Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Γιαννιώτας ο…δράστης στην πρόκριση του ΑΠΟΕΛ επί της Ρόζενμποργκ! (vid)

gianjΧρειάστηκε να αγχωθεί για 91 λεπτά, όσα χρειάστηκε ο ΑΠΟΕΛ για να διασπάσει την άμυνα της Ρόζενμποργκ και να πετύχει το γκολ της πρόκρισης με τον Γιαννιώτα!

Φιέστα για τους πρωταθλητές που επιβλήθηκαν με 3-0 των Νορβηγών (91’ Γιαννιώτας, 96’ Βάντερ, 98’ Ντε Βινσέντι) και κλείδωσαν τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και να κυνηγούν τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η εικόνα του αγώνα

Όπως αναφέρει το balla.com.cy, με δύο αλλαγές παρέταξε ο Τόμας Κρίστιανσεν τον ΑΠΟΕΛ σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, περνώντας τον Ντε Βινσέντι και τον Εφραίμ αντί των Αρτυματά και Βάντερ.

Ο ΑΠΟΕΛ έψαξε από την αρχή το γκολ, αλλά με υπομονή και χωρίς να ρισκάρει, αφού ήταν πολύ σημαντικό και το μηδέν στα μετόπισθεν. Θα μπορούσε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Εφραίμ που τον κράτησε ζωντανό με το γκολ του στη Νορβηγία εξελίχθηκε σε μοιραίο στο ΓΣΠ.

Δύο κλασικές ευκαιρίες είχε ο Κύπριος άσος στο 12’ και στο 37’, αλλά ήταν άστοχος και στις δύο περιπτώσεις. Αυτές ήταν οι καλύτερες ευκαιρίες του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο 45άλεπτο, στο οποίο είχε και 2-3 ακόμη καλές στιγμές. Απειλητική όμως ήταν και η Ρόζενμποργκ στο σημείο αυτό, αφού είχε δοκάρι με τον Χέλαντ στο 22’!

Οι «γαλαζοκίτρινοι» ισοφάρισαν τα δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αλεξάνδρου να σημαδεύει την αριστερή δοκό στο 50’, με τους Νορβηγούς να απαντούν με κλασική ευκαιρία στο επόμενο λεπτό με τον Μίτζσο.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να πιέσει ασφυκτικά την Ρόζενμποργκ, αλλά και πάλι είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει. Το έκανε ο Πιέρος Σωτηρίου στο 71’, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ του ακυρώθηκε σωστά.

Τα γκολ ήρθαν όταν η αγωνία είχε χτυπήσει κόκκινο, στις καθυστερήσεις! Τα κάστανα από τη φωτιά έβγαλε ο Γιαννιώτας, ο οποίος έκανε το 1-0 στο 91’! Κι από εκεί που ο ΑΠΟΕΛ έμενε εκτός Ευρώπης στο 90άλεπτο, στις καθυστερήσεις έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή του, καθώς Βάντερ (95’) και Ντε Βινσέντι (98’) ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0!

Το 3-0 ίσως να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν καταιγιστικός, επιζήτησε όμως το γκολ με υπομονή και απέδειξε ότι είχε τα ψυχικά αποθέματα να κυνηγήσει την πρόκριση μέχρι τέλους.

Για έκτη φορά τα οχτώ τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ είναι σε ευρωπαϊκούς ομίλους και στον επόμενο γύρο θα μάθει αν θα πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ.

RePlay:

12′ Απίστευτη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ! Μετά από κάθετη μπαλιά του Ντε Βινσέντι, τετ-α-τετ ο Εφραίμ, πάνω από την εστία η μπάλα!
15′ Καλό σουτ του Γιαννιώτα, δίωχνει σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Ρόζενμποργκ.
22′ ΔΟΚΑΡΙ για τη Ρόζενμποργκ! Σέντρα σουτ του Χέλαντ σταματά στο οριζόντιο δοκάρι!
25′ Σουτ του Γιαννιώτα, δεν είναι καλό, άουτ η μπάλα.
37′ Καλή ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ! Άστοχη έξοδος του γκολκίπερ της Ρόζενμποργκ, ο Εφραίμ σε κενή εστία αστοχεί σε κεφαλιά από πλάγια θέση!
42′ Καλό σουτ του Εφραίμ, αποκρούει ο τερματοφύλακας της Ρόζενμποργκ.
50′ ΔΟΚΑΡΙ για τον ΑΠΟΕΛ μετά από σουτ του Αλεξάνδρου με το αριστερό! Στο οριζόντιο δοκάρι.
51′ Καλή ευκαιρία για την Ρόζενμποργκ! Μόλις άουτ το σουτ του Μίτζσο.

67′ Πολύ καλή στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ με κεφαλιά του Σωτηρίου, μετά από σέντρα τυου Αλεξάνδρου, περνάει άουτ!

69′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Ρόζνεμποργκ με τον Γένσεν! Σώζει με το δεξί πόδι ο Βάτερμαν! Κόρνερ για τους Νορβηγούς.

71′ Σκοράρει ο Πιέρος Σωτηρίου, αλλά είναι σε θέση οφσάιντ και δεν μετράει το γκολ.

91′ 1-0 ο ΑΠΟΕΛ με τον Γιαννιώτα μετά από μπαλιά του Βάντερ!
96′ 2-0 ο ΑΠΟΕΛ με τον Βάντερ, τελειώνει την πρόκριση!
98′ 3-0 ο ΑΠΟΕΛ με τον Ντε Βινσέντι σε κενή εστία!

Συνθέσεις

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου, Αστίθ, Καρλάο, Μοράις, Ντε Βινσέντι, Βινίσιους, Γιαννιώτας, Εφραίμ, Πιέρος.
Ρόζενμποργκ: Σβένσον, Ρεγκίνουνσεν, Εϊλόφσον, Γένσεν, Κόνρατσεν, Γκιτκάγερ, Ντε Λανλάι, Σκιέλβικ, Μίτζσο, Χέλαντ, Μπαράνοβ


APOEL Nicosia 3-0 Rosenborg Champions League… από fantasticfootball

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected