Super League 1 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ομόνοια – Παναθηναϊκός 3-0 (vid)

omonoia-pao-1020x580Καλύτερη σε όλο το ματς από τον (ελλειπή) Παναθηναϊκό, η Ομόνοια κέρδισε το φιλικό παιχνίδι με 3-0. Οι Κύπριοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησαν πολλές καλές ευκαιρίες και έδειξαν γενικώς σε καλό δρόμο. Ντάρμπισαϊαρ, Αγκάγιεφ και Σέρινταν οι σκόρερς.

Με 4-2-3-1 η Ομόνοια και φάση από το πρώτο λεπτό. Ο Κλέιτον έπαιξε στα πλάγια προς το Χριστοφή, που έκανε παράλληλη μπαλιά, προ του Ντάρμπισαϊαρ όμως έδιωξε ο Κουτρουμπής. Με τον Κλέιτον στη φυσική του θέση και τους Φυλακτού-Τουρέ πίσω του η Ομόνοια έδειχνε να πατά καλά στο γήπεδο και να είναι ένα κλικ πιο γρήγορη από προηγούμενα φιλικά. Στο 10′ ο Χριστοφή έφυγε μόνος με το Κοτσόλη, ο επόπτης Σωτηρίου όμως με γελοίο λάθος τον ανέκοψε ως οφσάιντ. Από τη πλευρά του ο Παναθηναϊκός πλαγιοκόπησε σωστά 2 φορές την άμυνα μας, δεν κατάφερε όμως να φτιάξει μεγάλη ευκαιρία από τις ενέργειες αυτές.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, αφού η Ομόνοια μπήκε με πολλή διάθεση στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενη και την ελλειπή εντεκάδα του αντιπάλου, που παρά τις απουσίες είχε μπόλικη ατομική ποιότητα. Από το 14′ μέχρι το 17′ η Ομόνοια έφτιαξε 3 μεγάλες ευκαιρίες, καμιά όμως δεν έφερε γκολ. Στο 14΄ένα σουτ του Κλέιτον απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοτσόλης. Με την εκτέλεση του, η μπάλα έφτασε στο Χριστοφή που έπιασε κεραυνό, ο οποίος σταμάτησε στο δοκάρι. Το κρεσέντο σταμάτησε στο 17΄ όταν ο Δημητρίου έκανε υπέροχη κάθετη πάσα στο Ντάρμπισαϊαρ στην πλάτη της άμυνας, ο Ματ έψαξε τον μόνο με το τέρμα Χριστοφή, ο Ιβανόφ όμως διάβασε τη φάση και γλίτωσε τον Παναθηναϊκό.

Τελικά το σκορ άνοιξε στο 24′. Ο Κλέιτον βρήκε με κάθετη τον Χριστοφή, ο Τζίμης σήκωσε το κεφάλι, έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και σημάδεψε τον Αγκάγιεφ. Ο Αμίρ με κεφαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στο πιάτο στον Ντάρμπισαϊαρ και από κοντά ο Άγγλος δεν λάθεψε. Ομόνοια -Παναθηναϊκός 1-0.

Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε από το γκολ της Ομόνοιας και ανέβασε απόδοση. Έφτιαξε μάλιστα 3 ευκαιρίες μέσα σε ένα πεντάλεπτο και θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει. Στο 29′ ο Μπουμάλ από το ύψος του πέναλτι μετά από λάθος απομάκρυνση του Μαργκάσα, σούταρε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ένα σουτ του Λεντέσμα απέκρουσε εύκολα ο Παναγή και στο 31′ ήταν σειρά του Λέτο να απειλήσει, όμως από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η απάντηση της Ομόνοιας, ήρθε στο 33′. Ο Χριστοφή έκανε κούρσα και πάσα στο Κλέιτον, το σουτ του Βραζιλιάνου κόντραρε, για να φτάσει η μπάλα στον Ιβανόφ που στην προσπάθεια του να αποκρούσει, έστειλε τη μπάλα προς την εστία της ομάδας του. Ο Κοτσόλης αντέδρασε σωστά και έκανε μεγάλη απόκρουση σώζοντας τον συμπαίκτη του από την αμηχανία και τον Παναθηναϊκό από το δεύτερο γκολ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν είδαμε άλλη μεγάλη φάση

Β΄ημίχρονο

Μέχρι το 60′ παρόμοια εικόνα με το πρώτο ημίχρονο με την Ομόνοια να πατάει καλύτερα. Στο 49′ ο Ντάρμπισαϊαρ πέρασε τον Βλαχοδήμο, πλάσαρε από πλάγια όμως ο Κουτρουμπής έδιωξε πριν το γκολ. Στο επόμενο λεπτό νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Κλέιτον έκανε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Νασιμέντο γύρισε στον Φυλακτού, ο Γεράσιμος πλάσαρε αλλά η μπάλα κόντραρε. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με πολύ καλό διαγώνιο σουτ του Ιμπάρμπο στο 55′ με τη μπάλα να φεύγει μόλις έξω.

Τελικά το δεύτερο γκολ του ματς ήρθε και πάλι για την Ομόνοια . Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε πλάγια στο Χριστοφή. Ο Τζίμης πέρασε έξοχα ένα αμυντικό, γύρισε στον Αγκάγιεφ που με τρομερό σε δύναμη σουτ έστειλε τη μπάλα να κτυπήσει στο δοκάρι και να αναπαυθεί στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βλαχοδήμου γράφοντας το 2-0.

Κοντά στο 60′ οι δυο ομάδες έκαναν μαζεμένες αλλαγές. Ο Κάρβερ άλλαξε και το σχηματισμό του σε 4-4-2 με ρόμβο στον άξονα, δείχνοντας ξανά τη πρόθεση να έχει την ευκαιρία να αλλάζει σύστημα ενώ ένα ματς είναι σε εξέλιξη. Οι αλλαγές πάντως, έριξαν εμφανώς το ρυθμό του παιχνιδιού και έκαναν σαφώς λιγότερες τις μεγάλες φάσεις.

Σε μια από αυτές πάντως, η Ομόνοια σκόραρε και 3ο τέρμα. Ο Καρλίτος έκανε κούρσα από δεξιά, γύρισε προς το Σέρινταν, που με τη πρώτη τελείωσε τη φάση, σκοράροντας.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η Ομόνοια πήρε μια φιλική νίκη με 3-0.

Sigmalive Sports

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected