Κατηγορίες
Αθλήματα

Ο Δημήτρης Αντωνιάδης πρωταθλητής στο Cross Country και έτοιμος για το Ρίο

16.07.17.antoniadis.2

Ο Δημήτρης Αντωνιάδης απέδειξε και στη Ναύπακτο ότι είναι ο κορυφαίος στο Cross Country, της ορεινής ποδηλασίας, κερδίζοντας όπως και πέρυσι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το μακρινό ταξίδι στο Ρίο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 24χρονος αθλητής του ΠΣ Κρόνος Νίκαιας, συνέχισε την εντυπωσιακή και πολύ σταθερή φετινή του χρονιά, κερδίζοντας εύκολα το χρυσό μετάλλιο, με 6 και πλέον λεπτά διαφορά από τον δεύτερο Χαρούν Μολλά και 7 από τον τρίτο Αλέξανδρο Βροχίδη, δύο επίσης πολύ καλούς αθλητές.

Το αγώνισμα των ανδρών ήταν και το τελευταίο του διήμερου αγωνιστικού προγράμματος στο Lepanto Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας που έγινε στο Κάστρο της Ναυπάκτου, από την Ομοσπονδία, με συνδιοργανωτή τη ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε και την σημαντική πράγματι υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πολλών – πολλών φορέων της περιοχής.

«Ήταν μια εντυπωσιακή διαδρομή και μια εντυπωσιακή διοργάνωση γενικότερα και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Σίγουρα από τους καλύτερους αγώνες που έχω πάρει μέρος. Εγώ προσπάθησα να κάνω έναν καλό αγώνα και τα κατάφερα. Άλλωστε έχω μπει στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μου, μιας και απομένει μόλις ένας μήνας μέχρι να αγωνισθώ στο Ρίο», δήλωσε ο χρυσός νικητής του Πανελληνίου Δημήτρης Αντωνιάδης, έχοντας δίπλα του τον συναθλητή του Περικλή Ηλία, που εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας δεν μπόρεσε να αγωνισθεί στο Πανελλήνιο, ούτε να ταξιδέψει στην Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς.

Η τελική κατάταξη, η πρώτη 10άδα, στο Πανελλήνιο ορεινής ποδηλασίας, στο αγώνισμα αντοχή – Cross Country, Ολυμπιακής μορφής (XCO), των Ανδρών:

Άνδρες (58 συμμετοχές)

  1. Αντωνιάδης Δημήτρης (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας) 1:31:56
  2. Μολλά Χαρούν (Πέλοτον ΠΟ Ηρακλείου) 1:38:18
  3. Βροχίδης Αλέξανδρος (ΒΑΟ Θεσσαλονίκης) 1:39:21
  4. Πετρίδης Θεόδωρος (ΑΟ Παράδεισος Αμαρουσίου) 1:41:52
  5. Καλογερόπουλος Γρηγόρης (ΕΟΣ Αχαρνών) 1:43:40
  6. Κουρμπέτης Αναστάσιος (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας) 1:46:14
  7. Κορτσιδάκης Μιχαήλ (ΠΟΧ Τάλως) -1 γύρο
  8. Καραγιάννης Ηλίας (ΠΟ Πατρών) -1 γύρο
  9. Σημαντηράκης Βασίλειος (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας) -1 γύρο
  10. Παρράς Παναγιώτης (ΑΟ Θησέας) -2 γύροι

Χορηγοί ήταν: Volvo V60 Cross Country , Arla protein milk, Wind, Φάγε, Electric Rev Helma, Κορπή, Lurpak, Magoura, Xentis, Haibike και Υποστηρικτές: Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, Σκλαβενίτης, Μέλισσα, Therament, Taft, Gialousis, Advance, Minoan Lines, Areti, Polyrapid, Depend, Ideal, Mbike, Spoorts.gr, Ολύμπιον Θεραπευτήριο Πατρών.

Διοργανωτές του Πανελληνίου ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Πράσινο+Μπλε» που με Υπεύθυνο Συντονισμού Δράσεων τον Τάσο Ξύδη, είχε την γενική ευθύνη της διοργάνωσης που ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης και τις απονομές, στο γραφικό λιμάνι της Ναυπάκτου, την οποία παρουσίασε η Εύη Αδάμ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected