Κατηγορίες
Γενικά

Χρυσό ο Ολυμπιακός Περιστερίου – Χαϊδαρίου στο team relay του Πανελληνίου ορεινής ποδηλασίας

oreini.10.oi.nikites

Με μια μικρή έκπληξη ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας, το Lepanto Cross Country, στη Ναύπακτο.

Η ομάδα του ΑΟ Ολυμπιακού Περιστερίου – Χαϊδαρίου κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, στο πρώτο αγώνα της διοργάνωσης, την ομαδική σκυταλοδρομία – team relay.

Στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Ολυμπιακός Περιστερίου – Χαϊδαρίου (1:13:17), έχοντας μια ιδιαίτερα νεανική ομάδα αποτελούμενη από δύο παίδες ποδηλάτες, τον Παναγιώτη Αδάση και τον Νικόλαο Μαραγκό, έναν έφηβο τον Μιχάλη-Αλκίνοο Ατζέμη και την πρωταθλήτρια γυναικών Βαρβάρα Φασόη.

Στην δεύτερη και τρίτη θέση, κατακτώντας το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, τερμάτισαν δύο από τα θεωρούμενα φαβορί του αγωνίσματος, ο ΠΟ Βέλος (1:13:37) και ΠΟ Χανίων Τάλως (1:13:54) αντίστοιχα, στην διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με συνδιοργανωτή το Πράσινο+Μπλε και υποστηρικτή τον Δήμο Ναυπακτίας.

«Ήταν μια μικρή έκπληξη, ευχάριστη σίγουρα, η νίκη – πρωτιά του Ολυμπιακού Περιστερίου – Χαϊδαρίου, που έχοντας μια ιδιαίτερα νεανική ομάδα άφησε πίσω του τα θεωρούμενα φαβορί», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κατσέλης, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θανάσης Τερζής μίλησε γενικότερα για την πρώτη μέρα της διοργάνωσης… «Όλα λειτούργησαν άψογα και οι συνδιοργανωτές του αγώνα απέδειξαν ότι έχουν κάνει πολύ και σωστή δουλειά τους τελευταίους μήνες. Πολύ ωραία και ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή, σε μια πανέμορφη τοποθεσία όπως είναι η περιοχή του Κάστρου, μια πολύ ωραία τελετή παρουσίασης των ομάδων, απονομής και έναρξης του Πρωταθλήματος, στο γραφικό και ιστορικό λιμάνι της Ναυπάκτου. Μπράβο σε όλους. Να έχουμε την ανάλογη συνέχεια».   

Η τελική κατάταξη της σκυταλοδρομίας team relay:

  1. ΑΟ Ολυμπιακός Περιστερίου – Χαϊδαρίου 1:13:17

Αδάσης Παναγιώτης, Ατζέμης Μιχαήλ-Αλκίνοος, Φασόη Βαρβάρα, Μαραγκός Νικόλαος

  1. ΠΟ Βέλος 1:13:37

Μαυρίδης Άγγελος, Παπάζογλου Άγγελος, Ελευθεριάδου Αικατερίνη, Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος

  1. ΠΟ Χανίων Τάλως 1:13:54

Λαβδάκης Παναγιώτης, Συντζανάκη Κωνσταντίνα, Μαυριγιαννάκης Βασίλειος, Κορτσιδάκης Μιχαήλ

  1. ΠΣ Κρόνος Νίκαιας 1:18:56
  2. ΠΑΟΚ 1:18:59
  3. ΑΟ Κύδων Χανίων 1:20:45
  4. ΠΑΣ Ρεθύμνου Άτλας 1:22:22
  5. ΑΣ Πρωτέας 1:22:31
  6. ΠΓΣ Λάρισας 1:31:01
  7. ΠΟ Πατρών 1:32:56
  8. Παναθηναϊκός ΑΟ 1:35:56

Η Βαρβάρα Φασόη λίγο μετά την απονομή ανέβασε στο προσωπικό της facebook: «Μια μέρα μεγάλης επιτυχίας έφτασε στο τέλος της!!! Πρώτη θέση με την ομάδα μου Ολυμπιακός Χαϊδαρίου – Περιστερίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής ποδηλασίας!!! Αφιερωμένη φυσικά στην προπονήτριά μας Μαργαρίτα Λυμπεράκου που είναι πάντα κοντά μας σε όλα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Daniel Tsoumas για όλη την βοήθεια που μας προσφέρει!»

Χορηγοί είναι: Volvo V60 Cross Country , Arla protein milk, Wind, Φάγε, Electric Rev Helma, Κορπή, Lurpak, Magoura, Xentis, Haibike και Υποστηρικτές: Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, Σκλαβενίτης, Μέλισσα, Therament, Taft, Gialousis, Advance, Minoan Lines, Areti, Polyrapid, Depend, Ideal, Mbike, Spoorts.gr, Ολύμπιον Θεραπευτήριο Πατρών.

Το σημερινό (Σάββατο 16/07) πρόγραμμα:

09:00-14:00 Αγώνας Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων (αφετηρία και τερματισμός στο πάρκινγκ του Κάστρου)

17:30-19:00 Αγώνας Ανδρών (αφετηρία και τερματισμός στο πάρκινγκ του Κάστρου)

21:00 Βραβεύσεις νικητών όλων των κατηγοριών στο λιμάνι της Ναυπάκτου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected