Κατηγορίες
Αθλήματα

Η Βαρβάρα Φασόη κατέκτησε τον τίτλο και στο Πρωτάθλημα του Cross Country

n.g.fasoi.1

Η Βαρβάρα Φασόη επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τα προγνωστικά και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ορεινή ποδηλασία, όπως είχε κάνει και στον δρόμο, στην Σκάλα Λακωνίας.

Η αθλήτρια του Ολυμπιακού Περιστερίου-Χαϊδαρίου πολύ άνετα και με 9 ολόκληρα λεπτά διαφορά, πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, σήμερα, στο αγώνισμα του Cross Country γυναικών, στο Lepanto Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας που διεξάγεται στο Κάστρο της Ναυπάκτου. Στην δεύτερη θέση των γυναικών τερμάτισε η Δανάη Στρουμπούλη, ενώ στην τρίτη θέση, ήταν η Κωνσταντίνα Συντζανάκη που ακολούθησε 11 ολόκληρα λεπτά αργότερα.

Στις υπόλοιπες τρεις ηλικιακές κατηγορίες τα χρυσά πήραν αθλητές και αθλήτριες από την Κρήτη. Στους εφήβους ο Παναγιώτης Λαβδάκης (ΠΟΧ Τάλως) ήταν ο νικητής – πρωταθλητής, με μόλις 20’’ διαφορά από τον Ηλία Τσουρτσουκτσίδη, ενώ τρίτος ήταν ο Ορφέας Συρίγος.

Στους παίδες την πρώτη θέση πήρε εύκολα ο Εμμανουήλ Ορφανουδάκης (ΑΟ Κύδων Χανίων), ενώ έγινε μάχη για την δεύτερη θέση την οποία κατέκτησε τελικά ο Δημήτριος Βλαχάκης, κερδίζοντας στο τέλος τον Νικόλαο Μαραγκό, ενώ στις κορασίδες η Σοφία Λιοδάκη (ΠΟΧ Τάλως) πήρε την πρωτιά, αφήνοντας δεύτερη την Δήμητρα Τατλή και τρίτη την Αθηνά Ζώη.

Η τελική κατάταξη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας, στο αγώνισμα αντοχή – Cross Country, Ολυμπιακής μορφής (XCO), όλων των κατηγοριών, εκτός της κατηγορίας των Ανδρών:

Γυναίκες (13 συμμετοχές)

  1. Φασόη Βαρβάρα (ΑΟ Ολυμπιακός Περιστερίου-Χαϊδαρίου) 1:23:24
  2. Στρουμπούλη Δανάη (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας) 1:32:23
  3. Συντζανάκη Κωνσταντίνα (ΠΟΧ Τάλως) 1:43:19
  4. Τέσκου Μυρτώ (ΝΠΟ Χαλκίδας), 5. Λάβαρη Ελευθερία (ΑΠΣΠ Άσσος), 6. Πετρογιαννάκη Αλεξάνδρα (ΠΑΣ Ρεθύμνου Άτλας)

Έφηβοι (26 συμμετοχές)

  1. Λαβδάκης Παναγιώτης (ΠΟΧ Τάλως) 1:05:45
  2. Τσορτσουκτσίδης Ηλίας (ΒΑΟ Θεσσαλονίκης) 1:06:04
  3. Συρίγος Ορφέας (ΑΣ Ο Πρωτέας) 1:07:29,
  4. Ζιάκας Βασίλειος (ΑΠΟ Κορωπίου) 1:11:14, 5. Τσικιντίκος Κωνσταντίνος (ΠΑΣ Ρεθύμνου Άτλας) 1:15:58 6. Τσιμπουκάς Παναγιώτης-Οδυσσέας (ΑΕΚ Αθηνών) 1:17:57 

Παίδες (42 συμμετοχές)

  1. Ορφανουδάκης Εμμανουήλ (ΑΟ Κύδων Χανίων) 0:48:48,
  2. Βλαχάκης Δημήτριος (ΑΟ Παράδεισος) 0:53:03
  3. Μαραγκός Νικόλαος (ΑΟ Ολυμπιακός Περιστερίου-Χαϊδαρίου) 0:53:45,
  4. Μαυριγιαννάκης Βασίλειος (ΠΟΧ Τάλως) 0:54:17, 5. Μαυρίδης Άγγελος (ΠΟ Βέλος) 0:55:32, 6. Λαφτσίδης Νικόλαος (ΠΑΟΚ) 0:56:07

Κορασίδες (16 συμμετοχές)

  1. Λιοδάκη Σοφία (ΠΟΧ Τάλως) 0:41:58
  2. Τατλή Δήμητρα (ΠΑΟΚ) 0:43:40
  3. Ζώη Αθηνά (ΑΟ Παράδεισος Αμαρουσίου) 0:47:00
  4. Σταυγιαννουδάκη Χρυσή (ΠΟΧ Τάλως), 0:49:42, 5. Φραγκιουδάκη Ουρανία (ΠΟΧ Τάλως) 0:51:09, 6. Κουρμούλη Ειρήνη (ΠΟΧ Τάλως) 0:54:51

Χορηγοί είναι: Volvo V60 Cross Country , Arla protein milk, Wind, Φάγε, Electric Rev Helma, Κορπή, Lurpak, Magoura, Xentis, Haibike και Υποστηρικτές: Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, Σκλαβενίτης, Μέλισσα, Therament, Taft, Gialousis, Advance, Minoan Lines, Areti, Polyrapid, Depend, Ideal, Mbike, Spoorts.gr, Ολύμπιον Θεραπευτήριο Πατρών.

Διοργανωτές του Πανελληνίου είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο  Δήμος  Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική  Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  «Πράσινο+Μπλε». Ο πρόεδρος της ΕΟΠ Θανάσης Τερζής, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο Υπεύθυνος Συντονισμού Δράσεων του Πράσινο+Μπλε Τάσος Ξύδης, ένωσαν τις δυνάμεις τους για μια διαφορετική και ιδιαίτερα εντυπωσιακή διοργάνωση.

Το Πανελλήνιο θα ολοκληρωθεί με το τελευταίο αγώνισμα του προγράμματος, τον αγώνα των ανδρών, με αφετηρία και τερματισμό στο πάρκινγκ του Κάστρο, ενώ θα ακολουθήσει στις 21:00 η τελετή των απονομών στο πανέμορφο λιμάνι της Ναυπάκτου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected