Κατηγορίες
Διάφορα

Ο πρώτος άνθρωπος που έπεσε από τα 25.000 πόδια χωρίς αλεξίπτωτο! (vid)

aikins.31.7.708Κάτι μοναδικό κατάφερε ο Λουκ Ακινς. Ο 42χρονος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πέφτει από τα 25.000 πόδια (7.620 μέτρα), χωρίς αλεξίπτωτο.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο «βετεράνος» του είδους- καθώς έχει ήδη κάνει 18.000 πτώσεις- ολοκλήρωσε το εγχείρημα χωρίς προβλήματα και προσγειώθηκε σχεδόν στο κέντρο ενός τεράστιου προστατευτικού διχτυού. Αφού πέρασαν λίγες στιγμές, για να συνειδητοποιήσει τι έκανε, ο Ακινς τίναξε τη σκόνη από επάνω του, βγήκε από το δίχτυ και έπεσε στην αγκαλιά της ανακουφισμένης συζύγου του, Μόνικα και του μικρού γιου τους.

«Είναι απίστευτο! Δεν μπορώ καν να βρω τις κατάλληλες λέξεις», είπε αμέσως μετά, ενώ παραδέχθηκε ότι είχε άγχος πριν πέσει από το αεροπλάνο.

Το άλμα του μεταδόθηκε από το Fox, ενώ το παρακολούθησαν από κοντά μέλη της οικογένειάς του όπως και αρκετός κόσμος, στην έρημο της Καλιφόρνια.

Χρειάστηκαν 18 μήνες προετοιμασίας για όλο αυτό, ενώ παραλίγο να μην πραγματοποιηθεί καθώς επέμεναν να φορέσει αλεξίπτωτο για προληπτικούς λόγους. Μετά από διαπραγματεύσεις όμως, οι οποίες συνεχίστηκαν ακόμη και τη στιγμή που ο 42χρονος ήταν στο αεροπλάνο, λίγο πριν επιχειρήσει το άλμα, τελικά του επέτρεψαν να πέσει χωρίς αλεξίπτωτο.

Ο Ακινς επέμενε ότι το αλεξίπτωτο θα έκανε το εγχείρημα απλά πιο επικίνδυνο, καθώς θα έπρεπε να προσαρμόσει τη θέση του καθώς θα πλησίαζε το δίχτυ.

Η όλη ιδέα ήταν ενός φίλου του 42χρονου, του Κρις Τάλεϊ, αλλά όταν ο Ακινς το πρωτοάκουσε πριν από δύο χρόνια, απέρριψε την πρόταση. Στην πορεία όμως άλλαξε γνώμη και μετά από μήνες σκληρής προπόνησης, το επιχείρησε.

Ο Ακινς πήδηξε από το αεροπλάνο στα 25.000 πόδια και έβγαλε την μάσκα οξυγόνου που είχε στα 18.000 πόδια. Χρησιμοποίησε τα φώτα που υπήρχαν γύρω από το δίχτυ για να κατευθυνθεί σωστά και προσγειώθηκε με ταχύτητα 150 μιλίων την ώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=g8j0YFzmqWc

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected