μπάλας από τον Τζιόλη, ήταν μοιραία για την άμυνα του Δικεφάλου, αφού ο Στάντσιου δεν είχε πρόβλημα να «εκτελέσει» τον Βελλίδη για το 3-2.

Στο 33’ ο Πόπα από μακρινή απόσταση δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα πήρε ύψος και ταχύτητα, ο Βελλίδης έδιωξε τη μπάλα, αυτή όμως πήγε συστημένη στο κεφάλι του Τουντόριε που ισοφάρισε, με τον ίδιο παίκτη στο 44’ να σκοράρει και πάλι με συρτό σουτ σε ένα γκολ που ευθύνη φέρει ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ.

Αλλαξε πρόσωπα ο Ιβιτς, ισορρόπησε το παιχνίδι

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βλάνταν Ιβιτς έριξε στο παιχνίδι τους Γλύκο, Μάτος, Λέοβατς, Τζάλμα Κάμπος και Περέιρα, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας μάλιστα σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Αρχικά, στο 57’ ο Πέλκας και πάλι εκτέλεσε έξοχα το φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα στην… καρδιά της άμυνας της Στεάουα, εκεί όπου ο Μάτος πήρε την κεφαλιά η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του Τζάλμα Κάμπος να δείξει τις πτυχές του ταλέντου του με τον Αγκολέζο να βγάζει εξαιρετική ασίστ στον αμαρκάριστο Πέλκα, που δεν είχε όμως καλό τελείωμα.

Η Στεάουα που δεν έδειξε και πολύ διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο, απείλησε στο 60’ με ένα μακρινό βολέ του Αγκάνοβιτς, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Γλύκος.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ πέρασε στο γήπεδο και τους Κλάους, Τσίμιροτ, Χατζηισαΐα, Τζαβέλλα.

Πάντως, συγκριτικά με το πολύ ανοικτό παιχνίδι του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες έδειξαν πιο προσηλωμένες στα πλάνα των προπονητών τους, με τον ρυθμό να πέφτει και τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες, κάτι που φανερώνει και το γεγονός πως δεν επετεύχθη κάποιο τέρμα, με το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Βελλίδης (Γλύκος 46′), Κίτσιου (Μάτος 46′), Μαλεζάς (Χατζηισαΐας 60′), Κρέσπο (Τζαβέλλας 60′), Γιαννούλης (Λέοβατς 46′) Τζιόλης (Τσίμιροτ 60′), Χαρίσης (Σάκχοφ (71′), Πέλκας (Περέιρα 60′), Ζάιρο (Κάμπος 46′), Ροντρίγκες (Μυστακίδης 71′), Κουλούρης (Αθανασιάδης 60′)

Στεάουα Βουκουρεστίου: Κογιοτσάρου (Νίτα 28′), Ταμάς, Χαμρούν (Βιλτσεάνου 78′), Πιντίλι, Τουντόριε (Αγκάνοβιτς 46′), Στάντσιου (Ποπέσκου 78′), Σάλει (Ακίμ 46′), Τόσκα, Μομτσίλοβιτς (Κιπτσίου 65′) , Ενάκε, Πόπα (Γκολούμποβιτς 46′).

πηγή

https://www.youtube.com/watch?v=UK91uA-rxBE

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected